Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 13. | péntek | Luca, Otília nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Futballáb - Fergeteges ősbemutató a Monostori Erődben
Kapcsolatok
Magyarock Dalszínház
Vizeli Csaba

Magyar Attila polgármester és klubelnök lesz az új musicalben

Fut Balázs Felsőlápmező polgármestere, aki bármire képes a település felvirágoztatásáért, és retteg attól, hogy a hentesüzlet bezárása elindítja szeretett községét az enyészet útján. Fut Balázs, a helyi focicsapat elnöke, aki a csalót is képes megvesztegetni azért, hogy imádott csapata ne szűnjön meg, mert ez is egyenesen arányos lenne az enyészettel. Magyar Attila, nem csak polgármesterként és klubelnökként tűnik fel a Futballáb című musical comedy-ben, hanem íróként és rendezőként is. A Monostori Erődben zajló ErődFeszt 2018 egyik kiemelkedő produkciójának, június 16-án lesz az ősbemutatója.

Elég sok „szerepet” vállalt ebben a darabban…

Amikor Vizeli Csaba rendező, író elmesélte, hogy a futball vb kapcsán, mit tervez az ErődFeszt 2018 keretében bemutatni, rögtön beindult a fantáziám. Ehhez is hozzátettem egy kicsit, meg ahhoz is, aztán ez lett belőle. Fut Balázs mindkét karaktere nagyon a szívemhez nőtt, s azt hiszem, a nézők is szeretni fogják a polgármestert, illetve a klubelnököt, aki mindent megtesz a községéért és a csapatáért.

Egy meghatározhatatlan csapat mezét viseli. Ekkora fociőrült, vagy köze van a Futballáb című musical comedy-hez, amiben a Monostori Erődben láthatjuk?

Szeretem a focit, ezt még az elején szögezzük le. Nem ez lesz a jelmezem, de a darab miatt vettem fel. Amúgy a meghatározhatatlant kikérem magamnak! Egyszer találkoztam egy sráccal, aki vett Angliából és Németországból bálás ruhákat, ami tele volt focimezekkel, úgyhogy vásároltam tőle vagy nyolcat. Van albán válogatott rövidnadrágom, régi német válogatott felsőm, ez pedig egy angol sokadosztályú csapat meze…

Hogyan illik össze színpadon a futball és a musical?

A megújulás szerves része a színháznak; két, korábban önálló műfaj egybevonásával valami egészen meglepő, friss stílus is keletkezhet. Azt azért ne felejtsük el, hogy nem a sport áll a mű középpontjában, inkább a falu élete a futball szemüvegén keresztül. A kettőt a közösség kapcsolja össze, amelynek érzelmeit ‒ örömét, bánatát ‒ énekeljük meg a dalokban.

Van mondanivalója is, vagy a jelenetek adta komikum a legfontosabb?

Szerintem a fő mondanivalója, egyben témája a közösség összetartó ereje, illetve azok a történések, amelyekben ez megnyilvánul. Legyen szó termálvíz feltöréséről, egy iskoláról, vagy a sportról, a lényeg, hogy olyan létkérdést veszélyeztető történés legyen, amitől a falu lakói kivételesen nem fújnak a szomszédjukra, hanem egységben és egyetértésben az ügy mellé állnak.

Akkor ezek szerint lesz ügy, bonyodalom, happy end?

Minden, ami egy fergeteges komédiához kell.

Mindig vékony mezsgye a sport művi megjelenítése. Ez hogy sikerült a Futballábban?

Mindenek előtt, ez egy vígjáték, tele komikus helyzetekkel, és jó dalokkal. Mivel mindenkit szeretnénk megszólítani vele, nemtől és kortól függetlenül, nincsenek benne sportjelenetek. Ha például valaki a párjával látogat el az erődbe, akkor az előadás végén, egy elégedett csettintés kíséretében, azt szeretnénk hallani a hölgyektől: „na jól van, tényleg igazad volt, mégsem csak a fociról szólt, és örülök, hogy megnéztem!”

Különböző társulatokból érkeznek, nem lehet könnyű a próbákat összehozni.

Komáromba leutazni nem kevés idő és nem kis távolság, de mondjon nekem egy olyan dolgot manapság, amiben nincs nehézség. Kétségtelenül rengeteg egyeztetéssel jár, de én hiszek abban, hogy ha mindenki ismeri a karakterét, és fejben megvan a szerepe, akkor már sokkal könnyebb próbálni. Ebbe pedig belefér az improvizáció is, amiből a végleges változat is kialakul.

A nyári hangulat sem ingatja meg a társaságot?

Itt mindenki komolyan veszi a dolgát, ráadásul szeretjük ezt a darabot. Pontosan tudjuk, hogy a legjobb múzsa a határidő, addigra készen kell lenni, akkor is, ha fúj a szél, ha esik az eső, vagy ha negyven fok van. Mert ha mi magabiztosak leszünk, és fesztelenül játszunk a színpadon, akkor a néző is jól fogja magát érezni. A célunk pedig az, hogy pár órára kiszakítsuk őket a mókuskerékből, nevessenek, szórakozzanak, és éljenek együtt Felsőlápmező esetlen. ám csupaszív polgáraival.

Főbb szerepekben: Magyar Attila, Barabás Kiss Zoltán, Baronits Gábor, Eszlári Judit, Fejes Szandra, Háda János, Maklári Pál.

Jegyek: jegymester.hu

[2018.06.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.12.07.]
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Nagyvárosi éjszakák Budapesten - a Scorpions az Arénában koncertezett
A Scorpions már...

Megnéztük a Zanzibar zenekar születésnapi koncertjét - képekkel
December elsején...

Dinner show először Magyarországon - képekben
MegzizZENés és örömzúzás
Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
„Á, ő, izé, egyáltalán és miegymás …” – Mágnás Miska a Vígszínházban
Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
beszámolók még