2024. április 15. | hétfő | Anasztázia, Tas nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Hallgasd meg! The JUICE! - Autonóm funkrock

Egy olyan rock zenekart mutatok be, akiknek a zenéjét hallgatva inkább a csípőd kezded el rázni, mint a fejed!

Keep it flowin’ címmel komplett albummal jelentkeznek, ami a mai egy dalos világunkban ritkaság és komoly szándékot tükröz.

A srácok korábban nagyszínpados produkciókban működtek közre, profi zenészek.

Olyan frontemberekkel muzsikáltak együtt, mint Király Viktor, Lábas Viki, Tóth Vera, Szebényi Dani, Kollányi Zsuzsi, Dér Heni...

Török Viktor, a The JUICE énekese ráadásul nem kis feladatot vállal magára azzal, hogy jelenleg a MINI együttesben énekel mert “a zene él tovább”.

Ilyen szakmai önéletrajzzal ők mégis úgy döntöttek, hogy saját örömzenéjüket keverik fogyasztható koktéllá.

Joggal merül fel a kérdés, hogy ezek után miért dönt egy zenész az “újrakezdés” mellett, aki látszólag elérte zenei karrierje csúcsát?

Riskó Tibort, a zenekar gitárosát kérdeztem.

-Mind a négyen évtizedek óta zenélünk. Óriási megtiszteltetés volt elérni arra a szintre, hogy ilyen nagy nevekkel dolgozhattunk együtt és állhattunk egy színpadon. A különbséget leginkább az adja, hogy míg régebben a mainstream farvizén eveztünk, ma a saját bőrünket visszük a vásárra, valahonnan az underground irányból közelítve.

Mind a négyünknek hasonlóak a célkitűzései a zenekarral és a zenéléssel kapcsolatban. Ezek közül a legerősebb, hogy azt játszuk amit igazán szeretünk. Ezt akkor tehetjük meg, ha nincs semmi külső kényszer, elvárás. Fontos számunkra, hogy a zenélésben lévő művészet önmegvalósítás  legyen és ne váljon munkává, mert úgy elmúlik az íze, és vele együtt az öröm és lelkesedés is. Mi pedig ezt nem hagyjuk elveszni.

-Stílusotokat autonóm funkrocknak nevezitek.

Miért AUTONÓM?

- Mert nem követjük az aktuális zenei divatot, maximum megteremtjük. ;) Nem keresleti igény alapon jöttünk létre, hanem belső motivációból. Önmagunkban merült fel az igény a minőségi zene iránt, remélve, hogy az mások izlésével is találkozik. Az első visszajelzések bíztatóak!

Több koncert van már a hátunk mögött, ahol beigazolódott, hogy a közönséget érdekli a zenénk és nem lehet egyhelyben ülve hallgatni.

De hogy a stílusunkra is egy kézzelfoghatóbb választ adjak, elmagyarázom egyszerűen! Elképzeltük,  mihez kezdene James Brown és Lenny Krawitz egy lakatlan szigeten és megcsináltuk! - válaszolt kérdésemre Sólyom Attila, a zenekar dobosa.

- Hogy jött a THE JUICE, mint zenekar név?
- Szerintünk a dalaink hangulata felfrissít. A rock harsány életereje keveredik a funk lüktetően érzéki játékosságával, a végeredmény pedig egy jólesően felpörgető, egyszerre lágy és karcos koktél. Hagyományos, autentikus alapokhoz keverünk különféle díszítéseket, szirupokat. Többféle zenei irányzat keveredik dalainkban mégis kialakul egy markáns saját stílus.- mondta el Török Viktor énekes, gitáros.

- Mi ad nektek ennyire erős hitet, hogy autonóm funkrock zenétek életképes lesz a mai zeneiparban?
- Az évek óta tartó barátság, az egy húron pendülés, az egy pulzusra lüktetés tart erős kohéziót közöttünk. Ez olyan erő és energia, ami kisugárzik. Ezért hiszünk magunkban, zenei stílusunkban és a zenekar időtállóságában. Nem sietünk sehova, megvárjuk, míg beérik a produkciónk, mint egy jó bor.” -fejtette ki gondolatait Günthner Attila basszusgitáros.

Íme tehát a zenei koktél, melynek neve: THE JUICE!

https://www.facebook.com/the.juice.zenekar
https://instagram.com/thejuice_zenekar
https://www.youtube.com/@thejuice5487

Határozottan érezhető, hogy pezseg körülöttük az élet. Az elmúlt bő egy éves fennállásuk alatt sikeres koncerteket adtak az EFOTT-on, a GÖDÖR klubban, a kecskeméti ÁPOLÓ klubban, a Telki fesztiválon, a belvárosi LÁMPÁS klubban és egyéb vidéki eseményeken. A napokban jelenik meg Keep it flowin’ címmel első önálló albumuk, amely felkeltette a JAZZY rádió érdeklődését és Jazzy Hungarikum műsorában 3 dalt már le is játszott.

Íme az első klip!

 

Mindenkit figyelmeztetünk: a JUICE-nak van egy tulajdonsága: ragadós!

[2023.09.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Hagyományos tavaszi koncertjét adta a...

Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
Sari Schorr az Analog Music Hall színpadán
beszámolók még