Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. január 28. | kedd | Károly, Karola nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Benji - Első produkció
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Horányi Juli - Első produkció
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Horányi Juli - Második produkció
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Nagy Richárd - Első produkció
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Tha Shudras - Első produkció
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Tha Shudras - Második produkció
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Tóth Andi - Első produkció
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Tóth Andi - Második produkció
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Benji - Második produkció
X-faktor 2014 - a Tha Shudras kiesett és furán nyilatkoztak
X-faktor 2014 Extra produkció - 9. Élő Show: The Biebers
X-faktor 2014 kilencedik élő show: Nagy Richárd - Második produkció
Kapcsolatok
Horányi Júlia "YOULÏ"
Le Quang Huy - Benji
Nagy Richárd
Tha Shudras
The Biebers
Tóth Andrea
X-faktor 2014

X-Faktor 2014 kilencedik élő show: a Tha Shudras kiesett - videók

Egy hét múlva ilyenkor a vasárnapi fináléba jutásért küzd majd a legjobb négy előadó, most azonban még a top ötben bizonyíthatnak a közönség és persze a mentorok előtt. A kilencedik élő showban Nagy Ricsi, Benji, a Tha Shudras, Tóth Andi és Horányi Juli lesznek a főszereplők, akik ezúttal kétszer lépnek fel szólóban!

Ismét izgalmas este áll előttünk, hiszen Alföldi Róbert, Tóth Gabi, Szikora Róbert és Little G Weevil mentoráltjai ezúttal már a legjobb négy közé jutásért küzdenek! Egy hét múlva már csak négyen lépnek színpadra – már ami a show verseny részét illeti. Jövő szombaton az is kiderül, ki az a három szerencsés, aki a vasárnapi fináléban énekelhet a végső győzelemért.

Előbb azonban a kilencedik élő showban kell bizonyítania az öt még versenyben lévő döntősnek, akik máris megkezdték a szavazatok gyűjtését egy fergeteges közös produkcióval!

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a karácsonyi dalokat.

A folytatásban pedig Forog a film témakörből választanak dalokat.

Elsőként Nagy Ricsi, akiben olyan fajta elhivatottság van, mint a versenyben senkinek – legalábbis mentora, Alföldi Róbert szerint. A mentor a héten némi pihenéssel készítette fel Ricsit a rendkívül fontos estére, miután némi betegséggel küzdött. Az éneklés helyett teázás projekt jót tett az énekesnek, fellépése hibátlan volt!

Little G szerint szépen saját képére formálta a számot. „A zene minden porcikádban ott van” – erősítette meg Tóth Gabi, Szikora pedig hozzátette: Ricsi volt „a stenkes kapitánya”.

Betegséggel nem csak Ricsi küzdött, hanem Horányi Juli is, akinek vírusos garatgyulladása volt. Ráadásul ez nem is múlt el. Mint mentora, Little G a produkció után rámutatott, Julit orvosa eltiltotta az énekléstől, és egyetlen fizikai próba nélkül készült fel a mai előadásra.

A magyarázatra azért volt szükség, mert Tóth Gabinak ez most „annyira nem tetszett”, Szikora pedig azt mondta, „ennyire emberért még nem izgult”.

Erőtlen

A Tha Shudras máris elnyerte magának az idei X-Faktor legjobb csapata címet. A maszkos figurák idáig csak dolgoztak és küzdöttek a továbbjutásért, most végre azt is megengedték maguknak, hogy „ránézzenek” családjaikra.

A Shudras produkciójához Tóth Gabinak és a csapatnak is gratulált Alföldi, ellenben Trap kapitányt kicsit „megilletődöttnek” találta. Little G is egyetértett az erőtlenséggel, a hangszerelés és összességében az előadás ugyanakkor neki is tetszett.

Benji egy héttel ezelőtt párbajhelyzetben találta magát, ez mégsem törte meg. Egy 17 éves születésnapost nem is küldhet padlóra a megmérettetés, pláne ha Alföldivel, Nagy Ricsivel és Borbély Ricsivel ünnepelheti a nagy napot! Benji sokat fejlődött és sokkal nyíltabb lett a verseny kezdetéhez képest, így már a fiúk élcelődéseit sem vette érzékeny szívére.

Produkciója mégis kicsit bizonytalanra sikerült. Szikora ennek ellenére úgy látta, Benji „életet lehelt a dalba”. Tóth Gabi azt mondta, „intelligensen énekelte el”, de azt várja az énekestől, hogy „bátrabban nyisson felé”. Little G úgy fogalmazott, látja és hallja, hogy a fiú énekel, „a probléma a vizuális élménnyel van”, mert nem szabadna, hogy szemet szúrjon neki a szorongás.

Tóth Andi egy igazi vadóc, akit a héten szülei látogattak meg, és ez rengeteg energiát adott neki. Erre szüksége is volt, hiszen a ma esti versenyre Tóth Gabi egyik slágerét választotta. A mentor kiemelte, „roppant nehéz dal, sok énekes bicskája beletört már”, mégis elégedett volt a 15 éves lánnyal.

Alföldi kijelentette, „soha nem merne ilyet bevállalni”, ellenben egy kicsit az volt az érzése, hogy valami bent ragadt. Nem tudta eldönteni, hogy lírainak vagy keménynek gondolja-e a dalt. G egyetértve Alföldivel azt mondta, „merész vállalkozás volt”, benne volt a megmutatni vágyás, több helyen túlénekelte, de színpadon a helye Andinak.

„Trendi”

A film forog tovább, tehát jön a második kör, a második egyéni produkciók sora, amit a Tha Shudras kezd. „Ez az én világom” – kiáltott fel Alföldi a csapat Aladin-produkciója után, Szikora pedig a Shudras „gyermeki lelkét” dicsérte meg.

A folytatásban Benji énekelte Kállay-Saunders András slágerét, a Babyt. „Meglepő módon pont ez áll jól neked” – jelentette ki Little G, és végre Tóth Gabi is elégedett volt. Szikora Robi felhívta a figyelmet, „az ilyen típusú számokat a legnehezebb elénekelni”, és hozzátette: „a hangod egészen elképesztően trendi”.

Tóth Andi meglepő módon ismét lírai dallal próbálkozott, most mégsem fogott ki rajta, pedig Whitney Houston I Will Always Love You című felvétele a legnagyobb énekeseknek is igazi kihívást jelent. „Hihetetlen öreg lélek vagy” – mondta Tóth Gabi a dal után. Az énekesnőt könnyekig hatotta Andi előadása és hozzátette, saját 15 éves énjére emlékeztette.

Alföldi szerint „úgy volt gyönyörű, ahogy volt”, „csodálatos az a felnőtt fegyelem, ahogy kézben tartja saját magát és a lelkét”. Little G kiemelte, a Több Mint Testőr filmzenéje „a világ egyik legnagyobb slágere a világ egyik legnagyobb énekesnőjétől”, és a mentor szerint hatalmas érettségről árulkodik ez az előadás.

„Wannabe popsztár”

Az évtized egyik legjobb slágerével, Adele Someone Like You című slágerével következett Horányi Juli, aki betegsége ellenére briliánsan oldotta meg a rendkívül nehéz dalt.  Szikora Róbert mindent hajlandó megbocsátani a versenyzőnek, és kijelentette, „szükség van a versenyben” az ő létére. Tóth Gabi rámutatott, ilyen betegség esetén a legtöbb, amit tehet egy előadó, hogy az érzelmeivel kompenzálja a közönséget. Juli első produkciója esetén ezt hiányolta az énekesnő, de most megkapta, amire várt.

Utolsóként Nagy Ricsi lépett színpadra Dés László Legyen úgy című dalának rendkívül erőteljes és megható feldolgozásával. Tóth Gabi „a billentyű minden hangját” érezte a hátán, Szikora viszont nem választotta volna ezt a dalt, és nem így énekelte volna el. Little G-nek tetszett „ez a zongorás Ricsi”, arra emlékeztette a mentort, hogy „nem egy wannabe popsztár, aki a csillogásért van itt”. 

Miután mind az öt versenyző előadta mind a két dalát, az est sztárfellépője, a Puskás Peti nevével fémjelzett The Biebers szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezután azonban nem maradt más hátra, mint az utolsó egy perc, vagyis a visszaszámlálás. Egy perc és kiderül, kiknek kell párbajozni.

A szavazásnak vége, a voksokat összesítették. Aki biztosan továbbjut és a legjobb négy között van: Nagy Ricsi, Tóth Andi és Horányi Juli!

Párbajozni fog: Benji és a Tha Shudras.

Miután mind az öt versenyző előadta mind a két dalát, az est sztárfellépője, a Puskás Peti nevével fémjelzett The Biebers szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezután azonban nem maradt más hátra, mint az utolsó egy perc, vagyis a visszaszámlálás. Egy perc és kiderül, kiknek kell párbajozni.

A Párbaj

A szavazásnak vége, a voksokat összesítették. Aki biztosan továbbjut és a legjobb négy között van: Nagy Ricsi, Tóth Andi és Horányi Juli!

Párbajozni fog: Benji és a Tha Shudras.

A Párbajt a Shudras kezdi saját dalával, majd Benji énekel a mentorok kegyeiért. A végső szót ugyanis ismét az ítészeknek kell kimondani azzal a névvel, akit haza szeretnének küldeni. Amennyiben a Shdrasnak és Benjinek is két-két szavazata lesz, ismét a boríték, vagyis a nézői szavaztok száma dönt.

Akinek haza kell mennie:

Tóth Gabi: Benji.

Alföldi Róbert: Tha Shudras.

Szikora Róbert: Benji.

Little G: Tha Shudras.

Az eredmény tehát kettő-kettő, a döntés a nézők kezében van. A legevesebb szavazatot kapta, búcsúzik tehát a versenytől: a Tha Shudras.

Egy hét múlva már a finálé hétvégével jövünk Nagy Ricsivel, Tóth Andival, Horányi Julival és Benjivel, valamint sok-sok extra fellépővel! Keressétek X-Faktoros híreinket addig is, jövő hétvégén pedig tartsatok velünk ismét, hogy megtudjuk, ki lesz a 2014-es X-Faktor győztese!

-kiko-

[2014.12.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
first-finance szolgáltatás [2020.01.25.]
RAM egyéb [2020.01.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Legolvasottabb cikkek

koncert.lap.hu

Bolyongók - Zenés űrexpedíció gyereknek - gyerekekkel
Utazás térben, időben, zenében,...

Képes beszámoló - Parádés szilveszter a Budapesti Operettszínházban
Az óév utolsó...

Janza Kata: "Most fogom megismerni igazán a karaktereimet."
Megnéztük az 50+ éves a Táncdalfesztivált - képekkel
Megnéztük - Fenyőünnep a Papp László Arénában - képekkel
A kutyusok színre lépnek - Mancs őrjárat Live! "A mentőfutam"
Megnéztük a Halott Pénz koncertjét az Arénában - képekkel
beszámolók még