2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Bangó Margit
Mező Mihály (Misi)
Budapest Bár

Budapest Bárral és Bangó Margittal ünnepel a Holdvilág Kamaraszínház!

Az immár 17 éve Koltai Judit által vezetett színház, 1995-ben vált álomból valósággá. Akkor alapították meg egyesületüket azok a fiatal művészek, () - élükön az akkori színházi élet fenegyerekével, Malgot István szobrászművész- és színházcsinálóval -, akiknek elegük lett a hagyományos színházi struktúrából.

A színházat tehát a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesület működteti, amely elsőként a XVI. kerületben talált otthonra, és amely alapvetően gyermekek, illetve a homo ludens-ek - a játszó emberek - színháza, s ebből adódóan repertoárján olyan darabok vannak, mint Csukás István örökzöld Ágacskája, vagy minden kislány álma, Az Árgyélus királyfi, együtt sírhatunk a Grimm-testvérek Hamupipőkéjével, illetve kereshetjük a helyes utat Jancsival és Juliskával, meglelhetjük Benedek Elek Szélike királykisasszonyát, izgulhatunk Hófehérkéért, de a felnőttek is repülhetnek Csehov Sirályával, vagy felidézhetik Radnótival az Erőltetett menetet, és az ínyencek mazsolázhatnak maguknak mesezenekari előadást, vagy akár versszínházi performanszokat is.

A színház küldetésének tekintette, hogy ne csak szűkebb környezetének, a XVI. kerületnek, hanem egész Budapestnek is sokrétű kulturális központjává váljon, és hogy legyen egy olyan hely, ahol a színjátszás és annak oktatása mellett más kulturális lehetőségekkel is találkozhat az odalátogató.

A kicsiket is várják

Előadásaik korhatára elsőre tán furcsának hat, de ez is a céljukat erősíti: 3 és 103 éves kor között várják a nézőket, a kicsiket és a nagyokat.

Tizenhét év nívós és folyamatos munkájával a hátuk mögött, 2012-ben hirtelen új otthon után kellett néznie a társulatnak, de szerencsére az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ gyorsan és tárt karokkal fogadta be őket.

Igaz, hogy a nagyobb nézőtér miatt csökkenteni kellett az előadásszámot, igaz, hogy a társbérletben meg kellett tanulniuk alkalmazkodni a többi programhoz, a ház rendjéhez, de cserébe korszerű színpad-, világítás- és hangtechnikát, odafigyelést és szeretetet kaptak a házigazdától és a környékbeliektől, ezzel ismét teljesülni látszik a küldetésük, hiszen nekik már csak játszaniuk kell!

A Holdvilág Kamaraszínházat a közönség szeretete mellett a szakmai megbecsülés is övezi, országos színházi találkozók díjait hozza el, a kulturális feladatok ellátásában végzett kiemelkedő tevékenységéért jutalmazzák, különdíjban részesítik azt.

Koltai Judit, a színház vezetője, rendezője – és nem mellesleg – színésze, több, mint negyedszázada tanítja is a színészmesterséget. Hajdanán a Harlekin Stúdióban kezdte, s jelenleg a színház berkein belül működő Pogácsa az Arénában Színkörben folytatja. Tanítványai szakmai fejlődése a leghitelesebb mérték a számára, s többek között birtokosa a Kaleidoszkóp VersFesztivál Fődíjának és a Magyar Kultúráért Díjnak is, amelyet „a színházművészet területén kifejtett lelkes, akadályt nem ismerő, kitartó tevékenységéért" - nem véletlenül - adományoztak részére.

Az elmúlt húsz év összes eljátszott történését, darabját, színészét, segítőjét felsorolni lehetetlenség, de az információs sztrádán való száguldozásból lassítva, térjünk le egy röpke időre, s kiszállva a hétköznapok egyre gyorsabb pörgésre kényszerített mókuskerekéből, térjünk be a színház játszóhelyére, és ünnepeljük együtt a Holdvilág Kamaraszínházzal, hogy ott megpihenve, a lelki tarisznyánkat mindenféle jóval feltöltve - például az aznapi Budapest Bár Klezmer Koncertjével - folytathassuk tovább utunkat.

- Sári Edina - 

Jubileumi ünnepség:
2014. november 5. (szerda) 19.00 óra

Műsor, fellépők:
Budapest Bár Klezmer koncertje Bangó Margittal, Mező Misivel, Keleti Andrással

Csatlakozz, ha kedveled Bangó Margit előadását

Jegyvásárlás, jegyfoglalás:
személyesen: szerdánként az AJAMK aulában (1131 Budapest, József Attila tér 4.) 16.30 - 19.30 között.
e-mailen: jegyrendeles@holdvilag.hu-n, vagy az Interticket hálózatában; telefonon: a 405-8759 és a 401-0070-es számokon.

[2014.10.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még