Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. május 21. | hétfő | Konstantin nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 

Együtt lép fel a Mini és a P.Mobil

Mini-P.Mobil: Volt egyszer egy Ifipark… – a négy évtizedddel korábbi rock-keddek idézete a Várkert Bazárban 2017. augusztus 12.

Keddenként öt-hatezres tömeg tombolt a Mini és a P.Mobil muzsikájára a Budai Ifjúsági Parkban. Azóta eltelt ugyan negyven év, de a két népszerű formáció ma is rendszeresen koncertezik. Török Ádám és Schuster Lóránt csapata újra együtt lép színpadra, a helyszín ezúttal a Budai Ifjúsági Park helyén épült Várkert Bazár.

A P.Mobil még Gesarolként jegyezte el magát a rock műfajával – úgy tűnik – örökre. A csaknem fél évszázada folyamatosan színpadon lévő zenekar egy generáció életének részévé vált. Több ezer koncerttel és számos lemezalbummal a háta mögött vívta sokszor kilátástalannak tűnő szélmalomharcát a korabeli kultúrhatalommal, és ebben a csatározásban a rendszerváltozás sem hozott átütő eredményt. Mindezek ellenére a maguk által kijelölt úton „mentek tovább”; lemezek és különböző mozgóképanyagok mellett – eddig – három könyvkiadvány, valamint a Nyitragerencséri rockmúzeum is dokumentálja a zenekar sokszor nem éppen aszfaltsimaságú életútját.

A P.Mobil a hetvenes évek elejétől, akkor még Gesarolként, és az akkor már rendkívül népszerű Bergendy együttes vendégeként többször koncertezett a korszak fiatalságának legkedveltebb szórakozóhelyén, a Budai Ifjúsági Parkban. A fellépések egyre rendszeresebbé és sikeresebbé váltak, köszönhetően a zenekarvezető Schuster Lóránt sokszor meghökkentő ötleteinek, különleges showműsorának. 1976 és 1978 között keddenként, az úgynevezett „rock-keddeken” a Török Ádám nevével fémjelzett Mini együttessel, valamint Radics Béla Tűzkerék formációjával – nem egyszer öt-hatezres közönség előtt – aratták – szó szerint – zajos sikereiket.

2017 márciusában indult a P.Mobil (Schuster Lóránt – zenekarvezető, Sárvári Vilmos – gitár, Baranyi László – ének, Tarnai Dániel – basszusgitár, Szebelédi Zsolt – dob, valamint Szabó Péter – billentyűs hangszerek) Csoda történt országos turnéja, amely a címét a hasonló elnevezésű, augusztus 12-re, a Volt egyszer egy Ifipark… koncert napjára megjelenő új stúdióalbumáról kölcsönözte.

A Török Ádám vezette, és hamarosan az ötvenedik jubileumát ünneplő Mini együttes most egykori zajos sikereinek újjáépített helyszínén, a Várkert Bazárban a P.Mobillal közös színpadon idézi fel első nagylemezének anyagát, valamint a zenekar emblematikus sikerdalait. 

Török Ádám énekes-fuvolista, eMeRTon- és Blues-Életmű-Díjas zenész, aki 1976-ban az Év  hangszerese, 2015-ben pedig a Budavárért Emlékérem díjazottja lett; valamint Németh Károly a Mini veterán billentyűs hangszerese immár negyvenhárom esztendeje muzsikál közösen hazánk, és Európa különböző színpadain. Közel hatvan közös szerzeményük – amellett, hogy szinte valamennyi a Mini-rajongók kedvence –, a magyar  prog-rock-blues gyöngyszeme is. Igényes, senkivel össze nem téveszthető muzsikájuk üzenet, s egyben összekötő kapocs a jelenlegi, valamint az azt követő generációk között. A Budai Ifjúsági Parkban 1976 és ’78 között, a híres „rock-keddeken” a P.Mobillal, öt-hatezres tomboló közönség előtt aratták sikereiket, emellett a Tabán és a Bemrockpart főszereplőiként  örökre beírták nevüket  a magyar rock történetébe. A hazai progresszív rock, valamint a Mini aranykorszakának három emblematikus alakja (Török Ádám – fuvola, ének, Németh Károly – billentyűk, Nagy István – basszusgitár) mellé egy fiatal, tehetséges dobos, Tóth Dénes csatlakozott.

Ismert, Papp Gyula 1973-as, a Skorpióba történt távozása okán az akkori hanglemezgyári vezetés nem szavazott bizalmat a billentyűs-zeneszerző nélkül maradt Mini együttesnek, így a készülő nagylemez (majdnem) örökre dobozban maradt. A már új, többszörös tagcserét megélt formáció – nem kevésbé erős felállással (Török Ádám és Németh Károly mellett Németh Alajos basszusgitáros, valamint Balogh Jenő dobos) – rögzíthette első albumát, amely Vissza a városba címmel végül 1978-ban napvilágot látott.

A 2017-ben újjáalakult csapat a Volt egyszer egy Ifipark… koncerten nagyrészt erről az albumról válogat, de több híres Mini ballada és örökzöld is megszólal  a legendás hetvenes évek zenei terméséből.         

A Volt egyszer egy Ifipark… rendezvényre 2017. augusztus 12-én 18 órás kezdettel a Várkert Bazár Vízöntő udvarában (1013 Bp. Ybl Miklós tér 6.) kerül sor. Jegyek 3.900.-Ft-os árban már most kaphatók az interneten.

                                                                                                                                             - Hegedűs István -

[2017.04.22.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Billentyűst zenekar [2018.05.21.]
Gitáros énekes zenész [2018.05.16.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Szomorú vasárnap a Madách Színházban - képek 
Mutatjuk az előadáson készült képeket.

Így köszöntötték Felföldi Anikót - képekben
Felföldi Anikó áprilisban töltötte be 80....

Szívmelengető volt a Korál jubileumi nagykoncertje
Roger Waters egyedülálló koncertet adott Budapesten - képekben
Pécsi Egyetemi Napok 2018 - retrospektív: sok-sok képpel készültünk
Kensington a Barba Negra fedélzetén  - képekben
Jól átgondolt koncertet adott a Barabás Lőrinc Quartet
beszámolók még
koncert.lap.hu