2024. július 13. | szombat | Jenő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Within Temptation

Within Temptation

Németalföld egyik legnépszerűbb csapata, a Within Temptation eddig 1,5 millió CD-t és DVD-t adtak el világszerte, díjakat nyert, nevüket megismerték az Egyesült Államoktól Japánig. Nem beszélve arról, hogy Hollandia legfelkapottabbb zenei exportcikke lettek. Megismerésükhöz 1996-ig kell visszalépnünk az időben, ekkor alapította a csapatot a gitáros Robert Westerholt és Sharon den Andel vokalista, maguk mellé véve tehetséges zenésztársakat. Aztán meg sem álltak az Enter című nagylemezig, amivel kiléptek a világ, pontosabban még csak Európa elé, és elindult valami…

A zenekar elég jól bekategorizálta magát, velük kapcsolatban a gothic metált emlegetik a leggyakrabban, bár az énekesnő szimfonikus rock-ként határozta meg az irányt. Pontos stílusbeli behatárolás ide vagy oda, megalakulásuk után egy évvel már játszottak is a legendás eindhoveni Dynamo fesztiválon, majd később a legtöbb európai fesztiválon. 2. albumukat, a Mother Earth-t is pozitív visszhang és jó kritikák kísérték, a holland slágerlisták meghódítása: kipipálva.

És nem csak hazájukban arattak: a Mother Earth platina és aranylemezes lett Németországban és Belgiumban, ráadásul Edison Díj nyertessé tette a csapatot. A Daniel Gibson szárnyai alatt készült Silent Force már szinte egész Európában hódított és újabb díjak sorát hozta, immár a kontinensről kilépve, Japánból és Ausztráliából is. Közben akadt számos fellépésről, pl. az Iron Maidennnel vagy a Rammsteinnel, egy „kis” videójáték-zene írás, majd egy éles váltás, ami kitárta a lehetőségeket. A csapat ugyanis átigazolt az amerikai Roadrunner Recordshoz, lehetőséget kapva ezáltal, hogy még szélesebb réteg ismerje meg őket.

A legutolsó, ‘The Heart of Everything’ című albumuk igazi Within Temptation termés, mégis más, mint a korábbiak: az énekesnő megmutatja sokszínűségét, hogy nem csak telve energiákkal tud énekelni, de van egy melankólikus, érzelmesebb énje is.

[2008.05.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
2016 februárja után második alkalommal...

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
beszámolók még