Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. december 17. | vasárnap | Lázár, Olimpia nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolatok
Delov Jávor

Zenész-csúcstalálkozó a Jazzpikniken

 Delov Jávorral, a Random Trip dobosával - és ami ennél is fontosabb -megálmodójával és mozgatórugójával beszélgettünk a Paloznaki Jazzpiknikes fellépésük kapcsán.

A Random Trip egy olyan klubest sorozat, amely mindig változó felállásban áll színpadra, mindig a színpadon dől el, hogy mi fog történni, a produkció zenészek egymásra hangolódásából születik. A hazai zenei élet színe-java áll össze budapesti törzshelyükön, az A38 hajón hétről-hétre keddenként. Időnként pedig nemzetközi viszonylatban is jól ismert, külföldi fellépők erősítik az amúgy is igen erős line-upokat, így a koncertsorozat mára már oly sikeres, hogy bátran hangoztathatjuk szlogenjét: „A kedd az új péntek.” Delov Jávorral, a Random Trip dobosával - és ami ennél is fontosabb -megálmodójával és mozgatórugójával beszélgettünk a Paloznaki Jazzpiknikes fellépésük kapcsán.

zene.hu – Úgy tudjuk, hogy zenészként és magánemberként is jártál már a Paloznaki Jazzpikniken és kedveled ezt a fesztivált. Mit szeretsz benne leginkább?

D.J. : Nem zenészként jártam itt először. Talán a 2. Jazzpiknik lehetett, amikor hallottuk barátaimmal, hogy lesz ez a családias, kicsit a régi Tabán hangulatát megidéző fesztivál – domboldalon, a fűben heverészve hallgathatunk jobbnál jobb zenéket. A nagy fesztiválokon nem biztos, hogy az akkor ott játszó a zenekarokat mind meg tudtuk volna hallgatni, de így tematikusan összegyűjtve sikerült, így egyből belopta magát a fesztivál a szívembe. A másik jó élményem még régről, hogy több zenésztárssal találkoztam ott, akik szintén magánemberként, családdal, kisgyerekeikkel érkeztek a fesztiválra.
Amikor pedig a Fábián Juli & a Zoohacker produkcióval felléptünk itt korábbi fesztiválok alkalmával többször is, megtapasztalhattuk, hogy végtelenül nyitott és felszabadult közönségnek muzsikálhattunk, amit nagyon szerettünk.

zene.hu – Az idei, 6. Jazzpikniken melyik koncertek érdekelnek? Hol találkozhatunk veled a közönség soraiban?

D.J. Nem biztos, hogy mindegyik koncertre eljutok, amelyikre szeretnék, de több fellépő is érdekel az idei felhozatalból, köztük a Kool &  the Gang, mert őket már régen láttam, hallottam. Aztán az Incognito koncertje érdekel nagyon, hiszen nemrégiben zenélhettünk együtt, Random Tripen vendégünk volt Vanessa Hayes, az Incognito egyik énekese. Hatalmas élmény volt ez számunkra, de ő is nagy örömmel beszél a közös koncertünkről, lehetséges, hogy most újra találkozunk és megbeszélünk egy újabb közös Random Trip koncertet.

zene.hu – Mivel készültök a jazzpiknikes Random Trip koncertre? Újra zenélhettek Dés Lászlóval, milyen érzés ilyen zenei nagyágyukkal együtt dolgozni?

D.J.: Végtelenül megtisztelő volt, hogy a nemrégiben megjelent Random Trip Zenehíd című lemezén, amelyen összesen 50 zenész dolgozott, két igazi zenész legendával, Tátrai Tiborral és Dés Lászlóval is együtt zenélhettünk. Hihetetlen jó látni, hogy ők ugyanolyan lelkesedéssel és szeretettel fogadják el a Random Tripes felkéréseket, mint a legelső alkalommal. Bár zenész generációs különbség van köztünk, mégis a zene szeretete, a jó értelemben vett csibészség és az a szűnni nem akaró tűz, amivel pályánk elején elkezdtünk zenélni, mindannyiunkban benne van, ez közös. Emiatt egy kicsit sem érezzük, hogy szakadék lenne közöttünk. Ahogy a Zenehíd mottója is mondja: „A zene, ami összeköt, a zene, ami összetart.”
Kitűnő zenészek felszabadult örömzenéjét kapja majd várhatóan a jó zenére, örömteli hangulatra nyitott közönség a Random Trip koncertjén a Paloznaki Jazzpikniken.


Az ország legnépszerűbb improvizatív produkciója olyan neves vendégfellépőkkel érkezik a Paloznaki Jazzpiknikre, mint: 
Dés László – szaxofon 
Zoohacker – elektronika, billentyűk
Heincz Gábor ’Biga’ – ének, gitár
Herbert Shaw (Soul Surge) – ének, rap
Péterffy Lili – ének 
Drapos Gergő (Péterfy Bori & Love Band) – basszusgitár
Cséry Zoltán (Patché, Barabás Lőrinc Quartet) – billentyűk
DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz) – lemezjátszó, beatbox 
Delov Jávor – dob

Augusztus 5. 19:30 – 21:00, T-Systems Nagyszínpad

 

[2017.08.03.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Preda pánsíp hangszer [2017.12.12.]
hegedűs, brácsista zenész » vonós [2017.12.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Mert a mese örök - Háromszázadszorra is a Madáchba fújta Mary Poppinst a szél
Úgy...

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...

Nagyszerű Kórus-jam a pécsi Kodály Központban  
Voisingers Szuperkoncert a pécsi Kodály Központban
Szétszedi a közönséget a Tankcsapda a klubkoncerteken - képekben
Lovasi 50 - Az első 50 év legjobb dalai. Tömör két óra örömnosztalgia a Sportarénában.
beszámolók még