2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gyorsinterjú a Szigeten a Neo énekesével
Készül az új lemez, bővül a gitár-gyűjtemény
Jön a Neo kislemez, premier előtt a videóklip
Sulikezdésre jön az új lemez!
Divatbemutatón zenélnek
Kapcsolatok
Neo

„Új zenei ízeket vonultatunk fel” - interjú a Neo együttessel

A magyar elektronikus zenei világ egyik legismertebb együttese végig koncertezte a 2005-ös évet. Idén szeptember 23-án a Művészetek Palotájában soha nem látott és hallott technikai háttérrel kápráztatták el közönségüket. Évvégét a zenekar a Neoworld stúdióban tölti idejét, és dolgozik a 2006 elején kiadandó új lemezén.

A zenekar tagjait az új lemezről, nemzetközi törekvéseikről és az együttest jellemző vetítésekről az Intro fesztiválon adott koncert előtt Molnár András kérdezte.

- Mint tudjuk, készül az új lemezetek. Hogyan haladtok a felvételekkel, az album összeállításával?
Milkovics Mátyás: - Az elmúlt hetekben alapvetően a hangszeres felvételek folytak, illetve a felhalmozott ötleteket és dalkezdeményeket próbáltuk lemezzé formálni. A napokban öltött végleges formát a lemez felépítése, kiválasztottuk a dalokat, melyek szerepelni fognak az albumon. Jelen pillanatban úgy tűnik, tizenkét szám lesz az új korongon. Nemrég elkezdtük fölvenni az énekeket, gitárokat. Ez a folyamat egészen január végéig, február közepéig fog tartani, akkorra tervezzük az utolsó simításokat az albumon, a keveréseket és a masteringet.

- Milyen stílusú lemezre számítsunk? Miben fog eltérni az eddigi albumoktól?
Milkovics Mátyás: - A Kontroll filmzenétől nagyon el fog térni, hiszen az a mozihoz készült. A Kontroll depresszívebb, melankolikusabb oldalát fogtuk meg, a lemez és a filmzene is ilyen lett. Más lesz ez az új album, ez már ezt a csapatot fogja jellemzi. Itt már Péter és Enikő zenei gondolkodása is nagyobb teret kap – nyilvánvalóan sokban változtunk a múlthoz képest. Úgy érzem egy eléggé érett, nagyon jó pop dalokat tartalmazó lemez lesz, amin lassabb tempójú számok is szerepelnek. A kísérletező kedv ugyanúgy megmaradt, előremutató, új, jó zenei ízeket és gondolatokat felvonultató dalokat írtunk, s a hangszerelést is úgy választjuk meg, hogy egy izgalmas hangzásvilággal csomagoljuk be ezeket.

- Egy korábbi bulin Enikő említette, hogy néhány dalt játszotok már az új lemezről koncertjeiteken. Mely számokról van szó?
Milkovics Mátyás: - Így van, most már jó ideje váratott magára a lemez, így nem bírtuk ki, hogy az új szerzeményekből ne játszunk párat. A Record Straight lesz az első kislemezes dal erről a lemezről, amit már egy éve játsszuk. Scorn me, Over space and time again, World more real, Nutman, ezeket adjuk elő koncertjeinken, s lesz még jó pár, amelyeket nem játszunk, hiszen nem szeretnénk az egész lemezt koncert formájában elsütni.

Külföldi törekvések

- Turné szervezés alatt áll már?
Milkovics Mátyás: - Egyenlőre nem gondolkozunk ebben, szépen sorjában haladunk. Ami azért folyamatban van: néhány éve elindultak a tárgyalások külföldi menedzsmentekkel, hiszen a zenekar külföldi dolgait itthonról nem lehet intézni, nincsen rálátás a külföldi terepre olyan szinten, ami nekünk szükséges lenne. Ez a menedzsment keresés most sokkal intenzívebb lett, gyakorlatilag a napokban folyamatosan mennek ki promó-anyagok különböző általunk kiszemelt menedzsmenteknek. A kiadónk, a Warner ezt támogatja, sőt a Kontroll sikerén felbuzdulva ki fogják adni Európa több országában az új lemezt. Az album polcokra kerüléséhez mindenképp kell egyfajta háttérmunka, ezért is keresünk partnereket külföldön, akiknek természetesen első feladatuk az lesz, hogy promotálják a korongot és koncertturnét szervezzenek Európa azon országaiban, ahol megjelenik ez az album.

Az elmúlt év

- Már csak egy koncertetek lesz ebben az évben. Hogyan értékelitek az esztendőt, melyik koncert volt a legparásabb, legfelszabadultabb, és a legmegragadóbb?
Kővári Péter: - Mindenképpen egy iszonyatos fejlődésen ment át a zenekar mind zeneileg, mind emberileg. Nagyon összeszoktunk, és a színpadon is egyre több mindent tudunk és akarunk megvalósítani. Bővült a hangszerparkunk, Enikő egyre több dalban gitározik, szintizik és egyéb hangszereken játszik, én is bővítettem gitárgyűjteményem, és egyre inkább színesítem a hangzást. Mátyás is bevásárolt, úgy érezzük most érkeztünk el egy jó értelemben vett professzionális szintre, amivel igazán megállhatjuk a helyünket a világban. Ez köszönhető a nagyon sok koncertből adódó rutinnak is. Számomra a legkedvesebb fellépés a külföldiek közül a lengyelországi volt, ott tényleg egy fantasztikusan értő közönség előtt játszottunk, így mindig szívesen emlékezem vissza rá. A magyarországiak közül sokat tudnék említeni, ilyen például az EFOTT, ahol hatalmas buli volt, a Sziget is jó volt, bár a hangzás, és a hangosítás nem volt az igazi. A Művészetek Palotája pedig talán életünk legjobb koncertje, mind látványban, mind zeneileg. Parás szinte csak az, mikor nem megfelelő a színpadi technika, magyarul a körülmények nem olyan jók.

- Melyik koncertet vártátok jobban, a Művészetek Palotájára vagy a Duran Duranra?
Kővári Péter: - A Művészetek palotáját nagyon vártuk, nagyon-nagyon sokat készültünk, és mind hangzásban, mind vizuálisan egy igazán profi dolgot tudtunk művelni. Ilyen például a fúvós kar beilleszkedése a zenekarba. Szeretnénk, hogy a nagy koncertjeinken mindig ott legyenek. A Duran Duran kicsit más volt, vehetjük úgy, hogy tényleg kicsit parás volt. A Duran Duran mindannyiunk kedvenc zenekara, nagy kihívás volt. Egy elismerés is egyben, hiszen az együttesnek, a Duran Durannak is tetszett a produkciónk. Persze mindig törekszünk arra, hogy a saját koncertjeinkre, amelyekre miattunk jön el a közönség többet készüljünk, ott egy előzenekar voltunk, de szerintem minden további nélkül helytálltunk.

A beszélgetés második részét december 29-én olvashatjátok.

Molnár András

[2005.12.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még