2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
Képgalériák
A GRUND a Vígszínházban

A GRUNDtól volt hangos a Vígszínház - képekkel

A Pál utcai fiúk című zenés előadás tagjaiból 2017-ben alakult fiúcsapat dupla koncertet adott a Vígszínházban.

A GRUND - vígszínházi fiúzenekar népszerűsége töretlen a 2017-es megalakulása óta. A Vígszínház tehetséges fiatal színészeiből, a Pál utcai fiúk musical apropóján Fesztbaum Béla ötlete nyomán Ember Márk, Medveczky Balász, Zoltán Áron és Wunderlich József alkotják a csapatot.

Koncertjeiken a Pál utcai fiúk dalai mellet több legendás vígszínházi előadás zenei anyagából csendülnek fel dallamok. Népszerű Presser szerzemények és jól ismert rock klasszikusok váltják egymást a hazai és a világ zenei palettájáról.

Február 12-én nagy sikerű dupla koncertet adtak a Szent István körúti teátrumban.
A Vígszínház színpada és nézőtere csodálatos díszlet a koncerthez, a zenekar itt igazán otthon érzi magát, ez ad némi kárpótlást azért, hogy ülve kell végigtombolni egy rock koncertet.

A GRUND koncert képekben - klikk a fotóra


Az este keretét a Pál utcai fiúk előadás dalai adták, az Éljen a Grunddal robbantak be a fiúk a színpadra és a Mi vagyunk a Grunddal zárták a koncertet.
Már a harmadik számnál sikerült megénekeltetni a közönséget, az LGT Embertelen dala Wunderlich József előadásában Ember Márk vokáljával igazán különlegesen szólalt meg.
Természetesen nincs GRUND koncert egy eredeti PUF dal nélkül, az alternatív rock banda slágerei közül a Csak úgy csinál kelt új életre Márk előadásában.
A délutáni koncert közönsége egy dalpremiernek is tanúja lehetett, koncert körülmények között először hangzott el a Testvérben az erő című nóta, a Pál utcai fiúkból. Természetesen az esti koncert résztvevői sem maradtak ki az élményből.
A koncert legmeghatóbb része minden alkalommal, amikor Fesztbaum Béla felolvassa a Pál utcai fiúk utolsó pár mondatát és elhangzik, a Szólít egy hang. Olyan csend honolt az addig vidámságtól hangos nézőtéren, hogy egymás lélegzetvételét is hallani lehetett.
Minden koncerten eljön az a pillanat, amikor a zenekar metronómja, Medveczky Balász előlép a dobok mögül és mikrofont ragad (Elvis Presley: A Little Less Conversation) vagy épp dobolás közben fakad dalra (Aerosmith: Come Together), ami nem egyszerű feladat, de neki ez is megy.
Rácz tanár úrnak sajnálatos módon nem írtak dalt a zeneszerzők a zenés darabba, ezért Béla kénytelen mindig valami rock nótát választani magának, amit énekelhet a koncerteken. Ezen az estén Tina Turner Proud Mary című elképesztő slágerére esett választása, nagy sikert aratott vele.
Zoltán Áron a Rolling Stones örökzöldjével, a (I Can’t Get No) Satatisfaction című őrületes rock nótával aratott osztatlan sikert.
Nincs koncert visszatapsolás nélkül, a ráadásban, a Vígszínházban 50 éve bemutatott Presser – Adamis: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalből hangzott el két ikonikus dal is.

A GRUND minden koncertje különleges élmény, hiszen a közönség zenészként találkozik a színészekkel, más oldalukról ismeri meg a művészeket. Egy-egy vicces story vagy személyes történet közelebb hozza az embert, akit eddig csak a szerepei mögött látott a nagyérdemű.

Színházi évadban ritkán adnak koncertet, de a nyári szünetben többször is elcsíphetők az ország különböző pontjain. Az már biztos, hogy július 29-én, Balatonbogláron, a Kultkikötőben lépnek fel. 

A zenekar igazi csapatként működik, figyelik egymás rezdüléseit, kiegészítik és erősítik egymást a színpadon, érezhető a köztük lévő összhang, a kölcsönös szeretet és tisztelet. Mindegyikük képzett zenész is, a két frontember maga is dalszerző.
Wunderlich Józsefnek két albuma jelent már meg, 2020-ban a Skizó, 2022-ben a Szívre megy látott napvilágot.
Ember Márk a Dal 2020-as döntőjébe jutott be saját szerzeménnyel, az ő debütáló lemezére még várni kell, eddig megjelent dalai itt érhetők el.
Legközelebb talán az ő dalaikat is hallhatjuk a régi nagy slágerek és a vígszínházi dallamok mellett.

Audrey
Fotó: Petró Adri

[2023.02.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még