2024. április 15. | hétfő | Anasztázia, Tas nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ezeket tuti ismered! 16 kedvenc a 90-es évekből
Az RTL Klub sztárjai musicalben is játszanak
Kapcsolatok
Kozmix

Örömtől szárnyal a Kozmix

Örömtől szárnyal a Kozmix, ugyanis már csak napok vannak hátra, míg megjelenik az Eklektika c. kilencedik, vadonatúj album.

Hozsó: Szavakba önteni is nehéz, hogy mekkora örömöt jelent számunkra az, hogy végre megjelenik a legújabb nagylemezünk. Épp 10 éve jött a Holnapután c. album, ami hamar aranylemez lett és több olyan slágert is bemutatott, melyeket a december 27.i Budapest Sportarénában is előadunk majd a születésnapi szuperkoncerten.

Az album címe, "Eklektika", nagyon színes repertoárra utal.
Lala: Valóban, ez az egyik legszínesebb lemezünk. Sokat változtunk, de mégis megmaradtak a régi érzések is az újak mellett. Ezen az albumon bátran kísérletezünk. Az "Újra itt a Hardcore" című dal, árulkodik arról, hogy tudunk még nagyon bulis és vidám dalokat alkotni, míg a "Túl késő" vagy a "Ha minden véget ér..." c. dalok egy egészen más világba utaztatják a hallgatót.

Mégis, mire számíthatnak a lemezvásárlók, ha meghallgatják az albumot?
Hozsó: Biztosan mindenki készített már magának saját playlist-et, CD-t vagy régen kazettát, melyen az aktuális kedvenceit gyűjtotte össze, hogy kocsiban, buliban vagy máshol hallgatni tudja. Számomra olyan az egész, mintha egy ilyen válogatáslemezt hallgatnék. Erős hangulati és még műfaji kilengések is előfordulnak a lemezen. Annak örülök leginkább, hogy az album bővelkedik humorban, vidámságban és szinte vérfagyasztó komolyságban is. A "Kozmix a Házban" albumhoz hasonlóan, nem egy slágert és annak 10 hasonmását rögzítettünk, hanem valódi sokszínűséget tükröz a zenei anyag. Az albumon 13 dal hallható és annyira belejöttünk a stúdiózásba, hogy már most azonnal felvennénk azt a másik, legalább 10 olyan dalt, melyeket most fájó szívvel kellett egy következő megjelenésre áttenni. Mégsincs hiányérzetem, mert a 13 dal között annyi slágergyanús szerzemény található, hogy talán nem is lesz lehetőség pl. videoklip kíséretében mindegyiket külön kiemelni.

Amikor a legtöbb csapat inkább csak egy-egy dallal jelentkezik és azokat is inkább online jelentetik meg, Ti mégis nagylemezt készítettetek és CD lemezen is kiadjátok. Miért?
Lala: Nagyon szerettünk volna már új dalokkal megajándékozni azokat, akik megtiszteltnek a figyelmükkel és szeretetükkel. Egy dal elkészítése is komoly "munka" tud lenni, de egy nagylemez, főleg egy hagyományos értelemben megjelentetett album, azért egész más kategória. Egy dal, egy fejezet, egy album pedig maga a regény. Mi még szeretjük fizikailag is érezni a "zenét". Egészen más egy mp3-at letölteni bármilyen torrent oldalról vagy akár az iTunes-ból. Egy CD lemeznek illata van, zenehallgatás közben fellapozható a borító és azon túl, hogy másképp szól, mint egy mp3, mégis egyfajta kötődést és megtisztelést fejez ki, amikor bármelyik kedvencem albumát lemezen megvásárolom. Szoktam mondogatni, hogy egyes dolgokban kérlelhetetlenül régi vágású srácok vagyunk és ez nem csak szöveg. Számomra más egy könyvet fellapozni, mint tableten nézni a betűket. 

A jubileumi koncerten már hallhatunk az új albumról is dalokat?
Hozsó: Természetesen, bár nagyon nehéz volt kiválasztani, hogy melyik dalok kerüljenek a repertoárba. Egy ilyen volumenű koncert nagyon sok előkészületet igényel, ezért a dalokat és azok sorrendjét sem a színpadon találjuk ki. Amikor összeállítottuk a teljes dalsorrendet, az eredetileg 2 órásra tervezett koncert hossza láthatóan megnőtt. Nem lehetséges egy koncert alkalmával minden kedves dalt bemutatni a közönségünknek, ezért igyekeztünk olyan fergeteges repertoárt összeállítani, hogy tényleg a legfontosabb dalok azért bekerülhessenek a programba. Ebben helyet kapott az új album egy-két dala is és azt már biztosan mondhatom, hogy ezt mindenki megemlegeti.

Kozmix koncert az Arénában  - jegyek itt

Az Eklektika c. album megjelenésének ideje: 2015. december 10.

- kozmix.com - zene.hu -

[2015.12.07.]

Megosztom:

	Ezeket tuti ismered! 16 kedvenc a 90-es évekből
Ezeket tuti ismered! 16 kedvenc a 90-es évekből

Rendszeresen frissülő összeállításunkban a 90-es...


	Az RTL Klub sztárjai musicalben is játszanak
Az RTL Klub sztárjai musicalben is játszanak

Hatalmas várakozás és médiafigyelem előzte meg az Édes...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Hagyományos tavaszi koncertjét adta a...

Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
Sari Schorr az Analog Music Hall színpadán
beszámolók még