2024. november 21. | csütörtök | Olivér nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Miért különleges a nápolyi pizza?

A nápolyi pizza világszerte meghódította az ínyencek szívét, fontos szerepet tölt be az olasz gasztronómiában. Ez a különlegesség a filmvilágban is helyet kap, nem egyszer szerepelt jelenetekben. Gondoljunk csak Julia Roberts híres jelenetére az Ízek, imák, szerelmek című filmben, ahol a színésznő Nápolyban egy pizzaszelettel a kezében tapasztalja meg az igazi életörömöt.

A ropogós, vékony tésztájú, friss alapanyagokkal készült pizza különleges ízélményt nyújt. Ma már nem kell Olaszországba utazni a különleges nápolyi pizzáért, hiszen Budapesten is kapható a Neverlandnél.

Szigorú szabályok

Amikor a pizza szó elhangzik, akkor a többség azonnal a híres nápolyi pizzára gondol. Ez nem véletlen, ugyanis ez a különleges étel az olasz konyha egyik legismertebb különlegessége. Tökéletes példája annak, hogy néhány kiváló minőségű alapvető összetevőből hogyan lehet csodát varázsolni a tányérra.

Ennek a különleges változatnak a sikere nem véletlen, ugyanis szigorú szabályoknak kell megfelelni, hogy valóban autentikusnak mondhassa magát. Fontos szerepe van a tészta minőségének, a sütési technikának és a hozzávalóknak.

Valódi gasztronómiai élményt nyújt

A nápolyi pizza igazán különleges ízélményt nyújt, minden falat egy kulináris kaland. A tészta könnyed, a széle ropogós, az íze pedig gazdag és karakteres. A nápolyi pizza nemcsak Olaszországban, hanem világszerte hódít, így hazánkban is. Több, mint egy egyszerű étel. Ez a változat az egész világ kedvence.

Kovászos nápolyi pizza

A Neverland Pizzériában kovászos nápolyi pizza is kapható. Ez a változat táplálóbb annak köszönhetően, hogy fokozzák a tiszta tápértékét a kovászban lévő élesztőgombák és baktériumok. Ráadásul könnyebben emészthető, mivel a lassú érlelési folyamat miatt a lebontandó glutén csökken a tésztában. Így a vércukorszint sem fog hirtelen megemelkedni az alacsonyabb glikémiás indexnek köszönhetően. Ráadásul nemcsak a nápolyi pizzatészta különleges, hanem a feltétek is, amelyek egytől egyig kiváló minőséget képviselnek.

Első lépésként a kovászos tésztát készítik el bio, teljes kiőrlésű ősgabonából. A kovász életre keltése egy francia kovászgéppel történik. Továbbá odafigyelnek a gondos etetésre és tisztított vizet adnak hozzá. Kizárólag 00-s magas sikértartalmú lisztet használnak a tésztához, amely garantálja a legjobb minőséget. Ezután kerül sor a kelesztésre, majd pedig a friss prémium hozzávalókkal még különlegesebbé teszik a pizza ízét.

Folyamatosan ügyelnek arra, hogy a pizza hidratáltsága 70% felett legyen. Ez azért fontos, mert ez könnyebb emészthetőséget és finomabb ízt eredményez. A Neverland Pizzériában két különböző tésztalehetőség közül lehet választani. Az egyik a saját fejlesztésű kovászos tészta, amelyet magasabb ízintenzitás jellemez és könnyen emészthető. A másik változat az alacsony glutén- és szénhidráttartalmú tészta. Tökéletes választás az egészségtudatos étkezést kedvelőknek, érdemes kipróbálni, ha még nem tetted!
 

[2024.09.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
A sürgos egyének közötti kölcsön kínálat szolgáltatás [2024.11.21.]
Súlyos kölcsönök magánszemélyek között szolgáltatás [2024.11.21.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük - szuperhősök és vikingek metal bulija a Barba Negraban
November 03-án két...

Megnéztük az Animal Cannibalst a Zene Házában - képekkel
Élő zenekaros koncertet adott az...

Megnéztük Horváth Tomi Halloween partyját a Barba Negraban
Valóban verhetetlen - Frank Turner visszatért Budapestre!
Álom Színházban jártunk - megnéztük a Dream Theater koncertjét Mike Portnoy visszatérésével
Hans Zimmer legendás zenéi élőben: Ilyne volt a New Dimension koncert Budapesten
Brit Floyd koncertbeszámoló - Ha nincs ló, tényleg jó a szamár is!
beszámolók még