Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. augusztus 19. | hétfő | Huba nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Március elején ismét Pink Floyd időgép a Muzikumban
Kapcsolatok
Keep Floyding Band

Utazás a Pink Floyd időgéppel - "a műsor folyamatosan változik"

A legendás zenekar magyarhangja, vagyis a Keep Floyding csapata pénteken a Muzikumban repítette el a rocktörténeti múltba – ez alkalommal éppen a ’80-as évek felé veszik az irányt. A koncert apropóján faggattuk őket.

A március 2-i buli címe Back to the eightes. Miért éppen a ’80-as évekre esett a választás?

Igyekszünk hűek maradni a Keep Floyding hagyományokhoz, és mindig magas színvonalat képviselve szórakoztatni a közönséget. Ez azt jelentette, hogy jópár éven keresztül jellemzően titok volt, hogy mit játszunk a következő koncerten, kötelezően hallandó daraboktól akár teljes albumokig, de mindig valami meglepetéssel is készültünk. Az utóbbi időben azonban igyekszünk kicsit tematizálni a fellépéseinket, illetve kifejezetten tematizált koncerteket is tartani - ebbe a mintába illik bele most a nyolcvanas évek. A Muzikum pedig állandó klubhelyszínként teret enged kísérletező kedvünknek – itt értő közönség előtt játszhatunk olyan dalokat is, amik nem tartoznak feltétlenül a legnépszerűbb Floyd kánonba. A nyolcvanas évek hangzására például rányomta a bélyegét a szintetizátorok robbanás-szerű elterjedése, csakúgy mint zenekari szinten Roger Waters kiszállása a Pink Floydból. Nyomás alá került a zenekar többi tagja és ez az időszak megoszotta a rajongókat is, de az idő végül a triót igazolta – nekünk pedig szerencsénk, hogy ezeket a dalokat is játszhatjuk.

Voltál már Keep Floyding koncerten? VOKS LENT!

Mi alapján szoktátok kiválasztani a koncerteken újraélesztett korszakot?

Tudatosan építjük fel a műsort, figyelve az évfordulókra és a helyszínek adta lehetőségeinkre. A Floyd ugyanis egy univerzális zene – az egészen alternatív kísérletezéstől a legnagyobb megaslágerekig, de pont a The DarkSide of the Moon egyik nagy újítása és ötlete volt a koncepcionalitás, így próbáljuk mi is mindig valamilyen rendszerbe foglalni a koncertjeinket, esetlegesen azok vizuálisan is aktuális mondanivalóját.

Az évek alatt a nagy előd csaknem teljes repertoárját elsajátítottátok, vagy ilyenkor, egy-egy tematikus koncert előtt külön-külön fel kell készülniük az adott korból?

Természetesen minden korszak külön felkészülést igényel, és az eszközök is állandó fejlődésben, fejlesztésben vannak. Törekszünk a tökéletes hangzásra, ennek pedig feltétele, hogy sosem lehet hátra dőlni, még így ötven év távlatából is fejtörést okoz egy-egy gitár-effekt, dob-sound, vagy harmónia tökéletes kimunkálása!

Mennyi idő  és meló van egy ilyen felkészülésben?

Rengeteg!  A próbák iszonyatosan intenzívek és mindenki igyekszik egyénenként is a lehető legtöbbet kihozni a saját feladatából. A Floyderek, vagyis a rajongók ugyanis – joggal - igénylik az egészen pontosan a helyükre rakott zenekari megoldásokat, tehát mindennek úgy kell szólnia, ahogy a lemezen, vagy még jobban, ez pedig csakis csapatmunka eredményeképpen jöhet létre.. Ha nem sikerül, akkor újból és újból nekifutunk - ez egy belső elkötelezettség – de persze nagyonis megéri, például a koncerteken felénk áradó hála és szeretet miatt..

A koncert specifikussága ellenére azért a Pink Floyd korábbi korszakainak nagy slágerei is felcsendülnek majd majd a Muzikumban?

Így van.. talán akik sokat járnak a bulijainkra, azoknak nem árulok el nagy titkot: a ráadásokban igyekszünk mindig a legnagyobb klasszikusokkal is meglepni a hallgatóságunkat – és ez most sem lesz máshogy!

És ha valaki esetleg elmulasztaná a ’80-as évek-beli időutazást, legközelebb hol láthat majd benneteket?

A jó hírünk az, hogy a műsor folyamatosan változik, és egészen decemberig vannak már lekötött fellépéseink! Igyekszünk ennek az évnek szép ívet adni: lesz egy nagy meglepetésünk is például, amit hamarosan be is jelentünk, illetve nagyon fontos jubileum, hogy idén 40 éves a The Wall album, amit szintén igyekszünk a lehető legméltóbban megünnepelni majd! A következő show pedig az A38 hajó fedélzetén lesz március végén, ahol a Klasszikus Keep Floyding Experience nevű programmal jelentkezünk – a Pink Floyd pályafutásának leghíresebb slágereivel!

-koko-

[2019.03.05.]

     
 
SZAVAZÁS - Voltál már Keep Floyding koncerten?
Igen
Nem

 
     

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar tagokat keres zenész » billentyűs [2019.08.12.]
Dobost, basszerost keresek saját zenéhez zenész [2019.08.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Óriási bulit csinált a Lord a Barba Negra Trackben 
Péntek este adott koncertet a Lord zenekar,...

Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Hat év után...

Musicalektől volt hangos a gödöllői kastély - Janza Kata és Dolhai Attila estje képekben
Fezen 2019 - Pedig ez csak egy jó buli volt!
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi I. rész
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi II. rész
Megnéztük a Boney M koncertjét a Bókay-kertben - képekkel
beszámolók még