2020. május 30. | szombat | Janka, Zsanett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolatok
Győri Filharmonikus Zenekar
Richter Terem, Győr

Gyermeknapi koncert Győrben

Holnap 10.30-kor Gyermeknapi koncertre hívja és várja a Győri Filharmonikus Zenekar az érdeklődő gyermekeket, szülőket és minden zeneszerető győrit a Richter Terembe egy különleges zenei délelőttre.

A hangversenyen bemutatkozik, és a délelőtt egyik különlegességét adja, a milánói Allegro Moderato olasz ifjúsági zenekar, amelynek tagjait  integrált pszichológiai problémával rendelkező fiatalok, hivatásos zenészek alkotják. Az 1999-ben alapított zenekar célja, hogy lehetőséget teremtsen a sérült gyermekek zenei nevelésre, és egy, a zenei terápiával foglalkozó központtá váljon, ezzel is segítve a fogyatékos gyermekek, fiatalok kulturális és zenei nevelését. Zenekarként való fellépésük pedig hozzájárul ahhoz, hogy az egyénileg és a személyre szabott módon elsajátított zenei tudást egymásra is odafigyelve együtt tudják megélni és előadni. Számos rangos helyen volt már lehetőségük a bemutatkozásra, így 2003-ban - mint egyedüli meghívott zenekarként – A fogyatékkal élők európai éve  záró ünnepségén Rómában, a Szent Pál templomban, vagy

2007-ben Brüsszelben, az Európai Parlamentben. Gyermeknapi koncertjükön Elgar, Grieg, Muszorgszkij, Verdi, egy-egy műve csendül fel sajátos és felemelően érzékeny előadásmódjukban.
A hangverseny második részében, a házigazda, Győri Filharmonikus Zenekar fog zenélni, és előadásukon győri fiatal, tehetséges zenét tanuló gyermekek közreműködésével szólaltatják meg L. Mozart, C. Saint-Saën, W.A Mozart és Vivaldi egy-egy alkotását. Közreműködik Ruisz Alexandra hegedűn, Baross Ádám zongorán és Kovács Bálint blockflötén, vezényel Szabó Ferenc, a Győr Symphonic Band karmestere.

A délelőtt házigazdája G. Scharek Zsuzsa lesz, jegyeket pedig 1000 forintért válthatnak az érdeklődők, ám amennyiben gyermekekkel érkeznek, úgy minden jegy 500 forintba kerül majd. Ráadásul a koncert után minden gyermek részére fagylalttal kedveskednek a szervezők. 

- gyfz -

 

[2014.05.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok