2024. június 21. | péntek | Alajos, Leila nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Klip készült a sejtelmes mosolyú szépségről

A pécsi P.H.D. zenekar most jött ki a legújabb dalával „Maradj így” címmel. A sallangmentes, letisztult és értékes gondolatokat megfogalmazó csapat énekesét, Havasdi József „Joe”-t kérdeztük.

- Biztos sokan kérdezik, de minket sem hagy nyugodni a kíváncsiság: minek a rövidítése a P.H.D.?
- Igen, a rövidítések mindig találgatásokra adnak okot. Mivel ketten vagyunk, a leginkább sallangmentesnek az tűnt, ha névválasztásnál a nevünkből indulunk ki. Tehát a P.H.D. mindössze annyit jelent: Piacsek-Havasdi Duó.

- Mióta zenéltek együtt?
- Gyerekkorunk óta ismerjük egymást és több formációban is zenéltünk már együtt. Sőt, igazából Laci (Piacsek László) hatásra kezdtem el egyáltalán zenével foglalkozni. Mivel ő apai és anyai ágon egyaránt zenész családból származik, annak idején náluk fogtam először a kezembe gitárt. Aztán az évek során persze sokszor másfelé sodródtunk, de valahogy mindig megtaláltuk egymást. Az elmúlt télen összefutottunk és ott vetődött fel ismét az együttzenélés gondolata. Valószínűleg az ismeretségnek és a zenében korábban együtt töltött időnek köszönhetően gyorsan megtaláltuk a közös hangot és néhány régi dalunk leporolását követően új dalok írásába fogtunk.

- Felüdülés volt megtapasztalni ebben a harsány, vibráló zenei környezetben, hogy ez egy lenyugodott produkció. De vajon van érdeklődés a visszafogott stílusra manapság?
- Szeretnénk nem trendekben gondolkodni és úgy látjuk, hogy a zenehallgató emberek sem feltétlenül az aktuálisan legfelkapottabb irányzatot keresik. Ha egy zene a maga stílusában jó, akkor nyilván talál közönséget, akik megtisztelik a figyelmükkel. Egyébként mi magunk is sokféle zenét hallgatunk és ennek hatására igyekszünk a dalainkban sem egyetlen hangot megütni. Tehát igazából semmilyen skatulyába nem szeretnénk beszorítani magunkat. Vannak különböző stílusokból táplálkozó bulis, rockos, lírai, elmélkedő dalaink egyaránt.

- Legújabb klipetek, a „Maradj így” most került ki a youtube-ra. Milyenek az első visszajelzések?
- Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk már így rövid idő után a dalra és a klipre is. Őszintén szólva még minket is meglepett a fogadtatás. Úgy gondolom ez is azt mutatja, hogy sokféle zenének lehet létjogosultsága.

- Hogy találtatok rá erre a sejtelmes mosolyú szépségre?
- A dal szövege adta, hogy a klip is mindenképpen egy „sejtelmes mosolyú szépségről” szóljon. A video készítői, Csiga Tibi és Kiss „Gadget” Zoli ajánlották Mester Lucát. Talán felesleges is említenem, hogy nem kellett sokáig ajánlgatniuk és szerintem a video jelenetei is alátámasztják a szakértelmüket. …de a legjobb, ha mindenki meggyőződik a saját szemével. Higgyétek el, érdemes.

- Gondolom, tele vagytok tervekkel a jövőre vonatkozóan. Beavattok minket is?
- Igen, nagy terveink vannak. Jó néhány dalunk már kész és jelenleg is több új témán dolgozunk.   Egyrészt szeretnénk, ha a különböző médiákon keresztül eljutnának a felvételeink minél többekhez. A „Maradj így”-re kapott pozitív visszajelzések még inkább inspirálnak bennünket arra, hogy további klipekkel jelenjünk meg a nyilvánosság előtt. Aztán persze a fő cél, hogy élő koncertekkel is eljussunk az ország minél több pontjára, klubokba, fesztiválokra. Tervezzük, hogy hamarosan már nem csak duóban, hanem rock zenekari felállásban, dobbal, basszusgitárral, elektromos gitárokkal is bemutatjuk a dalainkat élőben is. Ennek érdekében éppen bővítjük a csapatot.

[2015.10.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még