Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. október 22. | vasárnap | Előd nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 

Balkán Party - folytatódik a népszerű sorozat

A teltházas évadnyitó Balkán Party sikere után a szervezők máris bejelentették a tavaszi folytatást, melyen - az autentikus balkáni hangulat mellett – meglepetésre is számíthatnak a látogatók. A már jól megszokott atmoszféra, társaság és hamisítatlan ex-jugoszláv slágerek ez alkalommal is garantálják az április 22-i buli sikerét.

Minden évben nagy találgatások előzik meg a Balkán Partyk koncertjeit, hiszen számtalan ex-jugoszláv legenda érkezett már Budapestre a már-már tradicionális sorozat jóvoltából. Crvena Jabuka, Plavi Orkestar, Bajaga - csak néhány név az ikonok közül, akik már személyesen is megosztották világukat a magyar közönséggel. Csupán pár napig tart már a latolgatás, az áprilisi Balkán Partyn ugyanis a résztvevő közönség előtt kerül bejelentésre a júniusi sztárvendég, ezen felül a jelenlévők a helyszínen kedvezményes belépőt is vásárolhatnak majd a júniusi koncertre.

Mielőtt bulizni indulnánk, a szintén hagyományos könyvbemutató ez alkalommal egy napjainkban is létező, a vajdasági magyarságot érintő problémára hívja fel a figyelmet:

„Egy elsőkönyves szerző mutatkozik be, a zentai Fehér Miklós. A szenttamási Gion Nándor Emlékház és az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet ifjúsági regénypályázatának első helyezettje a vajdasági fiatalok mindennapjait mutatja be. Korkép, körkép, kórkép, egy vergődő és minden póráztól szabadulni igyekvő nemzedék regionális önreprezentációja ez a regény, amely időnként felvillantja az egyéni kimenet lehetőségét (a Tiszát például felváltja a Duna, esetleg Újvidék, a lány, a barátok, a személyes emlékezet, a dallamok ígérnek némi távlatot), majd ismét bezárul minden, de nem tudni, meddig és hogyan”

Ehhez pedig nem is kell annyira messzire mennünk a Balkánon. Déli határainktól csupán néhány kilométerre mást jelentenek a mindennapi problémák, mint itt:

"A barátaim a háború ideje alatt külföldre szöktek, én fizikai munkákat is elvállaltam, csak csináljak valamit, közben azért imádkoztam, engem is öljenek meg, dobjanak rám egy bombát, haljak éhen-szomjan, legyen vége. De nem lett. Elmúlt a háború, kétezerben a világvégét is túléltem, hiába mondták, hogy a harmadik évezred kezdetén megjelenik a négy lovas. Éltem, ahogy tudtam, beléptem egy zenekarba, vokált is vállaltam, úgyse értettek hozzá sokan, az a pár hamis hang, ami elhagyta a szájamat, a kutyát se érdekelte.”

A Balkán Partyn viszont számítani fog minden „hamis hang”. Az április 22-i bulin egyébként a már jól megszokott csapattal találkozhatnak a látogatók: a hangulatról Dj Macsity, a vendéglátásról pedig ez alkalommal is a Balkan Grill gondoskodik majd az ELLÁTÓházban. 

További információk az esemény hivatalos oldalán, IDE KATTINTVA elérhetők. 

– Fülöp Dóra –

[2017.04.22.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Cort yorktown jazzgitár hangszer [2017.10.19.]
sorinrebecca szolgáltatás [2017.10.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

A Sharwoodi erdő legendája újra életre kel - Robin Hood az Arénákban
Nagyszabású...

Szívbemarkoló felnőtt mese lett A Notre Dame-i toronyőr történetéből
Végre Budapesten is...

Jubileumi ünnepséggel emlékeztek a Budapesti Operettszínházban
Élményszüret volt Siklóson - fogadalmat tettek az énekesek
beszámolók még
koncert.lap.hu