2020. június 1. | hétfő | Tünde nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolatok
Győr+ Média Zrt.

Születésnapot ünnepelt a vidék egyik légnépszerűbb rádiója! 

Hat évvel ezelőtt szólalt meg először a Győr+ Rádió a 100.1-en. Azóta ők lettek a város hangja, ahogy a szlogenben is hallható nap mint nap. A Győr+ Média rádiós csapatának minden tagja a hivatásának szerelmese, s az évforduló alkalmából ők meséltek most Győr egyetlen helyi rádiójához fűződő élményeikről.

Simon Pankának, a rádió főszerkesztőjének azonnal a következő mondat jut eszébe, amikor a rádiózásról kérdezzük: Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és soha többé nem kell dolgoznod! „Szerencsés vagyok, hogy a stúdióra mint második otthonomra, a kollégákra pedig mint barátokra tekinthetek. Kezdetben csak álom volt a gyönyörű stúdió, ahol most dolgozhatunk, de mára a nehézségek még értékesebbé tették az akkori éveket, csapattá kovácsoltak minket. Szeretném megköszönni a kollégáimnak a sokszor áldozatos munkájukat, a hallgatóknak pedig a rengeteg pozitív visszajelzést és támogatást, amit kaptunk és persze azt, hogy mára a Győr+ Rádió a város hangjává válhatott!”

A Győr+ Rádió az igényes, érdeklődő győrieknek szól immár hat éve. A hallgatók részei a műsoroknak, rengetegen kommunikálnak műsorvezetőinkkel, és segítik, bátorítják munkájukat. Major Évi hírszerkesztőnek, aki hajnalban érkezik, hogy felmondja az első hírblokkot, torokgyulladás kezelésére adtak tanácsot. „Azóta a gyömbértea a mentsváram torokfájós napokon.” Kaszás Kornél, a Győr+ Délután műsorvezetőjének a rádiózás örök szerelem, mert benne van a titokzatosság. „Olyan, mintha belesuttognál a világ fülébe, és szavakba öntve adnád át a lelked egy darabját. Sosem felejtem el, amikor elmeséltem a hallgatóknak, hogy gyakran fáj a fejem, mire ők szintén átnyújtottak egy szeletet magukból, és özönlöttek a fejfájás elleni praktikák. Vagy amikor évekkel ezelőtt meglátogatott egy iskolás a stúdióban, mert szeretett volna találkozni velem. Néhány hónapja véletlenül futottunk össze, és továbbra is rádiós szeretne lenni" – mesélte mosolyogva.

És persze segít a rádió is, amikor csak tudunk. Adorján Andi, a Győr+ Délelőtt és a Magyar óra műsorvezetője szerint Győrnek kell egy kis plusz. Reggel, délben, este. „Jó érzés, ha valaki meghallgat, ha fájdalom ér, ha segít, ha elveszett valami, vagy ha megoszthatjuk egymással az örömünket. Emlékszem, 2015-ben egy fiú a kívánságműsoromban kérte meg egy lány kezét. A lány felhívott és sírva igent mondott a fiúnak az éteren keresztül. Egy néni pedig súlyosan megbetegedett, egyetlen kiskutyáját nem tudta ellátni. Felhívott. Szívem szakadt, a hallgatóké is, végül egy úr elvitte a kutyust, s megígérte, hetente meglátogatja a nénit, viszi a kutyát is. Szóval Győrnek kell egy kis plusz. Kell a szív, a jó szó.”

Bajzát Zsuzsi négy és fél éve dolgozik a rádiónál, és azóta több műsorszámban is lehetősége volt kipróbálni magát. Reggel kezdett, aztán jöttek a kulturális magazinok, a hétvégi sáv, majd pedig a Győr+ Este, ahol igazán magára talált. „Imádom, hogy új embereket ismerhetek meg, és abban bízom, hogy érdekes és értékes társ lehet a műsor a hallgatók esti rutinja mellé. Fontosnak gondolom, hogy helyi tartalmakkal töltsük meg a rádiót, hiszen minket, győrieket, környékbelieket ez érdekel igazán.”

Farkas Mónika pedig 2013 óta erősíti a Győr+ Média csapatát. „Hétköznaponként jelentkezik összefoglaló hírműsorom, a Délutáni Gyors, helyi tudósításokkal és beszámolókkal. Szerkesztésemben a Győri Filharmonikus Zenekar Divertimento című műsora mára már az egyik leghallgatottabb magazin lett. Mint igazi színházrajongó, nagyon örülök, hogy szerkeszthetem és vezethetem a Győri Nemzeti Színház műsorát, a Kulisszák mögött című magazint, melynek televíziós változata már két éve fut nagy sikerrel a Győr+ Televízióban.”

Győr város hangjai - Adorján Andi műsorvezető és Horváth Zoltán zenei szerkesztő épp szabadságukat töltik, így nélkülük készült a fotó.

Nagy Roland, a Győr+ Reggel egyik műsorvezetője vette át a szót: „Én a rádiózásba nem azért szerettem bele, mint a legtöbb műsorvezető, vagyis nem a zenék és a dj-k miatt. Gyerekkoromban állandóan a sportközvetítéseket, a körkapcsolást figyeltem, rongyosra hallgatott magnókazettákról sem a dalszövegek maradtak meg a fejemben, hanem Szepesi György, Gulyás Gyula, Novotny Zoltán, Molnár Dániel, Vas István Zoltán mérkőzésközvetítései. A legszebb Győr+-os emlékem kicsit visszavitt a legendás sportkommentátorok idejébe, a rádió aranykorába. Az EYOF-on élőben közvetíthettem a győri Sipőcz Richárd döntőjét” – emlékezett vissza a nyári élményre.

A Győr+ Médiához számos jótékonysági kezdeményezés, projekt kapcsolódik. Az egyik legnépszerűbb a Győr+ Reggel műsorvezetőjéhez köthető. „Harcsás Judittal évekkel ezelőtt elindítottuk a Győr+ Médiatábort és szakkört, melyet sajnos már nélküle viszek tovább. Hihetetlenül tehetséges gyerekeket ismerhettem meg. Büszke vagyok arra, hogy közülük többeket sikerült „megfertőzni" a médiával. Van, aki azóta saját internetes rádiót üzemeltet, vannak, akik önálló médiacsoportot alapítottak, többen feltűntek már különböző színpadokon és az egyik növendékünk könyvet is írt. A jövőt és valamilyen szinten egykori énemet látom bennük” – árulta el Orosz Sanyi.

A Győr+ Rádió a nap 24 órájában szól a hallgatókhoz, és természetesen hétvégén is van élő műsorvezetés. A szombat és vasárnap felelőse 8–16 óráig Ferenczy Balázs, aki három és fél éve része a műsorvezetői csapatnak. „Gyakornokként kezdtem, ezért hiszem, hogy kitartó munkával elérhetjük céljainkat. A rádiózás nem csak munka, hanem szerelem és hivatás, nekem pedig hitvallásom, hogy a mikrofon előtt állandóan a hallgató társa legyek, hangulatot adjak a hétvégi kikapcsolódáshoz. Az elmúlt pár évben felnőttem, sok szép pillanatot, barátságokat adott a rádiózás és a Győr+. Hasonló élményteli pillanatokat kívánok a következő hat évre is a győri éternek!”

– zene.hu –
Fotó: Marcali Gábor

[2017.11.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok