2022. augusztus 9. | kedd | Emőd nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Jamie Cullum koncertje a VeszprémFesten

A nagy visszatérő, Jamie Cullum koncertje a VeszprémFesten

Jamie Cullum 3. magyarországi koncertjét adta 2022. július 12-én a VeszpremFest második napján a História Kertben, közel 2 éves csúszással ugyan, de a jó időjárásnak köszönhetően, szabadtéren, álló (illetve táncoló) közönség előtt.

Zongorázva, énekelve, dobolva, táncolva, ezer fokon pörögve szórakoztat, annyira lebilincselő Jamie jelenléte a színpadon, annyira magával ragadó az előadása, hogy egész egyszerűen végig őt kell figyelni. Habár volt szerencsém látni őt két korábbi hazai koncertjén is, mégis csak most vettem észre, hogy milyen csodálatos zenekar játszik mögötte, fúvósok, perkások, vokalisták, mindegyikük remek zenész és nagyon együtt rezdülnek, persze mindig  a produkció középpontjában álló Jamie Cullumra fókuszálva. 

A brit dalszerző-énekes-zongorista hangjához passzol a swing, csodálatosan énekli a híres jazz sztenderdeket, repertoárja nagyrészt erre a hangzásra épít. Mégis az az érzésem, hogy nagyon kedveli a pop dalokat is, kedvencei közül válogatva, saját hangzásvilágára alakítva előadott ezekből párat. A veszprémi koncerten például felcsendült Ed Sheeren Shape of You és Rihanna Please Don't Stop the Music című száma is. Ugyanúgy meg vagyok róla győződve, hogy kemény rock csemegék is pörögnek otthon a zenei lejátszási listáján, hiszen néhány dala ilyenekre hajazott, szinte levitte a fejünket a feszes ritmusával, basszusával, kemény gitárszólóival. Ezeknél a daloknál az egész zenekar tombolt a színpadon és a közönség is partner volt a bulizásban. Bármilyen furcsa mozgást is végez, mondjuk a zongora tetejéről ugrik le, futkározik vagy koordinálatlanul táncol a színpadon, és közben énekel, hihetetlen, hogy hogyan bírja ennyire, de mindig tisztán, pontosan szól az éneke.

Karizmatikus egyéniség

Humoros egy jelenség, a Taller című dalában azt énekli meg, hogy bárcsak magasabb lenne, a közönségnek arról mesél, hogy még mindig azt hiszik róla, hogy 12 éves (pedig 36). Egy jó kis funky dalában pedig azt kérdezi, hogy mondta-e már, hogy ő valaha ismerte Ushert, és előadta, hogy hogyan képzeli, mi fog történni, amikor híres lesz, When I Get Famous - mintha még nem lenne az. 

Az egyik zongoránál szólózós rész talán egy picivel hosszabbra sikeredett a kelleténél, vártam már vissza a zenekar tagjait a színpadra, hogy újra együtt jam-eljenek. Számomra a koncert legjobb pár perce ekkor következett, amikor összegyűlt az összes zenész egy kis csoportba a színpad közepén és acapella énekeltek, leginkább egy gospel kórusra emlékeztetve, teljesen átszellemülve előadták a Mankind című, napjaink himnuszának is beillő dalt, a közönséget is bevonva.

Még eztán következtek a nagy slágerek, a You And Me Are Gone és a Mixtape-pel zárta a koncertet úgy, hogy az egész közönséget megénekeltette és ugráltatta még egyet, hogy mindenki felszabadultan, teljes mértékben kikapcsolódva térhessen nyugovóra, majd vissza a hétköznapokba. Köszönet érte, Jamie!

Frk4muzik  

Jamie Cullum koncertje a VeszprémFesten képekben - klikk a fotóra

 

 

[2022.07.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még