2022. augusztus 17. | szerda | Jácint nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kimaxolta a "karantént" a Tankcsapda
Tripla Tankcsapdával zárt a Park - képes beszámoló
Képgalériák
Tankcsapda klipforgatás
Kapcsolatok
Tankcsapda

Fájdalmas szerelmi csalódás, erős idegzetűeknek - Itt az új Tankcsapda klip


Horror, thriller, sok vér, erőszakos képi világ.  A Tankcsapda új klipje nem kíméli az idegeket, még a zenekar is bajba kerül a most megjelent ’Megölni engem’ című dalban.

Ez a videó más, mint az eddigi Tankcsapda klipek, a megvalósítás filmes elemeket tartalmaz, köszönhetően a DeadLens Pictures rendezőjének Görögh Attilának.

„Amikor felhívott a zenekar, hogy szeretnének egy klipet, akkor a válaszom az volt, hogy bocs srácok, én nem tudok klipet, csak filmet.” -ismertette az előzményeket Görögh Attila. „Soha nem csináltam klasszikus klipet még, szóval nem hiszem, hogy én lennék a ti emberetek. A válasz az volt, hogy pont ezért hívtunk téged, mert film kell nekünk, nem klip. Az első ötletelés alkalmával már világos volt, hogy rendhagyó kisfilmet készítünk a dalhoz. A kérdés csak az volt, hogy mennyire ábrázoljuk ezt a képi világot drasztikus valójában. Végül arra jutottunk, hogy nem simogatjuk meg a lelkeket, mutassuk meg a fájdalmat. Egy szerelmi csalódás után az ember lelke hasonló haláltáncon megy keresztül és ezt képileg meg kell valósítani. Ne finomkodjunk, annak semmi értelme nem lenne.”A klipet debreceni helyszíneken forgatták, néha szélsőséges körülmények között egy erdő közepén hajnal háromkor, nulla fokban. A legtöbb időt a kínzószoba kialakítása és a kínzások maszkmesteri előkészítése vette igénybe. A sebek és a vágások élethű ábrázolása egy profi filmes maszkmesternek, Ilkó Zsófiának köszönhető.

„A forgatáson nehezítő körülmény volt a hajnali 3 órás kezdés az erdőben, ahol Sidit másfél órára beástuk egy hideg mély gödörbe.” – folytatta a rendező. „Teljesen mozdulatlannak kellett lennie, amíg a jeleneteket több kameraállásból felvettük. Ezt még bonyolította a reggeli napfelkelte, a tökéletes snittekhez 15-20 percünk volt, amikor a nap még nem bukott fel a horizonton, de már ad valami fényt. A kínzókamrában már nyugodtan tudtunk dolgozni, bár a 40 liter vérből másra lehetett volna következtetni… Itt a legtöbb időt Fejes Tomi ábrázolása vette igénybe, a hűtőtáskának úgy kellett kivágni az oldalát, hogy a feje pontosan beleférjen, de úgy, hogy amikor a férgeket mellé tesszük, azok ne tudjanak megszökni.”

A ’Megölni engem’ című dal a 2019-ben megjelent ’Liliput Hollywood’ című albumon található. A lemez 10 dalából már háromhoz készült klip, ezt a mostanit tekinthetjük folytatásnak is, az előzménye ugyanis a tavaly év végén megjelent, Road Movie project keretében készített, ’Ülj le mellém’ főszereplőinek történetét viszi tovább.

A klip erőszakos képi jeleneteket tartalmaz, 18 éven felülieknek ajánlott. 

Tankcsapda
Fotó: Szabados Tibor

[2021.06.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Tanulj dobolni a Solaris dobosától szolgáltatás » oktatás [2022.08.15.]
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Sziget Fesztivál - tényleg a Szabadság Szigete
Kicsit közhelyesen hangzik, de egyáltalán nem...

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
beszámolók még