Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. november 21. | szerda | Olivér nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 

Júniusban ötödjére Nemzetközi Hadikultúra - és Military Fesztivál!

Ébresztő! Fel vigyázz! Katonaromantika és megelevenedő történelem három napon át, 2018.június 8-10.-ig Kunszálláson!

Az I. világháború befejezésének 100. évfordulóján, valamint a Magyar Honvédség 170 éves évfordulója tiszteletére ötödik alkalommal Military gyermeknappal egybekötött látványos hagyományőrző katonai parádét szervez a HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület.

A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva tökéletes alkalmas, közel 20 hektáros helyszínt választottak szinte az ország közepén, a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban. A látogatók nem csak különböző történelmi korok masírozó katonáit fogják majd látni, hanem több előre megkomponált, pirotechnikával teletűzdelt interaktív csatajelenet részesei is lehetnek a napóleoni koroktól a II. világháborúig. Első alkalommal lesz látható egy német-amerikai csata, korabeli járművekkel, öltözékekkel, amivel egy csapásra egy második világháborús hollywoodi film résztvevőjeként érezhetjük majd magunkat.   

Több mint száz 20. századi felújított katonai jármű érkezik majd meg Európából. Tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, híradós és haszongépjárművek, amelyek között páratlan, korábban nem látott kuriózumok is. A járműmentes övezetben elhelyezett vendéglátás pedig remélhetőleg a páratlan hadi élményeken és hadi jármű csodákon felül, gasztronómiai kikapcsolódásban is részesíti majd a vendégeket.

A kivilágított „csata helyszín” mellett az alakuló tér körül kapnak helyet az idén a különböző történelmi korokat bemutató egyesületi - és egyéni csoportok, diorámák, hagyományőrzők, akik 1000 év hadi történetéből nyújtanak ízelítőt. Bemutatják milyen volt az élet a laktanyákban, front vonalakon és a csatatereken. Helyet kapnak ezen a területen továbbá a hátországok civil járművei, még közelebb hozva a közönséghez az akkori történelmet.

Az RC modellezők az ország különböző tájairól érkeznek, felvonultatják felső kategóriás modelljeiket, no és persze  a már tőlük megszokott profizmussal  látványos bemutatókon keresztül osztják meg az érdeklődőkkel a tudásukat és tapasztalataikat, lenyűgözve ezzel kicsiket és nagyokat egyaránt.

Nagykoncertet ad az Ismerős Arcok

A külön erre az eseményre felépülő airsoft bázis élethű fegyverekkel, szituációs lőgyakorlatokkal, airsoft lőtérrel várja majd a nézőket.

Természetesen az idén sem lesz hiány a katonaélet érdekes előadásaiból és az esti buliból sem! A fesztivál színpadán, az Ismerős Arcok ad nagykoncertet, ezt követően pedig feledhetetlen élményt nyújt majd a tábortűznél a katonaénekek közös éneklése szájharmonika és tangóharmonika kísérettel.

A csatajelenetek, diorámák, military szabadidősport bemutatók, és katonai  gyermeknap vidám játékai három napon keresztül kápráztatják majd el az V. Hadikultúra és Military Fesztiválra kilátogatókat. Mindezeknek megfelelően a parádé keretjátéka sem más, mint egy vidám, csibész hétvégi „laktanyai lét” melyhez a hivatalos szlogen is stílszerű: Sorozd be magad 3 napra Te is „katonának”!

Egy biztos, aki ezen a hétvégén a HMFest-et választja, az egész családjával felejthetetlen élményekkel, s örök emlékekkel tér majd haza. 

[2018.05.24.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2018.11.21.]
handpan tanítás szolgáltatás » oktatás [2018.11.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Legolvasottabb cikkek

Zene.lap.hu

Farkasok vették be a Barba Negrát - képek az Amaranthe és a Powerwolf koncertjéről
November...

Marót Vikiék indították el a győri óriáskereket
A kisalföldi megyeszékhely Európa...

Gálaműsor és díjeső a Magyar Operett Napján
A Barba Negrában zúzott a Hammerfall - képekben
István, a Király az Operettszínházban - Koppány, a sztár
beszámolók még