2024. március 3. | vasárnap | Kornélia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Február 7-én kezdenek - Ripoff Raskolnikov és Roberto Luti együtt turnézik

A világhírű olasz slide gitárossal, Roberto Lutival indul közös miniturnéra a harminc éve Magyarországon élő gitáros-énekes, Ripoff Raskolnikov és zenekara.

    A koncertsorozat február 7-től 14-ig tart. A produkció látható és hallható lesz Sopronban, Veszprémben, Békéscsabán, Pécsett, Szegeden, valamint február 9-én a Magyar Zene Házában, ahol Nóvé Soma lesz a vendégük - közölték a szervezők az MTI-vel.

    Azt írták, Roberto Luti olyan zenészekkel játszik rendszeresen, mint Keb' Mo', Niki La Rosa, Lynn Drury, Washboard Chaz vagy Luke Winslow-King. New Orleansban, utcazenélés közben találkozott a Playing for Change mozgalom vezéralakjával, Mark Johnsonnal, és az azóta meghatározó jótékonysági szervezetté nőtt All Stars produkció oszlopos tagja lett. A zenén keresztül különböző nemzetiségű embereket kapcsolnak össze: híres dalok videófeldolgozásait készítik el úgy, hogy a világ különböző tájain játszó muzsikusok csak a kész filmen találkoznak. Ezt a metódust követve készítették el a turnét felvezető közös videót is a Ripoff Raskolnikov Banddel.

    Az Ausztriában született Ripoff Raskolnikov (eredeti neve Ludwig Knoglinger) tiszteletbeli magyarként a hazai bluesos, folkos, americana stílusú dalszerző-előadó színtér egyik központi figurája. Dalai az emberi érzelmek teljes spektrumát felölelik, Ripoff egyedi hangvételben szól szerelemről, szenvedélyről, veszteségről, a mindennapok nehézségeiről, a szépre való törekvésről és az élet minél teljesebb megéléséről.

    Roberto Luti a közös koncertek mellett Ripoff Raskolnikov legújabb albumán is közreműködik.

    "Tizenöt éve ismerem Ripoffot, nagyra tartom mint dalszerző és előadó, öröm és megtiszteltetés, hogy meghívtak erre a közös turnéra és a készülő lemezre. Ripoff Raskolnikov ritka tehetségű dalszerző, ráadásul jó zenészek vannak a csapatában is" - idézte az olasz gitárost a közlemény.

    Ripoff Raskolnikov kiemelte, hogy legalább tizenöt dalt írt a zenekarával készített legutóbbi albuma, a 2018-ban megjelent Small World óta. "Most először készítünk úgy lemezt, hogy egy producert az elejétől fogva bevontunk a munkába. A stuttgarti Bernard Hahn a Quimby-n keresztül régi ismerős, hasonló az ízlésünk. Elég sok akusztikus dal lesz az új lemezen, de azért akad néhány zúzósabb darab is. Roberto Luti igazi klasszis, szerintem a világ három legjobb slide gitárosa között van. Mindannyian nagyon várjuk a közös turnét".

MTI

[2024.02.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hitel ajánlat 48 órán belül (Jelentkezze egyéb [2024.02.06.]
Hitel, pénzügyi segítség és kötvény egyéb [2024.02.02.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Bestiális este a Barba Negrában
Február 18-án ismét ellátogatott hozzánk a Battle Beast...

István, a király 40. éves koncertturné - képriport
A Crescendo Music Management...

20 éve mutatták be a Rómeó és Júlia musicalt - képriport
Elindult a Tankcsapda 35. éve - képriport  
Ha eddig úgy élt bennünk a Fekete Péter, mint egy "poros darab", akkor most irány a Centrál Színház
beszámolók még