2023. január 28. | szombat | Károly, Karola nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Spartoo - Summer Sales- kiárusítás - akár 60%
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Kényelmes szobahőmérséklet beállítása wifi-re csatlakoztatható okos termosztáttal

A kényelem egy olyan elvontnak tűnő fogalom, amely körébe hallatlanul sok dolog beletartozhat. Kényelmes lehet valakinek egy jó fotel, egy cipő vagy akár egy forró fürdő is a kádban, de például egy adott hőmérsékleti tartományt is nevezhetünk kényelmesnek.

Kinek mi a kellemes hőfok?

A kényelmes hőmérséklet meghatározása persze erősen szubjektív kategória, de azért kijelenthető, hogy az év nagy részében a környezeti viszonyok szükségessé tesznek valamilyen beavatkozást ahhoz, hogy a kényelmes hőmérséklet-tartományban legyünk.

Ehhez a beavatkozáshoz a Gemini-Duo webáruházban okos wifis termosztátokat találunk. A kínálatot képező eszközök a kiváló minőségen és megbízható működésen túl már olyan funkcióval is rendelkeznek, amely a nem is olyan távoli múltban még teljességgel elképzelhetetlen volt.

Az internet által vezérelt okosotthon

Teljesen nyilvánvaló ma már, hogy az internet elterjedése forradalmi hatással van a közvetlen életünkre is, és napjainkban az elterjedtsége is olyan, hogy lakásaink komfortfokozatának, kényelmünknek biztosítása érdekében is érdemes és lehetséges igénybe venni. Az internet és a fűtés, hőfokszabályozás területén is hasznos alkalmazni a számítástechnika, informatika és a világháló nyújtotta lehetőségeket.

Ez az összefonódás nagyszerűen megvalósítható a Gemini-Duo által forgalmazott, wifi-kompatibilis termosztátok segítségével, így a hőmérséklet beállítása tökéletesen független lehet attól, hogy éppen hol tartózkodunk.

Egy ilyen korszerű eszköz segítségével végleg a múltnak adhatjuk át azt az élményt, amikor a nap végén egy fűtetlen, hideg lakásba érünk haza, de akkor is segítségünkre lehet ez a fejlett technika, ha elutazás után jut eszünkbe, hogy bekapcsolva maradt a fűtés a házban.

Okoseszközökkel történő programozás

Egy okoseszköz, jellemzően a mindig nálunk lévő okostelefon segítségével ilyen esetekben szó szerint kéznél van a segítség, hiszen néhány mozdulattal a számunkra elvárt hőfokra állíthatjuk be a termosztátot. Az okos kis eszközök azonban még ennél is többre képesek: típustól függően lehetőség van különböző ciklusok és hőmérsékletek előzetes beállítására, szó szerinti beprogramozására, valamint megadható a távozás, érkezés vagy a lefekvés időpontja, és az ezekhez rendelhető célhőmérsékletek is.

Egy ilyen termosztátnak nemcsak a használata, hanem a telepítése is kényelmes, tekintettel arra, hogy használatba vételkor nincs szükség bonyolult kábelezésre, valamint falak össze-vissza fúrására sem.

A termosztát elhelyezésére viszont különös figyelmet kell fordítani, mert rendszerünk csak akkor fog teljes megelégedésünkre szolgálóan működni, ha közvetlen napfénytől, sugárzó hőtől és nyílászáróktól távol kerül elhelyezésre. Ezzel elkerülhető, hogy a nem kívánt hatások a működést nem kívánt irányba befolyásolják. Általában az a legtanácsosabb, ha abba a helyiségbe helyezzük el, ahol a legtöbbet tartózkodunk, rádióadós típusokat azonban bárhová tehetünk.

 

[2023.01.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2023.01.28.]
gazda szolgáltatás [2023.01.27.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Képekben! Ákos ismét világszínvonalú koncertet adott telt ház előtt az Arénában
Ákos...

MetálKarácsony Pokolgép módra - képriport
A hagyományokhoz híven a Pokolgép idén december...

Jubileum a Madách Színházban - képekben
Tüzes hangulat a Nightwish koncerten
Egy szerelem három éjszakája bemutató képekben - Milyen az, amikor a világ szétesőben van
Képek a Hooligans Évzáró koncertről
Madagaszkár - Egy musical, amire az egész nézőtér együtt riszál
beszámolók még
Otthoni játékok