2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
kimaradas.hu
Kapcsolódó cikkek
A Jézuska első helyet hozott Csonka Bandinak
Kordáék élőben csinálják a fesztivált
Csonka András a 43-kat ünnepli
Szulák és Másban bevallotta! Csonka Andrásnak szerencsét hoz az, ami másnak szerencsétlenséget
Csonka Andrásnak 9921 ismerőse van
Kapcsolatok
Csonka András
Korda György
Koós János
Kovács Kati
Balázs Klári

Csonka András: Öt éve nincs új lemezem, mégis járok fellépni

Színész, táncos, énekes és műsorvezető. Ezek a foglalkozások mind-mind kötődnek Csonka Andráshoz. Egykoron az ország a Família Kft. című szappanopera Picijeként ismerhette meg, később már műsorvezetőként debütált az egyik kereskedelmi csatornán. Énekesként a Models nevű formáció magyarosított dalával, a Ding Donggal vájta be magát sokak fülébe, tánctudását pedig a Szombat Esti Láz második szériájában csiszolta Keleti Andrea partnereként.

Pici, ahogyan legtöbben becézik, a kimaradas.hu weboldalnak adott interjújában arról is beszélt, hogy bár öt éve nem jelent meg lemeze és a rádiók sem játsszák dalait, mégis sokat jár fellépni. Szerepel különböző partykon, falunapokon, de céges rendezvényeken is.

- Mivel a zeném inkább házibuli jellegű, akkor szoktam fellépni, amikor már jó a hangulat és táncolnak is a számaimra. Ezért kellenek azok a dalok, amivel hangulatot lehet teremteni: amik ismertek ugyan, de át vannak alakítva az én stílusomra. Ehhez jó zenészek kellenek, akik úgy hangszerelik át, hogy egyedi legyen, de közben megőrizze sajátos hangulatát – mondta András az interjúban.

A művész a hakni szó jelentéséről is beszélt. Szerinte pejoratív jelentésű lett a kifejezés, és ezzel a szakma is sokat vesztett régi fényéből. Sőt, bizonyos műfajok - mint a bűvészet vagy a paródia - mára teljesen elkoptak.

- Ma aki haknizik, az általában alacsony művészi színvonalon ad elő egy műsort, ezért sokan presztízsből elkerülik ezeket a fellépéseket. Régen a legnagyobb színészek is vállalták az ilyen felkéréseket, mert ez teljesen másfajta kapcsolatot alakított ki a közönséggel, mint a színház. Ma viszont ezt a szerepet a média tölti be: egyszerűbb megnézni egy show-t otthon a nappaliban, mint felöltözni és elmenni valahová.

Megszűnik az élő műsor varázsa

- Az élő műsor varázsa ezzel megszűnik, de mindenképp kényelmesebb megoldás. Ugyanakkor az is közrejátszhat, hogy manapság nincs annyi „kötelező” rendezvény - állami ünnep, közgyűlések utáni vállalati buli stb., ami korábban jó alkalom volt haknizásra – fejtette ki véleményét a színész.

Csonka András szerint az emberek akkoriban jobban igényt tartottak arra, hogy akár késő este is megnézzenek egy táncos, zenés műsort. Ez persze ma is így van, a cél most is a szórakoztatás, de már más eszközökkel érik ezt el, mint hajdanán.

- Haknizás alatt ma már szinte csak a popzenei produkciókat értjük, ám ebben is erős rétegződés van: az ifjú tehetségek (pl. megasztárosok) és a régi táncdalénekesek a legnépszerűbbek a fellépéseken: Kordáék, Koós János, Kovács Kati újra a reneszánszukat élik, mert egy bizonyos korosztály szemében ők képviselik azt a világot, amikor a sláger igazán sláger volt – mondta.

Csonka András - saját bevallása szerint - maga sem kóstolhatott volna bele a mai haknikba, ha nem lenne a popzene. Műsorvezetőként vagy színészként például nem hívják fellépni rendezvényekre, viszont zenészként ez megadatik neki is.

-ej-

[2008.03.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még