2023. szeptember 25. | hétfő | Eufrozina, Kende nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
SIX
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Új helyszínen folytatódik az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat

Új helyszínen folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora-sorozat: május 25-én a Magyar Zene Házában Berecz Mihály szólóestjét hallgathatják meg az érdeklődők - áll a szervezők csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Mint felidézik, a 26 éves zongoraművész harmadik alkalommal lép fel a sorozaton: 2021-ben Arkagyij Volodosz beugrójaként a Müpában aratott nagy sikert, majd 2022-ben a Zeneakadémia Nagytermében adott szólóestet. Közleményükben a szervezők kiemelik, hogy május 25-én, pénteken a fiatal zongoraművész Rameau Pieces de Clavecin, Haydn G-dúr szonáta, Thomas Adés Blanca-változatok, valamint Beethoven c-moll szonáta műveit szólaltatja meg, a koncert közben pedig Seidl Dénes beszélget Berecz Mihállyal, amely során a művekről, illetve arról lesz szó, hogy a művészt milyen viszony fűzi ezekhez a darabokhoz.

    A fiatal zongorista aktív szereplője a hazai koncertéletnek, tizenhat évesen a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben játszotta Ravel G-dúr zongoraversenyét Kocsis Zoltán vezényletével. Azóta számos magyar karmesterrel és zenekarral lépett fel, külföldi fellépései közül kiemelkedik két berlini hangverseny, amelyet a Konzerthausban, illetve a Filharmóniában adott.

    A fiatal zongoraművész számos hazai és nemzetközi verseny nyertese, díjazottja. 2017-ben első helyezett lett a Debut Berlin, 2018-ban a II. Manhattan-i Zenei versenyen, és még ugyanebben az évben megnyerte a londoni Királyi Zeneakadémia Harriet Cohen Bach-díját. Tanulmányait Londonban, a Royal Academy of Music Zongoraművész szakán végezte, kiemelkedő teljesítménnyel.

    2021-ben a zürichi Anda Géza verseny Liszt-Bartók különdíjasa lett, valamint ugyanebben az évben megkapta a Junior Príma Díjat. 2022 januárjától a Liszt Ferenc Zeneakadémia kamaratanszékének tanára. Repertoárja rendkívül széles, Bachtól a kortárs zeneszerzőkig terjed - áll a közleményben.

MTI 

[2023.05.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » gitáros [2023.09.22.]
gazda szolgáltatás [2023.09.21.]
apróhirdetés
SIX
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Királyi vadászaton jártunk - Royal Hunt koncertbeszámoló képekkel
Szólok előre, hogy a...

Megnéztük a Triász koncertjét a Barba Negrában - képekkel
Kialakult egy ritmusa a Barba...

Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban (képekkel)
Ezeregy éjszaka: Debütált Geszti Péter world musicalje - képek
Holi Beach bulin jártunk a siófoki Plázson - képekben
Kowalsky meg a Vega a Parkban - képriport
beszámolók még