2022. szeptember 28. | szerda | Vencel nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Neil Young: Chrome Dreams II.
Neil Young: Fork In The Road
Neil Young: Live At Massey Hall
Neil Young: Living with War
Kapcsolatok
Neil Young

Neil Young: "A rocksztároknak nincs szükségük olajra"

Neil Young rock ikon és a kanadai kormány nem látja egyformán az ország olajhomok energia projektjeit, és határozottan más a véleményük arról is, hogyan él egy rocksztár. Young – akit 1995-ben iktattak be a rock and roll halhatatlanjai közé – négyállomásos koncert körutat kezdett, hogy így támogassa a First Nations őslakos csoportot.

A szervezet azért harcol, hogy megállítsák az olajhomok kitermelését, azt a folyamatot, aminek során a nyersolajat kivonják a homok, a bitumen és a víz közül.

Young szerint a bányászat károsítja a környezetet és a kanadai kormány nem tartja tiszteletben a First Nations-szel kötött szerződést, miután engedélyezi a folyamatot – jelentette a CBC News.

Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat.

A kormány viszont úgy véli, a bányászat hasznot hoz Kanada gazdaságának és az életszínvonal fenntartásának.

„Az erőforrás-szektor gazdasági lehetőségeket teremt és kanadai emberek tízezreinek ad jól fizető munkát, hozzájárulva az életszínvonalhoz, ami irigylésre méltó a világon, továbbá segít finanszírozni azokat a programokat és szolgáltatásokat, amikre a kanadaiak támaszkodnak” – mondta hétfőn Jason MacDonald, Stephen Harper miniszterelnök szóvivője a CBC-nek.

„Még egy rocksztár életstílusa is bizonyos mértékig a keményen dolgozó kanadai munkások ezreinek nap mint nap nyújtott teljesítményére támaszkodik” – folytatta MacDonald. És ez az a pont, amit Young határozottan cáfol.

„Rocksztár vagyok”

„A rocksztároknak nincs szükségük olajra” – reagált közleményében a zenész a CBC jelentése szerint.

„Elvezetem az elektromos autómat Kaliforniából a Szurokföldre és tovább Washingtonba anélkül, hogy egy csepp olajat is használnék, és én egy rocksztár vagyok. Az autóm generátorát biomassza hajtja, egyike a jövő üzemanyagainak Kanadában, amit fejleszteni kellene” – szögezte le.

Szavainak hitelességére bizonyíték is van. Egy szeptember 3-án kelt blogbejegyzésben arról számol be, hogy „Lincvoltját”, egy átalakított 1959-es Lincoln Continentalt vezetett San Franciscótól Albertáig.

„Nemrég mentem Fort Mac-be, Albertába, körülbelül 1800 mérföldet vezetve San Franciscótól cellulóz alapú etanol üzemagyaggal hajtva. A bioetanol használatát választottam - ami egy sokkal tisztább üzemanyag, a nap és az eső által táplált növényekből készül és farmerek termelik – ahelyett, hogy gázolajjal mennék” – írta a blogban.

Arra is kitér a poszt, hogy Albertáig kifogyott Young Lincvoltjából az etanol, és sehol nem talált töltőállomást Kanadában. Az egyik helyen azt mondták neki, soha nem hallottak még az E85-ről.

Arról viszont nem ír a sztár, ezek után hogyan folytatta útját az autóval. Remélhetőleg nem kellett vontatót hívnia, mert akkor bizony megdőlt az elmélete, és mégiscsak szüksége volt olajra…

-kiko-

[2014.01.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.09.27.]
gazda szolgáltatás [2022.09.24.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Berobbant az új generáció a...

50 éves lett Janza Kata, koncerttel ünnepelt - képekben
Janza Kata a magyar musical játszás...

„Örs egy csoda” – koncerttel emlékezett az AWS
Megnéztük: 80's Disco Retro Festival a Budapest Parkban - képekkel
Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
Megnéztük a Halott Pénz koncertet a Budapest Parkban
Csúccsal zárt a SZIN - képekben
beszámolók még