2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
DIgimpro
Kapcsolódó cikkek
Equilor gitárest
Látványzene gitárra – MS3 klasszikusan digitális gitárestje ma este
150koncert - másodszor
Ágnes Vanilla Ambient produkciója az IBS-ben
Robbie Williams magyar találmányt használ
Nyugalom az ámokfutásban
Végetér a gitárzenét népszerűsítő sorozat?
Képgalériák
MS3 a Muzsikus Kávéházban
Kapcsolatok
Mester (MS3) Sándor
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Klasszikus Zeneszalon - Mester Sándor
[2008. január 22.
kedd 19:00]

Megnyugvás a rohanásban

A Muzsikus Kávéházban "Megnyugvás a rohanásban" címmel adott koncertet január 22-én 19 órai kezdettel Mester Sándor klasszikus gitárművész.

A 34 éves zenész pályafutását 12 évesen kezdte, majd 1995-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára. A sikeres kezdést követően 1995-ben egy "zenész" betegség, a disztónia támadta meg kezét, ezáltal ujjai részben lebénultak. Szólókarrierjét abbahagyta és számítógépes zeneszerzéssel kezdett foglalkozni, 2000-ben megalapította a Digimpro Kft-t, ami 2003-ban Londonba tette át a székhelyét. Több éves megfeszített munkának köszönhetően keze meggyógyult és 2003-ban újra kezdte szólókarrierjét. A koncert előtt erről és pályafutásának mostani alakulásáról kérdeztük.

- Hogy van azóta a kezed?
- Köszönöm jól. Gyógyulásomat Róth Ede főiskolai gitártanárnak - az ő egyik speciális módszerének - köszönhetem, illetve rengeteg gyakorlással értem el, hogy ujjaim rendbe jöttek és ma már teljességgel tudom használni. Bár technikailag még nagyon sokat kell dolgoznom, ezt a virtuóz játékra értem.

- Ma is létezik a Digimpro Kft?
- A Digimpro LTD ma is üzemel Londonban, de amióta újra zenélek, kevesebbet foglalkozom az ottani ügyekkel. Viszont a cég kísérletezte ki a ditechnológiát, amit számos külföldi előadó is használ, többek között Robbie Williams, Roots Manura. A lényege az, hogy a digitális improvizáció egy zeneszámot többféle verzióban rögzít, és minden hangzás máshogyan szólal meg a zenében. Erre épül a digitális lejátszó-szerkesztő. Azóta is használják ezt a technológiát.

- Térjünk rá a koncertekre. Sokat lépsz fel templomokban. Ez egyfajta vallási hovatartozás, vagy csak egyszerűen eleget teszel ezeknek a fölkéréseknek?
- Semmi esetre sem vallási hovatartozás, egyszerűen szeretek templomokban játszani, csodálatos az akusztika, és ottani templomi zenészekkel is játszom. A papok szerencsére nyitottak ezekre a koncertekre. De még nagyon sok helyről jön meghívás, amit szívesen elvállalok.

- Például?
- 2005-ben végig gitároztam a Balatont, 150 koncertet adtam. Ugyanez a másik évben is megismétlődött. Aztán tavaly Erdélyben léptem fel. Sokat játszom gyerekeknek is, a célom a klasszikus gitár terjesztése. Ebben az évben tervezek egy Szerbiai, Szlovák és egy Hollandiai turnét is.

- Mindig egyedül játszol?
- Nem, Vázsonyi Jánossal zenéltem együtt 2006-ban a Barokk Trióban, de ma is szoktam együtt zenélni másokkal.

- Milyen eddigi albumaid jelentek meg?
- Az első CD-album 2001-ben jelent meg, MS3 – ez a művésznevem -, portfólió címen. Ezen az albumon rockzenét és technót játszom, gitáron és zongorán. 2003-ban az új Digimpro CD, a Korai Öröm underground zenekarral, majd 2005-ben Ágnes Vanilla előadónak a lemezét készítettem el, József Attila verseinek a megzenésítésével és hangszerelésében működtem közre. Valamint 2006-ban jelent meg egy DVD MS3 "Nyugalom az ámokfutásban" címmel.

- Hogyan kerültél a Muzsikus Kávéházhoz?
- A Muzsikusban most másodszor lépek fel, elsőnek én kerestem meg a koncertszervezőt, és a mostani előadásra Pick Róbert koncertszervező kért föl. Remélem még több alkalommal is játszhatok itt.  Ma este Spanyol és Brazil klasszikusokat játszom, többek között elhangzik Francisco Tanega műve, "Romantikus gitárdallamok" címmel, a Brazil Heitor Villa – Lobos, "Brazil Táncok", ezenkívül Bartóktól a "Gyermekekhez" című ciklusból egy gitár átiratot, és saját szerzeményemet a "Bölcsődalt" fogom előadni.

Fotók és szöveg: Sásdi László

[2008.02.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még