Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. március 19. | hétfő | József, Bánk nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 

Déli mámor a Nyugat kapujában

Az elmúlt évek sikerei után novemberben újra a hagyományos Balkán Partyké lesz a főszerep Budapesten. Számos ex-yu nagyágyú koncertje után ezúttal a szervezők visszatérnek a kezdetekhez és házibuli-hangulattal hozzák el a Balkánt. A tapasztalatokból ítélve jellemzően ez sem unalmas – az asztalon táncolás a legkevesebb, amire számíthatunk majd. 

„A tavalyi évre azt írtuk, hogy gyönyörű évünk volt együtt, a Plavi Orkestartól a Bajagáig. Ez az évünk legalább olyan szépen sikerült, a Magazintól  Zdravko Čolićig. Soha sem gondoltuk volna,  hogy ilyen zenei nagyságokat hallunk élőben a Balkán Partyn. Ezt az évet is méltóan kell lezárni, felhőtlen dínomdánommal, ezért újra visszatérünk november 11-én az ELLÁTÓházba (1074 Budapest, Dob utca 19.). Itt mindig át lehet érezni és hajnalig élvezni a Balkán Partyk kezdeti hőskorszakának házibuli hangulatát.

Mielőtt a táncparkettre hajtana bennünket a vérünk, egy olyan könyvet mutatunk be a szerzőkkel, amelynek a címe is provokatív („Ki vagy te, vajdasági magyar?”) és hiánypótló a magyar könyvpiacon: a vajdasági közösségben működő identitásokról szól. A történelemfeletti, alkati lényeg firtatása helyett az önazonosság törékenységére összpontosít, a kollektív és egyéni elbeszélések sokrétű voltára. Egyszerre szolgálhatja az együttgondolkodás kereteinek megteremtését, az integratív útkeresést és a marasztalást. A kötetbe felkért szerzők egymástól különböző, izgalmas perspektívákból mondják el, mit jelent szerintük vajdasági magyarnak lenni. Akik velünk lesznek a szerzők közül: Bakos Petra, Várady Tibor, Szerbhorváth György, Radics Viktória, Vékás János, velük Virág Gábor és Losoncz Márk beszélget.

Tánc nélkül nincs déli mulatság: ezért a könyvbemutató után DJ Macsity csap a lemezek közé, ismét irány az asztal teteje. Táncolunk kifulladásig, pihenés a teraszon pljeskavica, ćevap és sis ćevap szívderítő környezetében, amit a Balkan Grillnek köszönhetünk.”

Archívum és további részletek ide kattintva érhetők el!

– Fülöp Dóra –

[2017.10.15.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Személyszállitás mikrobusszal zenekar [2018.03.19.]
Színpadi mozgás - jelenlét, koreográfia tanár [2018.03.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

A Kies, a Fatal Error és az AWS az A38-on lépett fel - képek a koncertről
Színpompás...

Gyilkos "happy end" az Operettben
A szerelem, házasság, mindig és minden művészeti ágban...

Kowalskyék az Arénában - Egyszerre dobbant több ezer szív a lélek éjszakáján!
Emeli Sandé elvarázsolta a Budapest Arénát - képekben
A muzsikusnak dalból van a lelke... Budapest Bár koncerten jártunk
beszámolók még
cdbolt.lap.hu