2022. július 5. | kedd | Emese, Sarolta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkezdődött a jegyértékesítés a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira
Béres Attila rendezi a Chicagót jövő nyáron a Dóm téren
Meghirdette újszegedi programját a Szegedi Szabadtéri Játékok
Hölgyet keres Roxie Hart szerepére a Szegedi Szabadtéri Játékok csapata
Kapcsolatok
Újszegedi Szabadtéri Színpad
Szegedi Szabadtéri Színpad

Sztárszereposztással érkezik Szegedre a Sakk és A dominógyilkosság

Országos hírű művészek, visszatérő közönségkedvencek alkotják majd az Újszegedi Szabadtéri Színpad első két előadásának szereplőgárdáját.  A Sakk (Chess) című musicalt június, A dominógyilkosság című krimit pedig július végén láthatja a közönség.

Kiváló játékosok mérkőznek idén nyáron az Újszegedi Szabadtéri Színpad legizgalmasabb játszmáiban: A dominógyilkosság és a Sakk is valódi sztárszereposztással érkezik Szegedre.

Az évad első előadásaként a PS Produkció Sakk (Chess) című musicale csempész izgalmat a liget fái közé. A hidegháborús történet középpontjában két sakknagymester áll, akiknek konfliktusa magánéleti, szerelmi versengéssé fajul, miközben a háttérből a Szovjetunió és az Amerikai Egyesült Államok nagyhatalmi érdekei mozgatják szálakat.
Benny Andersson és Björn Ulvaeus zenéje, Tim Rice szövegei olyan neves művészek főszereplésével kelnek életre Cornelius Baltus rendezésében, mint a We Will Rock You!-ból is ismert Egyházi Géza és Szemenyei János. Az orosz és az amerikai sakkbajnok között őrlődő, magyar származású menedzser szerepében pedig a szegediek egyik visszatérő kedvence, Sári Évi kápráztatja el a rajongókat.
Svetlanát, Sergievsky feleségét Kecskés Tímea alakítja majd, a szovjet érdekeket KGB-ügynök menedzserként Molnár Erik képviseli.

A világbajnokság bírájaként Kiss Ernő Zsolt felügyeli a kiélezett játszmákat. Walter de Courcy szerepében Pavletits Bélát, Leonyid Viigandként Jenei Gábort, a polgármester szerepében pedig Baksa Andrást láthatja majd a közönség. Az Erkel László Kentaur díszletében játszódó, nagyszabású produkció alkotógárdáját egy tucat csapattag és diplomata, és tizenkét fős tánckar egészíti ki két estén át, június 24-én és 25-én.

Július 22. és 23. este újabb feszült társasjáték részesei lehetnek az újszegedi nézők a Játékszín A dominógyilkosság című előadásának köszönhetően. Szente Vajk és Galambos Attila kétrészes krimijének tétje nem csekély, hiszen egy minisztérium munkatársainak körében bonyolódnak a szálak. Az újonnan beiktatott külügyminiszter szerepében Lévay Viktóriát láthatjuk, aki a Kolovratnik Krisztián által alakított helyettese hajóján töltött hétvégén szeretne megismerni új beosztottait. A kellemesen induló kirándulás azonban nem várt fordulatot vesz, hiszen előkerül egy levél, amely mindent megváltoztat.A játékosok között találjuk sajtószóvivőként Dobó Katát és politikai tanácsadóként Fehér Tibort, akik a 2021-es Kölcsönlakásban is álltak már az újszegedi színpadon;  az ügyvéd Debbie szerepében Náray Erikát, és kabinetfőnökként Szerednyei Bélát is, akinek legutóbb a Mamma Mia!-ban örülhetett a Szabadtéri közönsége. Hozzájuk Törőcsik Franciska csatlakozik Hope, a személyi asszisztens szerepében, a testőrt pedig Makranczi Zalán alakítja majd.

Az izgalmaknak helyet adó luxusyachtot Rákay Tamás díszlete idézi az újszegedi ligetbe, jelmezről pedig Kovács Yvette Alidával közösen gondoskodott a tervező. A neves alkotók közreműködésével megvalósuló, lebilincselő előadás végére felszínre tör minden titok és lehullik minden álca… a dominójáték pedig ezúttal életre-halálra szól a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán.

A dominógyilkosság, akárcsak a Sakk két-két alkalmára jegyek már kaphatók a Fesztivál Jegyirodában és online is. További részletekről a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Jegyvásárlás

Szegedi Szabadtéri
Fotó: Szegedi Szabadtéri

[2022.02.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Egyedül nem megy - Presser dalok a 6szín-ben
Az “Egyedül nem megy”, egy szórakoztató,...

Red Hot Chili Peppers koncerten jártunk a Puskás Stadionban! Képekben
Rendkívüli élménnyel...

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával