2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ákos: "Nekem is vannak bűneim"
Ákos rekordokat dönt
Képgalériák
Ákos-Igazán turné
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)
Bonanza Banzai

Ákos elindította az Igazán turnéját - képekben a pécsi koncert

A Pen nulladik napját Ákos nyitotta az Igazán turné első állomásaként. Az előadás 20:30-kor kezdődött, a tömeg hömpölygése jó egy órával előtte megkezdődött. Az eseménynek előzetesen elég nagy reklámot csaptak, így minden érdeklődőhöz eljuthatott a hír: Ákos Pécsre érkezik.

A megjelent hallgatóság életkora szépen eloszlott, a kordonon ugráló 4 éves kissráctól az 50-es, 60-as generáció képviselői is sokan megjelentek. A többi nappal összehasonlítva azonban szépen kirajzolódott, nem (elsősorban) az egyetemistákat megcélzó koncerttel volt dolgunk.

20:30-kor pontosan megérkezett Ákos. A füstgépek produkálta megvilágított színes homályba úgy robbant be az énekes, mint egy pankrátor címvédő meccsre a versenyzők. A rutin jól látszott, a koncert főbb mozzanatait az évek során jól megkomponálták, a hatás nem maradhatott el. A közönség imádta, a dinamikus megjelenés után azonnal bele is csaptak a lecsóba.

Az első dal az egészen friss, Újrakezdhetnénk volt. Hiába az újdonság, a közönség egy emberként énekelte Ákossal szerzeményét. Ezt követően a múltba tekintettünk, néhány jól ismert Bonanza Banzai dal következett, mint az Indiántánc és az Induljon a banzáj.

Kiváló választás volt, a már alakuló hangulatot nagyszerűen emelte, lényegében megágyazott az új számoknak. Néhány szám erejéig Ákos gitárt fogott, az egyébként kristálytiszta hangzást szépen kiegészítve kíséretével (nem beszélve a már egyre nagyobb hőfokon vibráló érzelmek valódi begyújtásáról). Meglepetésként a szintén friss, Ébredj mellettem című dalt a Pen közönsége hallhatta először élőben.

          

További képekért kattins!            


A színpadon prezentált technikai háttér elvarázsolt. Nem voltam még olyan szabadtéri koncerten, ami így megszólalt. A vizuális és a zenei összhatás szépen egyensúlyban maradt a koncert egészén. A színpad két szélén egy-egy óriási kivetítőn követhette Ákos előadását az, aki a nézőtér közepén már áttörhetetlen emberfalat megelőzve nem tudott, vagy akart előre kerülni.

Érdemes koncertjére látogatni

A hangosítás tökéletes volt, minden hangszer a helyén szólt, semmi nem furakodott előre, és nem is szorult háttérbe. Az éneksáv jól érthető, tiszta hangot produkált, aki esetleg nem tartozik az első vonalbeli rajongókhoz, a dalok üzeneteit maximálisan megérthette. Külön kiemelésre érdemes a felvonultatott hangszerpark, amelyből kitűnt a billentyűs E-muEmulator hangszere, ami ritka fellelhetősége mellett a páratlan technikai színvonala miatt híresült el. Természetesen tette is a dolgát a színpadon.

Nem vagyok Ákos rajongó, és ez a koncert után sem változott meg. Bár nem tisztem megítélni a produkció művészi értékét, nem igazán tudok azonosulni a jól menedzselt, profitorientált popgépezet által kiváltani próbált valódi érzelmekkel. Igaz, talán nem a kiváltó ok a lényeg. A közönség jó része együtt hullámzott, az Ákosra révedt tekintetekben a könnyeken kívül tényleg volt valami, amiért érdemes a koncertjére látogatni.

Kedveled Ákos dalait? VOKS LENT!

– Takács Miklós –

[2015.05.07.]

Megosztom:

Ákos: "Nekem is vannak bűneim"
Ákos: "Nekem is vannak bűneim"

Hosszú évek után újra együtt zenél Ákos és Hauber Zsolt - hangzott el...


	Ákos rekordokat dönt
Ákos rekordokat dönt

Nem mindennapi rekordokat dönt a decemberi dupla koncertjére készülő Ákos,...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még