2021. június 21. | hétfő | Alajos, Leila nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Proton Színház - Reisz Gábor rendezőként debütál

A Komolyan röhejes vagyok című előadás alapját a rendező által írt novellák alkotják, bemutatója pedig 2021. június 13-án lesz.

Reisz Gábor, filmrendező, akinek nevéhez olyan játékfilmek fűződnek, mint a kultikus Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, illetve a Rossz versek, első színházi rendezésére készül. A Komolyan röhejes vagyok című előadás alapját a rendező által írt novellák alkotják, bemutatója pedig 2021. június 13-án lesz.

A Proton Színház és a Trafó Kortárs Művészetek Háza gyártásában készülő produkció bonyodalma egy ellopott kerékpár körül forog. Horváth Úr, a bicikli hajdani tulajdonosa egy nap meglátja leláncolt kerékpárját az utcán és úgy dönt addig nem mozdul mellőle, amíg érte nem jön jelenlegi gazdája.

Várakozás közben a belvárosi éjszakai élet jellegzetes alakjaival találkozik. A színdarabban a Látszatéletből már ismert Jéger Zsombor mellett Friedenthal Zoltán, Király Dániel, Kocsis Gergely és Sodró Eliza látható, akiknek ez az első közös munkájuk a Proton Színházzal.

Történetek az éjszakából. A józan ész határán innen és túl. Józanul és kevésbé józanul. Egy szórakozóhely, a szórakozni vágyók és egy eltévedt ember. Meg egy leláncolt bicikli. Főleg a bicikli, ami rengeteg kérdést vet fel. Vajon kié? Mióta lehet itt? És egyáltalán hogyan került ide? Illetve mi lesz ez? Egy dráma, egy krimi, esetleg egy thriller? Ez Horváth Márton számára sem teljesen világos még abban a pillanatban, amikor feleségével való találkozóra indul, de oda soha meg nem érkezik. Magával sodorja az éjszaka sajátos dinamikája... Vajon felboríthatja az életünket egy (rég nem látott) bicikli? Minek kell történnie ahhoz, hogy kilépjünk a megszokott kerékvágásból? És végül mi lesz Horváth Márton feleségével?

Reisz Gábor novellái Reisz Gábor rendezésében. A rendező első találkozása a Proton Színházzal és úgy általában a színházzal. Mindennapok apró történetei és azok hatása életünkre, avagy a lényeg a részletekben rejlik.


További előadások: 2021. június 14.

[2021.06.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még
Otthoni játékok