2021. november 29. | hétfő | Taksony nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
The Bits Hungarian Beatles Supergroup
 Ismét Beatles est lesz a Muzikumban
Hollandiában rangos eseményen lép fel a magyar zenekar
Képgalériák
The Bits
Kapcsolatok
The Bits (Hungarian Beatles Supergroup)
The Beatles
Belmondo
Czutor Zoltán
Galla Miklós
Kapcsolódó események
50 éves jubileumi Beatles Est-Hard Day's Night LIVE
[2014. február 8.
szombat 20:00]

Beatlest játszani mindig motivációt jelent - interjú a The Bits zenekarral

Itthon talán nincs is még egy olyan zenekar, akik ennyire profin adják vissza azt a hangzást amelyet a legendás gombafejűek. A Bits-nek megjelent az első klipje, szó szerinti teltházas koncertet adtak és készülnek a február 8-ai lemezbemutatóra. Derecskei Zsolttal beszélgettünk. 

– Mondhatni, hogy különleges albumot készítettetek el. Miről is van szó?
– Tulajdonképpen nem mi készítettük el. 1964-ben adta ki a Beatles az Egy Nehéz Nap Éjszakája (A Hard Day's Night) című nagylemezét. Valóban különleges az album, mert a mai zenei és pop kultúra egyik meghatározó momentuma. A The Bits ennek tiszteletére tanulta meg a nagylemez számait és még néhányat, amit még a session alatt felvettek, de nem került rá az albumra. Ezt fogjuk február 8-án a Muzikumban este 8-tól prezentálni, persze felmerülhetne a kérdés, hogy "miért nem tesszük fel inkább otthon az eredetit?". Nos, a válasz nagyon egyszerű: ez a koncert elsősorban az élő zenéről szól és az élő zenének megvan a saját egyedi, varázslatos atmoszférája, hogy nem tud kétszer ugyanaz lenni.

– Na jó, de mi motivál egy zenekart arra, hogy 2014-ben Beatlest játsszon?
– Az, ami bármely évtizedben motiválhat egy zenekart, hogy Beatlest játsszon: hogy ami valóban jó, az jó is marad, és soha nem megy ki a divatból.

– Az Eurovíziós dalverseny 30-as döntőjébe is bejutott egy beat zenét játszó zenekar. Kezd megint divatba jönni a gombafrizura és minden, ami ezzel jár?
– A retro korszakoknak mindig megvan a hullámzó időszakuk. Most úgy gondolom, hogy egy hullámhegy közelében van ez. Hogy miért, az lehet, hogy megérne egy külön misét, mert nagyon összetett, de úgy gondolom, hogy a világ zenei trendje nagyon tudja ezt befolyásolni azzal, hogy az aktuális slágerek (legyen az magyar, vagy külföldi) mennyire nyúlnak vissza a gyökerekhez és ezt a zenei-érzelmi intelligenciával rendelkezőknek mennyire tudják közvetíteni. A 30-as válogatóba az egykori Beathoven zenekar jutott be (ma már új néven: 2Beat or Not 2Beat ) egy tökéletes beat-stílusgyakorlattal. Kíváncsian várom, hogy meddig jut el a dal a megmérettetés során.

Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat.


– Leforgattátok az első klipeteket is, ami egyben egy promóciós anyag is. Hogy értsük ezt?
Igen, mi úgy is emlegetjük, hogy egy multifunkciós klip :). Amellett, hogy a fent említett koncertsorozatot kívánjuk vele promotálni és ezért értelemszerűen a címadó dalt választottuk, sikerült egy Beatles-es klipet összehozni profi stábbal. Sokan kérdezték, hogy a tető utalás-e a Beatles tetőkoncertjére, de ez nem volt tudatos. Inkább adta magát a lehetőség, hogy egy gyönyörű budapesti háttérrel forgassunk egy önmagában is hangulatos háztetőn.– Az unplugged műsorotokkal mi a helyzet? Arra is vevő a közönség?
– Nagyon nagy meglepetés ért minket januárban, amikor debütáltunk Beatles Unplugged műsorunkkal. Eleinte úgy gondoltuk, hogy szilveszterkor mindenki kibulizta magát és január elején senki sem akar majd koncertre jönni. Viszont annyira nagyot ütött a dolog, hogy ki kellett tennünk a "megtelt" táblát. Nagyon sajnáltam, hogy a teltház mellé már nem fért be több ember, többen az utcáról fordultak vissza. Reméljük, hogy a következő koncerten is sokan lesznek, de senki nem marad a koncerttermen kívül.

– Egyelőre inkább Budapesten láthat titeket a közönség, mikor veszitek a nyakatokba az országot?
– Biztosak vagyunk abban, hogy ez az év meghozza azt az eredményt, amiért az elmúlt évben dolgoztunk, hogy országosan is jobban megismerjenek minket az emberek és sok vidéki helyszínen is tudjuk a Beatles zenéjét tolmácsolni. Egészen konkrét tervek vannak egy február legvégi kecskeméti koncertről, ami reményeink szerint már a cikk megjelenésének pillanatában kint lesz az internetes csatornáinkon, honlapunkon, valamint facebook oldalunkon is. Győrben is folytatunk tárgyalásokat egy unplugged koncertről, azt az ígéretet kaptuk, hogy visszaszólnak, reméljük, hogy ez így is lesz.

– Te közben a Belmondo tagja is lettél. Nem nehéz összeegyeztetni a két zenekart?
– Vicces, hogy a Belmondoba is a Beatles kapcsán csöppentem. A két banda toleráns egymással szemben, de még nem volt rá példa, hogy hatalmas ütközés lett volna. Ha minden előre meg van beszélve, akkor szerintem nem is lehet zűr a későbbiekben sem, de én is megteszek mindent, hogy simán menjenek a dolgok.Czutor Zoli, Galla Miklós… Ők mind a ketten vendégeitek voltak egy-egy koncert erejéig. Számíthatunk vendégre a jövőben is?
– Zoli egészen konkrétan velünk zenélt fent a színpadon és nagyon szuperül szólaltak meg azok a számok, amikben annak idején John Lennon énekelte a főszólamot. Galla Miklós pedig a nézőtérről hallgatta a koncertet, de nagyon örömteli volt, ahogy a produkcióról nyilatkozott, amikor szünetben az öltözőnkbe jött. Őrajtuk kívül még muszáj megemlítenem, hogy Bródy János is ellátogatott egyik koncertünkre és rá nem jellemző módon nagyon sokáig maradt is, amit azt hiszem, hogy pozitív kritikaként foghat fel a zenekar. Tervezünk még hasonló dolgokat. Szerencsére a zenekari tagoknak egyenként is nagyon sok olyan barátja van, akikkel szívesen együtt zenélünk csak azért, mert ez jó szórakozás. A barátok is szívesen jönnek, és a zenekar is jól érzi magát mindez alatt, ebből következően a közönségnek is emlékezetesebb az alkalom.

– Havassy Anna Katalin –

[2014.02.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
patiala m legitimate szolgáltatás [2021.11.29.] apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Kecskeméten beteljesedett Erzsébet és a Halál szerelme
Október közepén mutatta be a...

Az élet kabaré, igen... Rád is vár a Kabaré a Vígszínházban
Nincsen színház Kabaré...

beszámolók még