Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 19. | kedd | Zsuzsanna nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 

Ajánljuk! Álmatlan éjszakán született ez a dal

Bori Sára Hélène holland - magyar énekes, dalszerző és szövegíró és Szedlár Dávid basszusgitáros-producer (10bel) hosszútávú zenei együttműködése 2011-ben indult el.

Árnyék című daluk a 2012-es 90.9-es Jazzy Dalverseny döntősei közé került és szerepel a 2014-es Fragments cmű albumukon is. Sára a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon döntőbe jutott Wars for Nothing c. dal szövegírója, melyet Boggie adott elő.

Jelenleg Hollandiában él és dolgozik, dalaihoz főként utazásaiból merít ihletet, melyeket rendszerint nemzetközi zenészekből álló zenekarával szólaltat meg nemcsak Hollandiában, de időnként hazai környezetben is.

Az In Our Nature - part one - egy olyan sorozat első albuma, melyhez az inspirációt egyértelműen a természet adja, kiegészítve mindazzal, ami benne elválaszthatatlanul emberi. Ön-és környezettudatosságra sarkall, még nem létező világokat hív elő és arra kér, hogy “legyünk bölcsebbek, járjunk két lábbal a földön, de teljes szívvel lélegezzünk”. (szabad ford. a Grains of Sand c. dalból).

Az első rész négy angol nyelvű dalt tartalmaz, amelyeket a szél vezet, homokszemeken, sziklákon és vízen át oda “ahol a tűz szavak nélkül ég” (ford. a Wordlessly c. dalból).

A dalok különböző stíluselemeket ötvöznek, elsősorban az igényes popzenéből merítve, de a világzene, jazz és soul műfajok is fontos alkotóelemei a hangzásnak.

Sorozatunkban dalonként mutatjuk be a négyes tagjait.

Az As Stones Turn Colder alapjául szolgáló vers egy álmatlan éjszakán született, a személyes boldogság és kevésbé pozitív aktuális hírek körüli ellentétes gondolatokból.

Sára Hélène: “Végül a megzenésített verzióhoz sokat változtattam a dalszövegen, de a történet ugyanaz maradt. Bár sokféle értelmezés lehetséges, számomra a dal a változásról szól és azon dolgok elkerülhetetlen eltűnéséről, amikhez sokszor feleslegesen ragaszkodunk.

Ez az elkerülhetetlen elmúlás lehetőséget ad arra, hogy nálunk fontosabb dolgokra koncentráljunk. Azért, hogy ami igazán lényeges, továbbra is létezhessen miután elmúlunk.”
 

A dal elérhető a Spotify-on: KLIKK!

[2019.01.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
Boritók, logók tervezése szolgáltatás [2019.02.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még