Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 21. | csütörtök | Eleonóra nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 

Április 16-tól lehet szavazni a Budapest Dalra

Rengetegen pályáztak a Budapest Dal 2018 címre

Messze a várakozásokon felül érkeztek szerzemények a főváros Budapest Dal 2018 néven meghirdetett pályázatára. Összesen 116-an gondolták úgy, hogy kedvük és ihletük van dalt írni, a zsűri pedig nincs könnyű helyzetben. Azt a három számot kell kiválasztaniuk, amelyik nemcsak jó, de passzol Budapest atmoszférájához, kifejezi a hangulatát. 

Lejárt a Budapest Dal 2018 pályázati határideje, még a szervezőket is meglepte, milyen sokan éreztek késztetést, hogy megalkossák a főváros dallamát. Összesen 116 eddig ismeretlen előadó gondolta úgy, övé lehet a legjobb, a leginkább illeszkedő szerzemény. A zsűri pedig nagyon nincs könnyű helyzetben, lázasan folyik a munka, hogy néhány napon belül eredményt hirdessenek. Az érdeklődők a Budapest Dal Facebook-oldalán és Instagram-profilján is követhetik a történéseket.

,,Benne vagyunk erősen a kiválasztásban, először egy harmincas körre szűkítjük a jelentkezőket, majd abból újabb tízre szűkül a lista, hogy végül közösen megtaláljuk azt a hármat, amelyik felkerülhet majd az albumra. Nagyon nem könnyű a feladat, objektíven kell döntenünk egy alapvetően nagyon is szubjektív kérdésben, hiszen az, hogy kinek mi tetszik, kúszik be a fülébe, az azért nagyon egyéni”—mondja Joós István, a Magneoton vezérigazgatója, akit szakmai berkekben csak úgy hívnak: a tévedhetetlen, ugyanis különleges érzéke van ahhoz, hogy igazi slágereket találjon. ,,Nagyon heterogén a paletta, vannak, amelyek eleve nem ütötték meg a szintet, van, aki szimpla instrumentális zenei alapot küldött.

Aztán más egészen mély mondanivalójú dalt küldött, amin az ember megáll egy pár percre, mert annyira megfogja, de úgy gondolom, itt üde, kellemes, finom, minden erőlködéstől mentes nótákat keresünk, amelyek úgy bekúsznak az ember bőre alá és jól érzi magát tőle. Természetesen a jó melódia mellett egy ötletes szöveg nagyon felértékelheti a dalt és a döntést. Nyilván fontos szempont az is, hogy egyrészt passzoljanak ahhoz a 11 dalhoz, amit a meghívott ismert előadók írtak, másrészt azért olyan legyen, ami ki is egészíti azokat, vagyis kicsit más legyen, mint a meglévőek”—tette még hozzá a menedzser.

A 11 előadó, akik elfogadták a szervezők felkérését és biztosan rajta lesznek a közös albumon: Honeybeast, Závodi + Berkes Olivér, Király Viktor, Radics Gigi, Compact Disco, Caramel, Anna & the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly. Hogy melyik lesz a hozzájuk csatlakozó három, az rövidesen kiderül. A 14 kiválasztott dalra április 16-tól szavazhat a közönség a www.budapestdal.hu weboldalon Ezt követően a Thália Színházban az így összesen 14 előadó április 27-én mutatkozik be, játszhatja majd el szerzeményeit. Itt a szakmai zsűri és persze a közönségszavazatok alapján dől el, hogy kié lesz Budapest dala 2018-ban. A győztes nyereménye egymillió forint, valamint egy éven át övé a Budapest Dal 2018 különdíjasa cím.

[2018.04.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Megnéztük Guido és Mauricio de Angelis koncertjét az Arénában - képekben
Jótékonysági...

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
beszámolók még