Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. november 16. | szombat | Ödön nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
Alaitner Band
 

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Alaitner Band (press)
Kapcsolódó cikkek
Megjelent Alaitner András "Awakening" című albuma 
Alaitner Band az MTV Nappali című műsorában
Alaitner Band
     
 
Alaitner Band
Megalakulás: 2010. december
Web: http://www.alaitner.hu/alaitner_band
Aktív kapcsolat: Nyírő Áron (dobos, 2010-), Alaitner András (gitáros, 2010-), Takács Donát (basszusgitáros, 2010-), Tar Gergely (ütős/perkás, 2010-)
 
     

Alaitner Band

A fiatal, latin zenét játszó zenekar 2010 decemberében alakult. A csapat zenéjének műfaja nagyon sokrétű: a jazz, rock, komolyzene találkozása és keveredése a latinnal. A zenekar rendszeresen fellép a fővárosban és vidéken egyaránt.

A zenekar névadója, Alaitner András a könnyűzenei élet fiatal generációjának egyik legígéretesebb gitárosa. Tehetségét és tudását már a szakma nagy „öregjei” (Tátrai Tibor, Szűcs Antal Gábor, stb…) is elismerik. András 1979-ben született Kaposváron. A Somogy megyei Szőlősgyörökön nőtt fel. Nyolc évesen, szülői indíttatásra kezdett el foglalkozni a zenével. Egy Brain May (Queen) interjú alapozta meg igazán a gitározáshoz való kapcsolatát. Nagy hatással volt rá a Steve Vai, Joe Satriani, Al Di Meola, Gary Moore játéka.

Ebben az időszakban alapította meg első zenekarát az Alaitner Projectet, akikkel leginkább Joe Satriani számokat és saját szerzeményeket játszottak. Sorra indultak a különböző tehetségkutató versenyeken is, ahol András rendszerint megkapta a legtehetségesebb gitáros címet.

A megmérettetéseket, a szakmai véleményeket kifejezetten kedvelő gitáros később Mohai Tamás „kezei közé” került, aki már az első találkozásukkor rádöbbentette, hogy hangszertudását illetően van még hova fejlődnie. A kritikus - de maximálisan segítő - hangok még inkább inspirálták, és kitartásra ösztönözték. A tanulás mellett mindennapjait a „vendéglátózás” töltötte ki, majd rájött, hogy mások dalai helyett a sajátjai kellene megmutatni a nagyközönségnek. Újabb és újabb dalok születtek komoly – és könnyűzenei stílusban egyaránt. Érdeklődése ekkor már leginkább a latin zene felé irányult. Kiforrott, egyéni stílusának eredménye a 2009-ben, az Utopia Stúdióban felvett „Awakening” című nagylemeze.

A zenekar tagjai közül András Tar Gergellyel már évek óta együtt zenél. A zenekari formáció mellett, ők duóban is rendszeresen fellépnek.

Gergő az ütőhangszerekkel autodidakta módon kezd foglalkozni még az alapfokú zeneiskolai tanulmányai alatt, később a hazai és külföldi művészek workshop-jainak rendszeres látogatója. Fő érdeklődési körei a dél-amerikai, a karibi és spanyol műfajok, de emellett az arab zene és a jazz számos területe is foglalkoztatja. Számos hazai - világzenei és pop – produkcióban állandó, vagy alkalmi tagként vesz részt: Kowalsky meg a Vega, Fiesta, Omar Bashir, Khalifa, Szakcsi Lakatos Béla, Tátrai Tibor, Babos Gyula…stb.

Takács Donát basszusgitáros a Kőbányai Zenei Stúdióba, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett jazz tanszakon. Az Alaitner Band mellett számos formációban játszik. A teljesség igénye nélkül: Omar Basir Band, Babos Project Special, Caramel, Ganxta Zolee és a Kartel, Fiesta, Nox, Megasztár zenekar, de játszott Tátrai Tiborral, Zsoldos Bélával, Katona Klárival, a Padödövel és Gerendás Péterrel is.

Nyirő Áron dobos, a Kőbányai Zenei Stúdióba, illetve később a Kodolányi János Főiskola jazz tanszakára járt. Tanárai voltak többen közt Jávori Vilmos, Solti János, Babos Gyula, Fekete-Kovács Kornél. Zenei hatások hatalmas dózisa érte ez idő alatt, melyekből elsősorban a fusion és a latin stílusok érdekelték. A legkülönbözőbb stílusú formációkban megfordult már. Játszott együtt Elek Istvánnal, Shreck Ferenccel, Csejtey Ákossal, Fábián Julival, Abebe „Bebe”Danival, Bársony Bálinttal, Hámori Jánossal, Muck Ferenccel, ifj, Tornóczky Ferenccel, Pély Barnabással, Mits Gergellyel, Kolta Gergellyel, Temesi Bertalannal, Premecz Mátyással, Sasvári Sándorral, Gerendás Péterrel.

Az újdonsült csapat az „Awakening” című lemez anyagát játssza leginkább. A dallamos, latin hangvételű dalok közül a Rainsong és a Mediterranean már most közönség - kedvencnek számít. Az albumon két számban – az utóbb említett Mediterranean az egyik - közreműködik Szűcs Antal Gábor, akivel András szintén duó formációban is fellép. Szakmai kapcsolatuk 2009-ben kezdődött, amely mára már barátsággá mélyült.

 

[2011.05.02.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Talking Dreams egyéb [2019.11.12.]
Kreatív gitáros kerestetik zenész » gitáros [2019.11.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Vannak előadások, melyek mély nyomot hagynak bennünk és szinte mindegy, hogy remekművek vagy nem. Attól válnak kiemelkedővé, hogy a saját életünkből nagyon erős és jelentős élményt, felismerést, asszociációt, traumát ébresztenek fel. Mondhatni „betalálnak”. Olyanok, mintha személyesen minket akarnának megszólítani. Valami felsőbb hatalom éppen akkor, ott és úgy sodorja az utunkba. Ez a beszámoló garantáltan nem objektív, és önvallomástól sem mentes. A végén azt is elmondom...

Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
Az Omega együttes egész éves,...

Felejthetetlen Halloween Partyt tartott a Paddy and the Rats Budapesten
Eros Ramazotti vs. Pál Feri - az olasz szupersztár Budapesten lépett fel
"Porrá égett, aztán életre kelt" Liliputból Hollywoodba ért a Tankcsapda
Képes beszámoló - A Magyar Operett Napját a Budapesti Operettszínházban ünnepeltük
˝Ki van ez találva...˝ – Kowáék Győrben koncerteztek
beszámolók még