Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. május 16. | vasárnap | Mózes, Botond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
A Dal 2016 - Eurovíziós Dalfesztivál 2016
Gáspár László (Laci)
Vásáry André

A Dal 2016 második elődöntő - történések, továbbjutók névsora

Január 30-ánrendezték az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének második elődöntőjét: A Dal című showból hatan jutottak tovább a középdöntőbe.

   A 61. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati második elődöntőben tíz lesz látható-hallható, közülük hat jut a középdöntőbe.

    A műsorban C.E.T. előadásában a Free, Gáspár Lacitól a Love And Bass; a Group'N'Swingtől a Szeretni fáj; a Karmapolistól és Szécsi Böbétől a Hold On To; a Kállay Saunders Bandtől a Who We Are; a Maszkura és a Tücsökrajtól, valamint Siska Finuccsitól a Kinek sírjam; Oláh Gergőtől a Győz a jó; a Passedtől a Driftin'; Patai Annától a Colors; Vásáry Andrétól pedig a Why című dal hangzik el.

19:40-kor indul a műsor, és indulunk mi is: folyamatosan frissülő bejegyzésünkben jövünk a részletekkel. Tartsatok velünk!

19:40 – Kezdődik a második elődöntő!
Ismét látványos nyitótánccal vette kezdetét A Dal 2016 aktuális része, miközben bevonultak a fellépők: Kállay Saunders Band, Karmapolis & Szécsi Böbe, Vásáry André, Gáspár Laci, Oláh Gergő, C.E.T., Maszkura és a Tücsökraj + Siska Finucci, Patai Anna, Group’n'Swing és a Passed. Valamint a két műsorvezető, Tatár Csilla és Harsányi Levente!

19:48 – Elsőként a színpadon: a Passed!
‘Driftin’ című számukkal lépnek fel A Dal 2015 egykori döntősei, a Passed, akik egy kis vizuális meglepetéssel készültek a mai produkciójukra. A banda pontosan egy hete van túl első lemezbemutató koncertjén, és az idei Nagy-Szín-Pad! versenyben is részt vesznek majd.

Csatlakozz, ha érdekel az Eurovíziós dalverseny19:53 – A Passed értékelése
Pierrot összességében meg van elégedve a produkcióval, de a ‘tudatos dalszerzést’ még erősítenie kéne a bandának. Zséda szereti ezt az egyedi hárfás hangzást, de a probléma, hogy kicsit későn indul be a dal. Both Miklós (Miki) rokonszenvezik a csapattal, de eddig még mindig ‘csak egy jól nevelt popzene’, amit hall, és ebből tovább kell lépniük. Frenreisz Károly (Karesz) szerint sose hagyják abba a zenélést. Pontok: 7-8-7-7-5

19:58 – Következik a Group’n'Swing
A Fonogram-díjas zenekar dalának címe: Szeretni fáj. Érdekesség, hogy Magyar Bálint énekes szinkronszínészkedik is, a Szezám utcában például ő kelti életre Elmo-t.

20:03 – A Group’n'Swing értékelése
Zséda örül a műfajnak, de szerinte nem kellett volna duettként előadni a dalt. Pierrot véleménye, hogy a kelleténél egy kicsit több a hasonlóság a ‘Tomorrow never dies’ c. James Bond-muzsikával (hangnem, ritmus, dallamvezetés). “Magyar narancs”. Pontok: 7-8-5-6-5

20:07 – Patai Anna a színpadon
A mindössze 16 éves énekesnő 1 éve készül ‘Colors’ című számával a versenyre. 2014-ben egy nemzetközi versenyen második, tavaly pedig első helyezést ért el Japánban.

20:11 – Patai Anna értékelése
Karesz: a dal ritmusa nagyon jól lüktet, a dallam is stimmel, de az énekesnő most nem mozgott teljes erőbedobással. Zsédának tetszett Anna mondanivalója, de most nem ez a zenei stílus menő a tinik körében. 7-6-8-6-5

20:16 – Jön Maszkura és a Tücsökraj + Siska Finuccsi
A zenekar a tavalyi albumáról, a Tedd ki!-ről adja elő a ‘Kinek sírjam’ című nótát. A banda mellé Siska Finuccsi is beugrott egy jó rap-re, nem is akárhogy: a színpad helyett a Páholy közeléből!

20:21 – A Maszkura és a Tücsökraj + Siska Finuccsi értékelése
Miki kiemeli, hogy a banda saját magát adja, és örül neki, hogy bevállaltak egy elgondolkodtatóbb szöveget, és teljesen más hangulatú dalt, mint a mezőny. Zsédának nagyon tetszik Maszkura hangszíne, és a dalszöveg is. Pontok: 9-8-5-6-4

Vezet a Passed

20:24 – A Tabella
A jelenlegi állás: 34 – Passed, 32 – Patai Anna, 32 – Maszkura és a Tücsökraj + Siska Finuccsi, 31 – Group’n'Swing.

20:27 – C.E.T. következik
C.E.T. életében először énekel élő adásban, és ha ez nem lenne elég, a próbán még el is esett szegény. Lássuk ezúttal hogy sikerül a ‘Free’ c. szám előadása!

20:32 – C.E.T. értékelése
Miki nem tudott felszabadulni a dalban, Pierrot szerette a verzét, a refrént viszont nem. Pontok: 6-5-6-5-5

20:36 – A színpadon Oláh Gergő
A dal címe ‘Győz a jó’, a stílus pedig az autentikus cigányzene és trap keveréke.

Beszámolónk a következő oldalon folytatódik

[2016.01.30.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még
Otthoni játékok