2024. március 3. | vasárnap | Kornélia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Nyilvános órákkal mutatja meg a zenei felsőoktatás műhelytitkait a Zeneakadémia

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem idén is megrendezi a Tehetség napja című programját február 11-én a Zeneakadémián, ahol kiemelkedő diákjainak fellépésével, nyilvános órákkal, előadásokkal mutatja meg az érdeklődőknek a zenei felsőoktatás és tehetséggondozás legjobb gyakorlatait.

    A program célja, hogy a közönség képet kaphasson az egyetem hétköznapjairól, a tanórákról, a koncertéletről, valamint az, hogy sok esetben először találkozhasson olyan tehetségekkel, akik pár év múlva akár a zenei élet kimagasló szereplői lehetnek - áll az intézmény keddi közleményében.

    Az idei programok között lesz a Zeneakadémia tehetségei és a Liszt Ferenc Kamarazenekar két koncertje, amelyeken többek közt Bach és Vivaldi műveit játsszák. Bemutatkozik egy-egy klarinétos, zongorista és trombitás növendék, akik jeles nemzetközi versenyeken kaptak díjakat. Az elektronikus zenei médiaművészet szakirány mások mellett egy laptopzenekarral készül, amely szabadtéren és közösségi helyeken rögzített hangokból alkotott rövid kompozíciókat játszik, egy végzős muzikológus hallgató pedig egy zenetudományi előadással várja az érdeklődőket, bemutatva a 18. század második felének zenekedvelőit és a kapcsolódó társadalmi látképet.

    A Zeneakadémia szaxofonegyüttese mások mellett Bach és Ravel műveinek átirataival, a Népzene Tanszék a magyar mellett néhány szomszéd nép muzsikájával lép közönség elé, a dzsessz tanszék triója dzsessz-sztenderdekkel, az ének tanszék hallgatói ismert és kevésbé ismert áriákkal, a legfiatalabbakat tanító rendkívüli tehetségek képzőjének különböző hangszeres tanulói pedig többek közt Sibelius, Dvorák és Schumann kompozícióival készülnek.

    Pálfi Csaba klarinétművész és Bársony Péter brácsaművész, az egyetem oktatói egy-egy nyilvános órát tartanak, a Zeneakadémia nagytermének Voit-orgonáját pedig Szabó Balázs, a szakirány vezetője mutatja be a közönségnek, a tanszak hallgatóinak legjobb vizsgaelőadásaival.
    A programsorozat zárásaként este Kováts Péter hegedűművész és a Zeneakadémia Vonószenekara lép fel a Nagyteremben, kamarazenekari ritkaságokkal. A középpontban különböző korok és nemzetek táncai állnak.

    A programra és az esti hangversenyre külön-külön kaphatók jegyek a Zeneakadémia honlapján és jegypénztárában.


MTI 

[2024.02.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hitel ajánlat 48 órán belül (Jelentkezze egyéb [2024.02.06.]
Hitel, pénzügyi segítség és kötvény egyéb [2024.02.02.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Bestiális este a Barba Negrában
Február 18-án ismét ellátogatott hozzánk a Battle Beast...

István, a király 40. éves koncertturné - képriport
A Crescendo Music Management...

20 éve mutatták be a Rómeó és Júlia musicalt - képriport
Elindult a Tankcsapda 35. éve - képriport  
Ha eddig úgy élt bennünk a Fekete Péter, mint egy "poros darab", akkor most irány a Centrál Színház
beszámolók még