2021. június 19. | szombat | Gyárfás nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Roxette
Kapcsolódó Kiadványok
Roxette: Charm School
Kapcsolatok
Roxette
Marie Fredriksson

Kortalan RoXXXette-jubileum az Arénában - képekben

Az ABBA és az IKEA mellett a legnépszerűbb svéd „exportcikk”, a Roxette együttes 30. jubileumát ünneplő koncertturnéjának budapesti állomásán a pozitív érzelmek teljes skáláját bejáratta a tomboló tömeggel.

Az 1980-as évek közepétől az 1990-es éveken át a Roxette dalai beterítették az étert. A mostani jubileumi koncerten elhangzott repertoárból döbbentem rá, mennyi slágerrel is büszkélkedhet a svéd banda, hiszen az egyiket a másik után kántálta az eksztázisból eksztázisba eső közönség.

A siker egyik mérőfoka, amikor az énekes a mikrofonját a nézőtér felé fordítva, ezrek éneklik egyszerre a zenekar által nemzetközileg ismertté tett hangjegyhalmazt. A május 19-ei, budapesti koncerten ez számos alkalommal fordult elő.

Per Gessle tizenéveseket meghazudtoló dinamizmusa ékes bizonyítéka a zene fiatalság-megőrző hatásának. Még a láthatóan megrendült egészségi állapota miatt végig ülő Marie Fredrikssonból is olyan erővel áramlott az energia, hogy többször beleborzongtam. Szeretetgömbök áramlottak oda-vissza, egyesültek, majd ölelték körbe az egész Budapest Sportarénát.

A Sleeping In My Car bombasztikus nyitása feldobta a labdát a magasba, amitől közel kétórás, örömteli hangjáték vette kezdetét. A The Big L., a Stars, a Spending My Time, a Crash! Boom! Bang!, a Crush On You és a She’s Got Nothing On (But The Radio) című dalokkal fémjelzett blokk aztán egyre magasabbra tolta a hő- és hatásfokot.

A rosszindulatú agydaganata miatt 2002-ben visszavonulásra kényszerülő énekesnőt rajongói, a színpad iránti vágy, s maga a zene hozták vissza az életbe. A lüktető dalokat megszakítva, a Watercolours In The Rain című opuszt egyszerű zongorakísérettel előadó szőke mosolymotor mennyei perceket varázsolt a megrendülten vele együtt lélegző közönség számára.

Néma könnyek fojtogatásában néztem, ahogy Marie mérhetetlen belső erőt sugároz, példaértékű lélekjelenlétet tanúsít, a tudatosság és profizmus magas fokáról, csillogó szemeivel és tiszta hangjával törve meg a szívszorító mozgásbeli korlátozottságát.

A Fading Like A Flower léleksimogató hatását – a How Do You Do!-nak köszönhetően – az ugráló tömeg hullámtengere váltotta fel. Ezt követte az eredetileg karácsonyi dalnak írt It Must Have Been Love, amivel a zenekarnak sikerült betörnie Hollywoodba. Egy akusztikus közönség-énekeltető bevezető után véglegesen elszabadult a Micsoda nő-pokol.

A szuper minőségű koncertélményt egytől egyig mesterzenészek nyújtották, akik fiatalos lendülettel, valóságos gyermeki könnyedséggel és ösztönnel játszottak együtt, ugráltak, illetve futottak fel s alá.

A magyar szívnek különösen kedves pillanatok okozója a gitáros, Christoffer Lundquist Gyöngyhajú lány-szólója volt, amit természetesen frenetikus tapsviharral hálált meg a legendás Omega együttesre méltán büszke, zenekedvelő sereg.

A Dressed For Success, a Dangerous és a Joyride hármasa végérvényesen rátette a koronát a zenében, érzelmekben és táncban gazdag estre.

Boldogság volt látni, ahogy a stáb tagjai részéről is töméntelen szeretet vette körül az énekesnőt. Több néző pedig „We love you Marie.”-t ordított torkaszakadtából. Az énekesnőből pedig mindvégig egy olyan méltóságos érzelemnyaláb sugárzott, amitől visszatérő, pozitív borsódzás futott végig a testemen.

„A távolságot, mint üveggolyót, megkapod.” A hendikep ellenére a végtelenség forrásából merített Marie Fredriksson. Kiegyenesedve, mégis lazán, királynőként tolta végig a több mint 2 órát, miközben társai folyamatosan és váltakozva „legyeskedtek” körülötte. Ő pedig, amikor a többiek átszellemülve pengettek, ütöttek és pergettek, végignézett színpadi családján, s alázatos, szerető mosolyt szórt feléjük. Valami ilyesmi a földi harmónia.

A zenekar nyilván nem gondolhatta, hogy a Joyride-dal véget ért a budapesti koncert. A több ezer ember ráadást követelve, jutalmul meg is kapta a Listen To Your Heart és a The Look című dalokat.

Reméljük, ez alkalommal kevesebb, mint 4 évet kell várnunk az újabb magyarországi Roxette-koncertig.

Nézd meg a Roxette Fading Like A Flowerjét az Arénában!

Aigner Ivan 

A koncerten készült képeinkét klikk a következő oldalra.

[2015.05.22.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még
Otthoni játékok