2022. január 25. | kedd | Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ünneplő vámpíroktól hemzsegett a színház - képekben
Képgalériák
WWRY sajtótájékoztató
Kapcsolatok
Queen

Szenzáció! A Queen világhírű musicalje Budapesten

A világon elsőként új rendezésben és koreográfiával, egyedülálló látványvilággal, magyar nyelven 24 Queen sláger egy látványos előadásban, Kentaur díszlet- és jelmezterveivel, november 24-én, 25-én és 26-án a BOK csarnokban.

A musicaltörténelem legnagyobb sikerei, a 10 leghosszabb ideig játszott musical között tartják számon a 2002-ben, Londonban bemutatott, Queen dalokból készült We Will Rock You musicalt. Az előadást 6 kontinensen, eddig 17 országban, több mint 16 millió néző tomboló ovációval fogadta. Londonban, a Dominion Színházban rekordideig, 12 éven át játszott, 4600 eladáson 6,5 millió néző látta a musicalt, amely többek között a közönség által odaítélt Laurence Olivier-díjat is megkapta.

Simon Edit producer az előadás rendezésre Cornelius Baltus-t kérte fel, aki a Vámpírok bálja és a Sakk musicalek rendezőjeként vált ismerté Magyarországon. Díszlet- és jelmeztervező Erkel László Kentaur, koreográfus Túri Lajos Péter, zenei vezető Köteles Géza, művészeti vezető Póka Balázs.

A Queen slágerei köré álmodott futurisztikus vígjáték szövegkönyvét Ben Elton jegyzi. Az előadásban olyan jól ismert Queen klasszikusok hangzanak el, mint a Radio Ga Ga, a Somebody to Love, a Bohemian Rhapsody, az Under Pressure, a Who Wants to Live Forever, a We are the Champion és persze a musical címadó dala, a We Will Rock You.

A történet a távoli jövőben, a 24. század elején, a Planet Mall nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció mindent behálóz. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy látszólag boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Ez egy agymosott világ. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja fellázad a műanyag világ ellen, ők olyan egyéniségek, akik a gondolat szabadságát és az  igazi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarják visszahozni. Az ellenállóknak kemény harcot kell vívniuk a kegyetlen hatalommal, míg megtalálják a „bajnokok hangszerét”, a felszabadító, szent elektromos gitárt...

A musical karakterei napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi. A darab szereplői olyan hazai és külföldi rock és pop legendák neveit viselik, mint Britney Spears, Ozzy Osbourne, Lady Gaga, Tina Turner, Madonna, Cindy Lauper, Pink, AC/DC, Mick Jagger, Caramel, Hobo, Bono.

A musical budapesti bemutatójára - a nyugati színházakban már bevált - több fordulós, nyílt szereplőválogatáson választották ki a legalkalmasabb szereplőket. Főbb szerepekben többek közt Sári Éva, Egyházi Géza, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika Nika, Balogh Anna, Zöld Csaba, Szemenyei János és Stéphanie Schlesser lesz látható.

A budapesti előadás próbafolyamata júniusban kezdődött, az alkotói teamnek rendkívüli tehetségű csapatot sikerült kiválogatnia, az előadás bombaként fog robbanni a november 24-re meghirdetett budapesti bemutatón. Miklós Tibor dalszövegei és Várkonyi Zoltán magyar fordítása hűen követik Freddie Mercury és a Queen, valamint Ben Elton különleges világát és a darab humorát. A távoli, de akár a közeljövőben is játszódható musical, egy futurisztikus vígjáték, amelyhez Erkel László Kentaur elmondása szerint sikerült vizuálisan is különlegeset alkotni.

Az előadás díszletéhez 16 ezer magnókazetta gyűjtésébe kezdett a produkció, a monumentális emlékfal a díszletbe épülve lesz látható az előadások helyszínén. A magnókazettákat stílusosan az történet egyik helyszínének megfelelően, a budapesti Hard Rock Cafe-ban adhatják le a rajongók.

A PS Produkciót 2006-ban Póka Balázs operaénekes és a legendás Rock Színház egyik alapítója, Simon Edit producer hozta létre azzal a céllal, hogy meghonosítsa Magyarországon a nyugati országokban már bevált és sikeresen működő üzleti alapon – magántőke és szponzorációs támogatások bevonásával - megvalósított, kompromisszumoktól mentes komoly művészeti értéket felvonultató világszínvonalú musicaljátszást, és elérhetővé tegye a magyar közönség számára a minőségi zenés színházat. Közös elhatározásuk volt 2004-ben, hogy bemutassák Budapesten a kiemelkedően magas - közel 280 milliós – költségvetésű, Roman Polanski fémjelezte musicalt, a Vámpírok bálját (www.vampirokbalja.com), amely idén ünnepelte bemutatásának 10 éves jubileumát. 2010-ben, második produkcióként szintén nagy sikerrel mutatta be a PS Produkció, az ABBA együttes szerzőpárosának Benny Andersson és Björn Ulvaeus, valamint az Oscar-díjas szövegíró Tim Rice, SAKK című musicaljét.

A két produkció továbbjátszása mellett, a PS Produkció sikertörténete 2017 novemberében a WE WILL ROCK YOU musical bemutatásával folytatódik.

Bemutató: 2017. november 24. 19.30 óra, BOK Csarnok (volt SYMA)

További előadások: 2017. november 25, 26. 15.00 és 19.30 óra

Weboldal: www.wwry.hu

Hivatalos Facebook oldal: https://www.facebook.com/wwry.hu
 

zene és dalszöveg:

QUEEN

szövegkönyv:

BEN ELTON

producer:

Simon Edit

rendező:

Cornelius Baltus

díszlet- és jelmeztervező:

Kentaur

koreográfus:

Túri Lajos Péter

világítástervező:

Madarász János Madár

magyar dalszöveg:

Miklós Tibor

magyar szöveg:

Várkonyi Zoltán

dramaturg:

Farkas Niki

zenei vezető:

Köteles Géza

művészeti vezető:

Póka Balázs

koreográfus asszisztens:

Steidl Anita

rendezőasszisztens:

Hajós Eszter

produkciós asszisztens:

Kékesi Miklós

Szereplők:

Galileo Figaro: Scheich Dávid / Szemenyei János

Scaramouche: Török Anna / Stéphanie Schlesser

Killer Queen: Sári Éva / Balogh Anna

Kashoggi: Egyházi Géza / Zöld Csaba

Britney: Siklósi Balázs

Ozzy: Veres Mónika

Buddy: Végh Péter / Vadász Gábor

Tanárnő: Pethő Dorottya

Tina Turner: Pethő Dorottya, Lady Gaga: Horváth Mónika, Madonna: Moravszki Enikő,

Pink: Sinkó Réka, Cindy Lauper: Zsitva Réka, AC/DC: Károlyi Krisztián, Hobo: Dóra Ádám,

Bono: Vecsei László, Caramel: Illés Adrián, Mick Jagger: Baksa András

tánckar:

Vincze Kitti, Forrás Adél, Harmat Noémi, Eőry Mónika, Steindl Anita,

Ködmen Krisztián, Szabó András, Köpösdi Ádám, Orosz Gergő, Bálint Barna

zenekar:

billentyű 1: Köteles Géza / Furák Péter billentyű 2: Furák Péter / Mikó Szilvia

szólógitár: Derzsi Zsolt / Marschalkó Zoltán basszusgitár: Miklós Zoltán / Horváth György

dob: Tóth Péter / Haraszti Dávid percussions: Hlaszny Ádám / Györe Csilla

 

 

[2017.09.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Büszkék vagyunk! Fotókiállítása nyílt a Zene.hu fotósának a XI. kerületben
Személyesen...

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: TNT koncert a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
Az Akváriumban kezdte az újévet a Tankcsapda - képekben
A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Ilyen volt az Esti Kornél 15. szülinapi bulija - képekben
beszámolók még
Otthoni játékok