2020. május 27. | szerda | Hella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkezdődtek a Carousel - Liliom próbái a Budapesti Operettszínházban
Ilyen volt a Carousel - Liliom plakátfotózása - képekkel
István, a Király az Operettszínházban - Koppány, a sztár
Képes beszámoló! Megérkezett Maya az Operettszínházba. Feslett primadonna és esendő bonviván
Érkezik A Pendragon-legenda a Kálmán Imre Teátrumba
Képgalériák
Carousel - Liliom próba
Kapcsolatok
Budapesti Operettszínház

Képekben! Így készül a Carousel - Liliom a Budapesti Operettszínházban

A Budapesti Operettszínház egy igazán különleges előadást álmodott színpadra. A Carousel Molnár Ferenc Liliom című művéből készült, melyet április 26-án és 27-én mutatnak be a Nagymező utcai teátrumban. A Broadway musicalt Béres Attila álmodta most Magyarországon színpadra. Már a premier előtti utolsó simítások zajlanak. Less be a kulisszák mögé, és nézd meg az előadás próbáján készült képeket.

Múlt héten kezdődtek a Carousel – Liliom című előadás próbái a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán. A színházban már minden ekörül forog. A színészek, a zenekar, a táncosok és a rendező munkájába tudtunk bepillantani. Megnézhettük miként instruálja a rendező a szereplőket, hogyan áll össze a darab apró részekből egy kerek egésszé, és azt is, hogyan valósul meg a rendező víziója.

Miért a kettős cím? Carousel (Körhinta) vagy Liliom? Miben más Molnár Ferenc Liliom című műve az amerikai szerzőpáros Richard Rodgers és Oscar Hammerstein Carousel című musicalhez képest?

Béres Attila, a darab rendezője elmondta, hogy a lehetőségekhez mérten, megpróbálják minél inkább Molnár Ferenc világát megidézni a Carousel magyarországi bemutatóján. Az a Carousel, amit a nézők hamarosan láthatnak, egy igazán magyar lelkületű előadás lesz, amely egy gyönyörű, klasszikus amerikai musical zenével lesz teljes.

„Molnár Ferenc Liliomja a legnagyobbak között van. Az amerikaiak elolvasván ezt a művet, írtak belőle egy csodálatos musicalt. Csakhogy, úgy, ahogy ők átírták, valahogy kiveszett belőle a magyar lélek és beleköltözött az amerikai lélek.
A Budapesti Operettszínház színpadára vissza kell lopni a Liliom lelkét.
Szöveg szinten ez meg is történt, amennyire lehetett. Az amerikai zene hozzáhasonult Molnár Ferenchez és magyar lelkűvé vált.
Azt érzem, hogy ez Molnár Ferenc Liliomja iszonyatosan szép zenével, nagyon jó számokkal, nagyon nagy tánclehetőségekkel.”
- így nyilatkozott az előadásról Béres Attila.

A magyar személynevek ugyan nem kerültek vissza a darabba, de a főszereplő Billy Bigelow-t Liliomnak szólítják, a többiek azonban amerikai nevükön szerepelnek (Julika - Julie Jordan, Marika - Carrie Pipperidge, Hugó - Enoch Snow, Muskátné - Mrs Mullin, Ficsúr – Jigger, Hollunderné - Nettie Fowler).

A hazai motívumok a szöveg mellett a darab koreográfiáiban is megjelennek. Duda Éva a darab koreográfusa elmondta, hogy a közreműködő művészek száma a Szegedi Szabadtéri Játékokéhoz közelít. Egyszerre, ilyen sokan még soha nem álltak a Budapesti Operettszínház színpadán. A színház Musical Együttese, Balettkara és Énekkara, kiegészülve a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeivel együtt, egyszerre áll majd színpadra. 

Igaz, hogy a teljes díszletre és a jelmezekre a bemutatóig még várni kell, de a próba alatt már egyértelműen kiderült, hogy ismét egy nagyon izgalmas és szívhez szóló musical készül a Budapesti Operettszínházban.
 

Jegyvásárlás

Audrey

Így készül a Carousel – Liliom a Budapesti Operettszínházban képekben - klikk a fotóra

 

[2019.04.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még