Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 25. | kedd | Géza nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sziget 2014: Tankcsapda 25 - képekben
Tankcsapda a VOLT Fesztiválon - képekben
Kapcsolatok
Tankcsapda

Exkluzív! Élet a Tankcsapda kulisszái mögött

Igazán különleges élményben lehetett részem, amiben négy újságírókollégával osztoztam: lehetőséget kaptunk arra, hogy még bőven megjelenés előtt belehallgathassunk a Tankcsapda Urai vagyunk a helyzetnek című új lemezébe, ami igazán érdekes eredményeket és véleményeket hozott utána.

Világvégére való kiruccanás; már-már elhagyatott területen lévő épület; majd elveszik a telefonokat, jegyzetelni sem lehet, s beterelnek minket a helyünkre. Ezeket olvasva akár azt is gondolhatnák az emberek, hogy az FBI Quantico-i bázisára látogattunk el, ahol betekintést nyerhettünk az ügynökök kiképzési folyamatába, illetve feltérképezhettük a mára már kultikus helyszínné avanzsált területet – de erről szó nincsen.

A képzelettel ellentétben a valóságban a SuperSize Recording Stúdióba kaptunk egy kellemes invitálást a Tankcsapda részéről, ugyanis abba a kivételezett helyzetbe kerülhettünk a kollégáimmal, hogy belehallgatást nyerhettünk a srácok új lemezébe. Öt dallal kényeztettek el minket, melyekről már ott a helyszínen izgatottan várták a véleményeinket, amik effektíve eléggé különbözőek lettek. De hát pont ez a szépsége az egész szituációnak, s az lett volna a furcsa, ha mindenkiben ugyanazok az érzések csapódnak le.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Én lemaradtam a „A zene betemet” Petőfi Rádiós debütálásáról, úgyhogy én azt is teljesen új „gyerekként” fogadtam, mikor felcsendültek az első akkordok. Számomra az öt dal közül ez volt valahol a leggyengébb, bár az tény, hogy ha egybe tekintem az összeset, akkor egyértelműen kimutatható egy lineáris fejlődés, kibontakozás a dalok egymásutánjában. Fejes Tomi nekem azt mondta, hogy ha majd meghallom a teljes lemezt, akkor meg fogom érteni, miért ezzel rukkoltak ki. Én hiszek Tominak, úgyhogy kíváncsian várom majd a teljes albumot, ami jövőhét kedden, azaz október 14-én fog megjelenni.

Alapvetően én nem számítok egy nagy Tankcsapda rajongónak, nagyon mélyen korábban nem ástam bele magam a zenei világukba, idén viszont a „Köpök rátok” klip sajtótájékoztatója kapcsán volt szerencsém összeismerkedni a fiúkkal, és nagyon pozitív benyomást tettek rám. A korábbiaknál – számomra legalábbis – sokkal erőteljesebb szövegvilággal rukkoltak elő már akkor is, és most is. Egyértelmű kedvencemnek mondható a Sállálá, amibe még a Szózat egy részlete is belekerült. Intelligens zeneiség fedezhető fel a dallamvilágban, ami pedig a szöveget illeti: merész húzás volt, de én úgy gondolom, hogy kellő öniróniával van kezelve az egész, így még az sem köthet bele, aki nagyon magyarkodni akar (mint ahogy ehhez mostanság azért hozzászokhattunk).

Öt szerencsés rajongó is lehetőséget kapott egyébként a zenekartól, s hozzánk hasonlóan ők is betekintést nyerhettek a stúdió munkálataiba, illetve meghallgathatták az öt dalt a lemezről, amiket mi is.

Mindent összevetve: a hallottakat én igazán erősre ítélem meg, mert érezhető, hogy honnan hova szeretnének eljutni a fiúk, és mit akarnak közölni a közönséggel. Ha egyesével emelném ki a dalokat, akkor itt-ott megemlítenék hiányosságokat, de egy egységként kezelve mind struktúrájában, mind stílusában, mind zeneiségében egy jól felépített, érett Tankcsapda albumhoz lesz szerencsénk napokon belül. A srácok a lemezmegjelenés napján a premiert sem aprózzák el. A tőlük megszokott nagy durranás várható, öt év után Budapesten dedikálnak a Petőfi Híd budai oldalán található MOL kút mellett, majd este hazai pályán Debrecen belvárosában csinálnak egy hangulatában biztos felejthetetlen premier koncertet.

Kedveled a Tankcsapda előadását? VOKS LENT!

Rosta N. Napsugár

[2014.10.09.]

Megosztom:


	Sziget 2014: Tankcsapda 25 - képekben
Sziget 2014: Tankcsapda 25 - képekben

Így ünnepelt a Tankcsapda a Sziget Fesztivál nyitónapján.


	Tankcsapda a VOLT Fesztiválon - képekben
Tankcsapda a VOLT Fesztiválon - képekben

Lukácsék ezt odatették - jöjjön képekben a csapat soproni...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még