2023. december 4. | hétfő | Borbála, Barbara nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A színek szerepe a vászonképeken

Nem mindegy, hogy milyen színű képek kerülnek az otthonod vagy a munkahelyed falaira, mert a színeknek óriási szerepe van abban, hogy milyen a kedved, hangulatod. Szürke, esős napokon, amikor az ablakon kipillantva a napfénynek még csak nyoma sincs, sokan érzik magukat kedvetlennek és motiválatlannak. A színek viszont segítenek jobb kedvre derülni. De tudod, hogy milyen színekkel vedd körül magad? Tisztában van a különböző színek hatásaival?

Színes vászonképek

Sokan ódzkodnak attól, hogy színesre fessék az otthonukban a falakat, vagy az irodában nincs is beleszólás abba, hogy milyen színű legyen a fal. A fehérre festett falak viszont ideális hátteret nyújtanak a színes vászonképeknek. Nem szükséges rögtön festékes vödröt és ecsetet ragadni, ha színre vágyunk, elegendő csupán kiválasztani a hozzánk legközelebb álló színt. Vagy éppen tudatosan kiválasztani annak megfelelően, hogy milyen hatást kívánunk vele elérni. 

A Vaszonkepem.hu minőségi vászonképei is hatalmas változást tudnak hozni az adott térbe. Sokszor nem is a kép témája számít a leginkább, hanem a hatás, amit kivált belőlünk. Bármilyen színű képet is választunk, a lényeg, hogy örömet okozzon, ha ránézünk!

Színpszichológia kezdőknek

Számos szín egyfajta szimbólum is: míg Európában a fehér a tisztaság színe, keleten a gyászt jelképezi. Bizonyára neked is van olyan szín, amihez valamilyen emléked fűződik, vagy valami miatt kedves számodra.

A színek erőteljesen hatnak ránk, befolyásolják a lelkiállapotunkat, a kedvünket, a teljesítményünket is. Ezért mindenképpen érdemes élni vele, és a javunkra fordítani az otthonunkban és a munkakörnyezetben egyaránt.

Vigyél színt az otthonodba vászonképekkel!

Nem mindegy, hogy melyik helyiségben milyen színt alkalmazunk: például a nappaliban vagy hálószobában, ahol nyugalomra és harmóniára vágyunk, válasszunk zöldet, ami pihentető hatással van ránk! Nem véletlenül alkalmazzák a kórházakban is ezt a színt. A zöld szín egyenlő a harmóniával és a nyugalommal. Gondoljunk csak arra, ha egy üde zöld mezőt, vagy a zöld ezernyi árnyalatában pompázó erdőt nézünk, milyen hatást gyakorol ránk?!

A kék szín - hasonlóan a zöldhöz - segít ellazult állapotba kerülni, ugyanakkor a segítségével jobban tudunk koncentrálni és összpontosítani is, ezért a nappaliba vagy dolgozószobába kitűnő választás.

A sárga a legvidámabb szín, egyenlő az optimizmussal és az életörömmel, a szellemi tevékenységeket támogatja, serkenti a kreativitást, gyerekszobában, irodában remekül alkalmazható.

A vörös színnel óvatosan kell bánni, mert rögtön megragadja a figyelmet és megemeli a pulzust, erőt és energiát ébreszt! Fokozza a szenvedélyt, de dühöt és félelmet is kiválthat, ráadásul növeli az étvágyat, ezért konyhába inkább ne használjuk! Ha vászonkép formájában színesítjük az környezetünket, biztosan nem eshetünk túlzásba, de a kívánt hatást elérhetjük vele.

[2023.01.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gyors és egyszerű hitel minden rászoruló egyéb [2023.11.27.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Winery Dogs koncertjét - képriport
III című, februárban megjelent harmadik...

50 Cent talán utoljára, de nagyon odatette magát a Budapest Arénában adott koncertjén
A...

A Nazareth a Barba Negraban lépett fel - megnéztük!
Szülinapra készülnek - 20 éves lett a Madách Színház sikerdarabja
Megnéztük a BSW koncertjét az Akváriumban - képekben
Henrik Freischlader koncerten jártunk
Újra egy hajóban a finn dallamos metal nagyágyúi - Stratovarius - Sonata Arctica koncerten jártunk
beszámolók még