2024. július 15. | hétfő | Henrik, Roland nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Ma este élőben - A tánc nyelvén beszélni a legkönnyebb

Ám azért a Fáklya Rádió Cool-Túra című adásában is menni fog, ugyanis Biró Zsolt vendége május 30-án 20 órától Kárai Borbála, táncpedagógus, táncművész lesz. Izgalmas kérdések, őszinte válaszok, csak úgy, ahogy Bizsotól megszoktuk.

A tánc a zene után talán az egyik legjobb dolog, amely az emberiséggel történhetett. Szinte mindent kifejezhetünk vele, örömöt, bánatot, szerelmet, feltölt, ellazít és a feszültséget is oldja. Önismeretre tanít, megismertet minket a saját testünkkel és a személyiségünkre is kiváló hatással van. Mindenkinek táncolhat, s a maga módján mindenki tud is.

Ám azért ahhoz, hogy valaki táncpedagógus és táncművész legyen, rengeteget kell tanulnia. Kárai Borbálával sem volt ez másként. Kiskamasz korában ismerkedett meg a tánccal, s mondhatjuk, hogy szerelem volt első mozdulatra. Néhány évvel korábban pedig már a koreográfiák világába is betekintett, hogy aztán diplomát szerezzen a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Azóta is a tánc tölti ki az életét, s hálás azért, hogy az lehet a hivatása, amely egyben a szenvedélye is.

Táncol, tanít, koreográfusként dolgozni s szabadidejében is imádja, ha meghall egy dallamot és rögtön jönnek a gondolatok mit és hogyan valósíthatna meg belőlük. Boriska táncre teremtetett, hiszen olyan szenvedéllyel éli meg a művészetet, hogy annak is öröm nézni minden mozdulatát, akit még nem varázsolt el a tánc világa.

Természetesen a színházakban is otthon érzi magát, hiszen már számos produkciót és táncszínházi előadást állított színpadra. Olyanokat, ahol találkoztak egymással a különböző műfajok s a tánc által – bár egyedi módon – de mégis találkoztak a világot jelentő deszkákon. A művésznő ugyanis vallja: minden stílusú zene és műfaj összeérhez a tánc által.

S hogy mit is lehet beszélgetni a táncról és az azt körülölelő világról? Kiderült május 30-án, amikor este 8 órától Biró Zsolt vendége Kárai Borbála lesz a Fáklya Rádió Cool-Túra című műsorában. Hallgassátok a www.faklyaradio.hu linkre kattintva, vagy akár nézzétek élőben a beszélgetést a twitch.tv/faklyaradio oldalon. Higgyétek el, most is hiba lenne kihagyni! 

[2024.05.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
2016 februárja után második alkalommal...

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
beszámolók még