2024. május 15. | szerda | Zsófia, Szonja nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Jól vagyok, nem kell mindig a kirakatban lenni...
A Fradi labdarúgócsapatáért zenélnek
Ilyen még nem volt - vallja Farkas Zsófi
Vakmerő akció! A zenészeket nem érdekelték a dudáló autósok
Az utolsó táncot Myrtillnek tartsuk fenn!
Gyorshír! Fociedző lett a magyar zenész - meddig játszik Hevesi Tamás?
Kapcsolatok
Hevesi Tamás
Legnépszerűbb csengőhangok

Edzőként is tevékenykedett a születésnapos zenész

Bemutatkozott a Névtelen Nulla, irány Ausztrália

Két év múlva néhány tagcsere ellenére Jeremy-I-II címmel megjelent a Névtelen Nulla első lemeze! A Juhász Lászlóval és Köles Istvánnal kiegészült formáció szinte berobbant a magyar könnyűzenei életbe. Az egyik legkeresettebb koncertező zenekarrá vált a vidéki csapat, melyet valósággal a hátán húzott Tamás színpadi energiája, lendülete.

Már fiatal tizenévesként sokat utazott Európa szerte, majd később egyik barátjával egy 13 éves Trabant társaságában körbeutazták Nyugat -Európát is. Tamás végig gitározott és énekel mindenhol, hiszen a Trabant javítási költségeit finanszírozni kellett valamiből. Egyre távolabbi országok csigázták fel érdeklődését, mígnem eljutott álmai hazájába: Ausztráliába! Hátizsák,gitár és kölcsönkért pénz, ennyi amivel nekivágott az ismeretlen Down Under-nek! Utcán zenélt Sydney-től Perth-ig /kb.5000 km/ majd egyszercsak Fremantle nevű városban egy milliomos manager felfedezte tehetségét. Szerződést ajánlott fel neki, melyet néhány nap gondolkozás után elfogadott. Az utcazenélés mellett hotelekben, kocsmákban, szórakozóhelyeken és fesztiválokon koncertezett.

Zajlik az élet Tamás körül!

Rövid időre hazatért 1989-ban elbúcsúzni az itthoniaktól, a családtól, a rajongóktól, a haveroktól és természetesen a Névtelen Nullától, amely 240 perces búcsúkoncerttel /június 8./ köszönt el mindenkitől, akinek ez a zenekar számított valamit. 1990-1994-ig távoktatással végez egy ausztrál főiskolát, marketing-turizmus szakon és lediplomázik. 1994-ben egy új arc jelenik meg a magyar könnyűzene palettáján?!

Ezt egy életen át kell játszani. Egy videó klip, egy szabadság érzés valami más született. A klipet Herendi Gábor és csapata készítette, a mai napig az egyik legjobban sikerült magyar alkotásként tartják számon. Tamás első szóló albuma hatalmas sikert hozott. Platina lemez, slágerlista 1. hely, rengeteg fellépés, koncert, TV, rádió, újság de ő megmaradt olyannak amilyennek megismerték: maximalista előadónak, a ki minden koncertjén 100C°-on ég.

Egy évvel később megjelent Tamás 2.CD-je: Abo-Abo címmel. Ezen a lemezen saját szerzeményeivel örvendezteti meg hallgatóit, melyek közül több slágerré vált pl. Elszáll a szó, Csíkos napernyő, Abo-Abo. Az az évi videó klip fesztiválon az Elszáll a szó című dallal a döntőbe jutott. A csapat maradt a régi, ezt is Herendi Porci Gábor készítette el, mely nagy szakmai sikert hozott ismét.

Nagy nevekkel dolgozott együtt

Két év múlva megjelent a Másnak látsz című 3.album. Kitűnően sikerült ez az anyag is, hiszen több dal nagy sláger lett és a mai napig a rádiók műsoraiban hallhatóak mint pl: Zötyög az élet, a Vigyázz rám az Apa vagy az Ülj közel. Tamás mind a mai napig élete legjobb alkotásának az Apa című dalát tarja. A lemez érdekessége hogy minden hangszer kizárólag élőben van rögzítve és semmilyen számítógépes trükköt nem használtak a felvételkor.

Vagyok címmeln 2000-ben megjelent a 4.album. A Sydney Olimpia évében természetesen Tamás pályázott egy dallal, amely a Magyar Olimpiai Bizottság által elfogadott- magyar olimpiai csapat hivatalos indulója lett Sydney felé címmel. Az album egy másik sikere a mai napig sokat hallható Miénk a Világ! című, melynek sokan az Akkor indulj hát címet adták. A Vasárnapi ebéd című dal a Petőfi Rádiónak köszönhetően szinte minden vasárnap jó étvágyat kívánt a hallgatóknak.

A Szeretlek című alkotás sok kívánságműsorban hallhatóvá vált, köszönhetően annak, hogy Tamás dalainak érzékenysége, letisztultsága nagyon finoman érintette meg hallgatóit. Munkássága elismeréseként még ebben az évben a nemzetközi Arany Lyra Díj jutalmazottjává vált, melyet a Thália színházban vehetett át. Néhány héttel később pedig a Roland Barátság Díj büszke tulajdonosa lett, melyet a budapesti Vigadóban vett át többek között Ákos társaságában.

Egyre több elismerést söpört be

2001-ben a Vajdaság-i Kanizsa város vezetősége Pro Urbe Díj kitüntetéssel jutalmazta Tamás töretlen hitét és akaratát a határokon túl élő magyarokért. A magyarsággal történő kapcsolattartásban, a közös jövőkép kialakításban és még az 1993-as háború idején induló és azóta is tartó szoros együttműködésben, sok-sok jótékonysági koncerttel és fellépéssel karöltve szeretett volna egy kis örömet okozni az ott élőknek. Több szerb nyelven megjelenő könyvben is említést tesznek Tamásról, mint az anyaországból érkező előadóművészről, aki még a Ziccer Klub-ban is énekelt akkor, amikor idemenekültek a fiatal magyarjaink a szerb behívók elöl!

Van egy hely címmel 2003. december 1-én megjelent az 5. albumja! Az új lemez a várakozáson felüli fogadtatásban részesült! Először szerepel CD-n a sokak kedvence, Tamás egyik legnagyobb slágere a :Jeremy! Az Elválás című dal nagyon hamar már a Mahasz listára is felkúszott.

Úl albuma 2010-ben jelent meg.

Tamást jelenleg egy női csapat vezetőedzőjeként láthatja a nagyközönség, illetve élharcosa a cukorbetegség korai felismerésének. A kispadon is olyan, mint az életben: megköveteli a munkát és nagy lelkesedéssel áll neki a feladatoknak.

Születésnapján Isten éltesse még nagyon sokáig, erőben, egészségben.

– hevesitamas.hu alapján: zene.hu –

[2010.06.20.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még