2023. június 11. | vasárnap | Barnabás nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Új helyszínen folytatódik az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat

Új helyszínen folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora-sorozat: május 25-én a Magyar Zene Házában Berecz Mihály szólóestjét hallgathatják meg az érdeklődők - áll a szervezők csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Mint felidézik, a 26 éves zongoraművész harmadik alkalommal lép fel a sorozaton: 2021-ben Arkagyij Volodosz beugrójaként a Müpában aratott nagy sikert, majd 2022-ben a Zeneakadémia Nagytermében adott szólóestet. Közleményükben a szervezők kiemelik, hogy május 25-én, pénteken a fiatal zongoraművész Rameau Pieces de Clavecin, Haydn G-dúr szonáta, Thomas Adés Blanca-változatok, valamint Beethoven c-moll szonáta műveit szólaltatja meg, a koncert közben pedig Seidl Dénes beszélget Berecz Mihállyal, amely során a művekről, illetve arról lesz szó, hogy a művészt milyen viszony fűzi ezekhez a darabokhoz.

    A fiatal zongorista aktív szereplője a hazai koncertéletnek, tizenhat évesen a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben játszotta Ravel G-dúr zongoraversenyét Kocsis Zoltán vezényletével. Azóta számos magyar karmesterrel és zenekarral lépett fel, külföldi fellépései közül kiemelkedik két berlini hangverseny, amelyet a Konzerthausban, illetve a Filharmóniában adott.

    A fiatal zongoraművész számos hazai és nemzetközi verseny nyertese, díjazottja. 2017-ben első helyezett lett a Debut Berlin, 2018-ban a II. Manhattan-i Zenei versenyen, és még ugyanebben az évben megnyerte a londoni Királyi Zeneakadémia Harriet Cohen Bach-díját. Tanulmányait Londonban, a Royal Academy of Music Zongoraművész szakán végezte, kiemelkedő teljesítménnyel.

    2021-ben a zürichi Anda Géza verseny Liszt-Bartók különdíjasa lett, valamint ugyanebben az évben megkapta a Junior Príma Díjat. 2022 januárjától a Liszt Ferenc Zeneakadémia kamaratanszékének tanára. Repertoárja rendkívül széles, Bachtól a kortárs zeneszerzőkig terjed - áll a közleményben.

MTI 

[2023.05.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közöt szolgáltatás [2023.06.10.]
Ajánlatok kölcsön pénzt az egyének közöt szolgáltatás [2023.06.10.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ványa bá élvezhető lett és erről Görög László és Szabó Győző is tehet
A Ványa bácsi...

AWS csoda a Parkban - képriport
Május 26-án a Budapest Parkban, ismét átélhettük, hogy...

Gyereknapi Hooligans koncert - képriport
Ismét Budapesten koncertezett Diana Krall
Sarki Fény - megnéztük a Bugge Wesseltoft budapesti fellépését
Megnéztük Dieter Bohlen koncertjét a Budapest Parkban - képekben
Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) ősbemutató a Centrál Színházban - képekkel
beszámolók még
Otthoni játékok