2021. október 15. | péntek | Teréz nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Városmajori Szabadtéri Színpad

Saját bemutatóval zárta 2021-es évadát a Városmajori Szabadtéri Színpad

Az Ahogy teccik – nemtragédia című Shakespeare-parafrázissal búcsúzott a nyártól és közönségétől a budai oldal közkedvelt nyári játszóhelye, a Városmajori Szabadtéri Színpad. A közel négy hónapon át tartó nyári évad alatt több mint 70 különböző, izgalmas programmal várta közönségét, a rendkívül választékos és színvonalas szezon nagyszabású operett-bemutatója, látványos tánc- és színházi előadásai, klasszikus-, könnyűzenei- és crossover koncertjei, változatos gyerekkoncertjei és az egyéb különleges rendezvényei 2021-ben mintegy 40 ezer nézőt vonzott Budapest patinás nyári színházába.

A Városmajori Szabadtéri Színpad 2021-ben június 2. és szeptember 19. között kínált változatos és tartalmas szórakozást a család minden korosztálya számára. Az idei repertoárban az eddigieknél is nagyobb szerepet kap a zene, amely egyedi módon tölti be a budai színpad hangulatos környezetét

Az idei nyári évad két kiemelt saját bemutatója is ebbe a koncepcióba illeszkedik. A Catwalk Concert Productions és a Városmajori Szabadtéri Színpad első közös produkciója, a Dalok a kamrából a kórusszínház és divatbemutató fúziójából született előadás, amely a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkat boncolgatja a zoomos főzésektől a házhoz rendelésig, amiket az énekesek extravagáns jelmezekben felvonulva jelenítenek meg a kifutón.

Az évadzáró bemutató a Covid okán szociálisan elszigetelt fiatalokra fókuszált, az elsősorban középiskolásokat célzó zenés színházi előadás, melynek zenei vezetője Beck Zoltán, a 30Y zenekar alapítója, egy Shakespeare-parafrázis, Ahogy teccik – nemtragédia címen.

Az elmaradhatatlan, augusztus végi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában hat izgalmas vidéki és határon túli szórakoztató előadás érkezett a fővárosi közönség elé: Matei Vișniec Napnyugat Expressz-e (nagyváradi Szigligeti Színház) és Beaumarchais több, mint kétszáz éves darabja, a Figaro házassága (Budaörsi Latinovits Színház) négy másik kiváló előadás, az Ünnep (Miskolci Nemzeti Színház), Fekete Péter (Szabadkai Népszínház), a  Parasztopera ( Újvidéki Színház) és Ion Luca Caragiale és a Mohácsi testvérek új darabja, a  Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! (szombathelyi Weöres Sándor Színház) mérettette meg magát a szakmai zsűri és a közönség tetszése előtt.

A Színházi Szemlén kívül is számos vidéki és fővárosi színház, társulat vendégelőadása volt látható a Városmajorban. Három előadással érkezett nyáron a Játékszín, néggyel az Orlai Produkciós Iroda, valamint figyelemre méltó produkciókkal vendégszerepelt a Radnóti Miklós Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Liliom Produkció és a Győri Balett társulata is.

A prózai és zenés-szórakoztató előadások mellett a nyár egyik legizgalmasabb koncertkínálatából is válogathattak az érdeklődők. Augusztus végéig közel 20 közismert és népszerű előadó lépett fel különleges műsorukkal és egyszeri formációkkal: Malek Andrea, Cseh Tamás – Váróterem, Európa Kiadó a Soharóza kórussal kiegészülve, Erik Sumo Band, Müller Péter Sziámi AndFriends, akikhez a koncert során Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs csatlakozik, Horgas Eszter és Falusi Mariann, Palya Bea, Kökény Attila, Bolyki Balázs és a Bolyki Soul&Gospel Kórus, Karthago, Bereczki Zoltán - akinek vendége Radics Gigi lesz, Söndörgő Sebestyén Mártával, Török Ádám és zenekara, Benkó Dixieland Band Szulák Andreával, és végül, de nem utoljára Tompos Kátya a Swing à la Django zenekarral lépett színpadra.

Természetesen gyerekkoncertekből sem volt hiány: Halász Judit, Alma együttes, Kaláka, Kárász Eszter és az Eszter-lánc, valamint Bíró Eszter szórakoztatták hétvégenként a legfiatalabbakat.

A tavalyi sikerre való tekintettel 2021-ben is folytatódott a Budapest Filmmel együttműködve a Kertmozi programsorozat a Városmajori Szabadtéri Színpadon és júniustól augusztusig, 12 héten keresztül érdekfeszítő és elgondolkodtató alkotások elevenednek meg a mozivásznon. Ritkán látott, klasszikus hazai és nemzetközi filmek kerültek vetítésre: Elvált nők klubja, Álom luxuskivitelben, Mamma Mia!, Truman Show, Amerikai szépség, Zöld könyv – Útmutató az élethez, Eszeveszett mesék, Becstelen Brigantyk, Lajkó – Cigány az űrben, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Drakulics elvtárs és Hab. 

Új színfoltként pedig kulturális fesztiválélményt kínáltunk, a nyár elején vendégül láthattuk a Margó Irodalmi Fesztivált is, ami egy olyan rangos esemény, ahol többek között Spiró György, Barna Imre, Fábián Janka, Závada Péter, Beregi Tamás, Finy Petra, Hartay Csaba, Babiczky Tibor, Szvoren Edina, Bérczesi Róbert, Kukorelly Endre, Varró Dániel mutatta be új kötetét, és az elmúlt évek hagyományait követve bemutatkoztak az idei Libri irodalmi díjasok is, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián.

Szabad Tér Színház
Fotó: Szabad Tér Színház

[2021.10.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Megújulva tért vissza a Madách Színházba a Jézus Krisztus Szupersztár! - képek
Andrew...

Megnéztük: Scooter koncert a Budapest Parkban - képekkel
Nem könnyű megfelelően öltözni...

"Örs egy Csoda" - Siklósi Örsre emlékeztek a Budapest Parkban: képekben
Megnéztük: Total Dance Festival Cabrio a Budapest Parkban - képekkel
Szabó Győző nem spórol a golyókkal a Broadwayn 
Koncerttel avatták fel a Bud Spencer parkot a Kaszásdűlőn
beszámolók még