2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az Álarcosbál törte meg a jeget - ősbemutató az Operettszínházban
Abigél az Operettszínház jóvoltából segít!
Az Abigél musical tervét 2006-ig jegelték
Abigél - egykori és mai főszereplők találkozója az Operett Színházban
Képgalériák
Képek az Abigél sajtótájékoztatóról
Kapcsolatok
Vágó Zsuzsa (Vágó Zsuzsi)
Vágó Bernadett
Földes Tamás
Musical
Nádasi Veronika

Nagy a készülődés az Abigél musical osztálytermében - képekben

„Jó napot kívánok Isten áldásával” - hangzott fel a sokak számára jól ismert köszönés 2008. február 06-n a Szent Margit Gimnázium menzáján. Nem, nem a filmet forgatták újra. A Budapesti Operettszínház tartotta új, nagyszabású ősbemutatójának sajtótájékoztatóját. Az új musical Szabó Magda Abigél című regényéből készült el, március 27-én láthatja először a nagyérdemű a Tavaszi Fesztivál keretében, az előadásnak a Thália Színhát ad otthont.

Somogyi Szilárd – a darab rendezője – 2004-ben színpadra állította a Petőfi Musical Stúdió közreműködésével az Álarcosbál c. szintén Szabó Magda regény zenés változatát. Szerencsére az írónőnek annyira tetszett az adaptáció, hogy szívesen adta „lányát” a fiatal, tehetséges rendezőnek.

A zenét Kocsák Tibor szerezte, a dalszövegeket Miklós Tibor írta, Pejtsik Péter a hangszerelő volt, Somogyi Szilárd a librettot készítette el.

A szereplőgárda névsora már önmagában út a sikerhez: Vitay Georginát Vágó Zsuzsi és Vágó Bernadett, Vitay tábornokot Földes Tamás és Pálfalvy Attila, Zsuzsanna testvért Nádasi Veronika és Füredi Nikolett játsszák majd. Meghívott vendégként játszik a musicalben Balikó Tamás, mint a Matula Leánynevelő Intézet igazgatója, Udvaros Dorottya, mint Horn Mici.

Somogyi Szilárd elmondta, hogy a 600 oldalas regény színpadra állításának fizikai képtelensége miatt drámai sűrítéssel kellett élniük, kiemelve a legfontosabb eseményeket a történetből, - mindezt Vitay Georgina, az otthonából kiszakított fiatal lány szemszögéből láttatva - a regény fő menetének megtartásával. Így tanúi lehetünk Gina édesapjához, valamint Horn Micihez fűződő viszonyának. Látjuk Gina intézetbe kerülésének megpróbáltatásait, igaz barátságok alakulását, vak bizodalmat egy szerelemben, bukást, sírást és kibékülést.

Az Operettszínház által kínált tízórain résztvevők ízelítőt kaphattak a musicalből. Több dal is felcsendült a sajtótájékoztató keretében.
Hallhattuk a már jól ismert köszöntés megzenésített változatát, egy csodálatos szólót Vitay tábornok (Földes Tamás) előadásában, majd az elsőre szívtelennek tűnő Zsuzsanna testvér (Nádasi Veronika) vezetett be minket az intézet falai közé. Tőle hangzott el egy megható karácsonyi dal, amit a jelenlévők többsége meg is könnyezett.

Matula! Vigyázz!

Utolsóként csendült fel Vitay Georgina (Vágó Zsuzsi) és Kuncz Feri (Mészáros Árpád Zsolt) képzelt szerelmének csodálatos duettje, a Két szív.
A musicalrajongók körében már nem ismeretlen és tetszést aratott dallam az idei Eurovíziós Dalfesztiválon is indult, ahol dobogós helyezést ért el.

Lőrinczy György a Pentaton Koncertügynökség vezetője itt mondta el, hogy terveik szerint a bemutatóra látogató közönség már a premieren kezébe veheti azt a CD-t, melyre a szereplők a darab legszebb dalait énekelték fel.Ezek után Torma Gedeon (Balikó Tamás) igazgató úr kiadta a parancsot: Matula! Vigyázz!

…Reméljük, hogy a regény musical változata tetszést arat majd a fiatalok körében akik a színházból hazatérve kézbe veszik a könyvet is. De azok sem csalódnak majd, akik betéve ismerik a regényt, vagy annak filmváltozatát. Abigél tartogat még titkokat…!

- J.Zsuzska -

[2008.02.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még