A címkék jelentősége a termékeken
A termékeken található címkék nagy szerepet töltenek be az adott áru életciklusa során. Statisztikailag kimutatható, hogy a vásárlók bizonyos része a termék megjelenése és a rajta szereplő információk alapján dönt arról, hogy megveszi-e az adott árucikket vagy sem.
Mindezért kiemelten fontos, hogy jó minőségű etikettekkel lássák el a gyártók a készítményeiket. Mai cikkünkben ezeket vesszük sorra, és kitérünk a cimke-gyarto.hu-nál is elérhető szolgáltatás, a címke készítés folyamatára.
Milyen egy minőségi címke?
Egy prémiumminőségű etikett esetében alap, hogy a megfelelő anyagból készüljön. Ez különösen fontos bizonyos termékeknél. Például a zsíros vagy hűtőben tárolandó élelmiszereknél, hiszen az áru sajátossága miatt nem képes rajta megragadni egy átlagos papírból készült címke.
A prémiumáruknál szintúgy nagy jelentősége van a jó minőségű címke használatának. Az is a termék magas értékét tükrözi, hogy egy szép állapotú, fényes hatást biztosító matricán szerepel a tisztán olvasható termékleírás.
Az öntapadó verzió egyben a legelterjedtebb fajta
Népszerűségük nem véletlen, hiszen rendkívül egyszerű alkalmazni őket, továbbá kompatibilisek a legtöbb felülettel. Ezek réteges felépítésű anyagból állnak össze. A címke hordozója maga a külső szilikonnal bevont réteg. Emellett egy úgynevezett felhasználói, illetve egy ragasztórétegből is áll. Az utóbbiból több fajta létezik, mint például extrém strapabírású vagy visszaszedhető.
Melyik a leggyakrabban használt alapanyag?
A hőérzékeny vagy direkt termál címke alapanyag a legnépszerűbbnek számító alkotórész. Egyrészt rendkívül egyszerűen felvihető a termékekre, másrészt olcsó a gyártási költsége, és nincsen szükség festékszalagra a nyomtatásához. Mindemellett a speciális bevonatának köszönhetően jól áll ellen a használat okozta kopásnak, a nedvességnek, illetve a hőingadozásnak is.
A kulturális érték sem elhanyagolható
Az árukon található címkék kulcsfontosságú szerepet játszanak az adott termék külső megjelenésében. Egy impozáns arculat könnyen felismerhetővé teszi az adott árucikket. Ilyen például az Andy Warholt is megihlető “Campbell’s Soup” leveskonzervcímke dizájnja is. Az ikonikus arculat mára a művészettörténelem része. Az 1962-ben alkotott műalkotás, ami a fent idézett terméket ábrazolja, más művészeket is megihletett, köztük a magyar könnyűzenei együttest is, a Bëlgát. A 2017-ben kiadott “Csumpa” nevezetű albumon a méltán híres leveskonzerv átdolgozott arculata fedezhető fel.
Ha címkékről van szó, akkor mindenképp érdemes a jó minőséget választani, hiszen ez is közrejátszik az adott termék sikerességében. Fontos, hogy a kiválasztott alapanyag a termék tulajdonságaihoz illő legyen, mivel a külső behatások olvashatatlanná tehetik az etiketten szereplő írást.
[2024.09.25.]