2024. július 21. | vasárnap | Dániel, Daniella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Rudolf lesz a sláger
Roham a jegyekért - sokan kíváncsiak a Rudolf – Az utolsó csók musicalra
Képgalériák
Képek a szereplőkről és a stábról
Kapcsolatok
Budapesti Operettszínház
Dolhai Attila
Janza Kata
Mészáros Árpád Zsolt
Földes Tamás
Szabó P. Szilveszter
Bereczki Zoltán
Polyák Lilla
Németh Attila
Kerényi Miklós Máté
Pálfalvy Attila
Homonnay Zsolt
Musical

A Rudolf ősbemutatójára készülnek az Operettszínházban

Budapestre látogatott Jack Murphy és Frank Wildhorn, a vadonatúj Rudolf című musical amerikai szerzőpárosa, hogy megtekintsék a darab munkálatait.

A zeneszerző, Frank Wildhorn neve nemcsak a musicalkedvelők körében közismert, hanem popszakmában is jól cseng, hiszen legnagyobb sikereit dalszerzőként akkor érte el, amikor a Whitney Houstonnak kreált dal világszerte népszerű; de dolgozott Liza Minellivel és Sammy Davis Jr-al is.

A Rudolf története nem ismeretlen a magyar közönség számára: Habsburg Rudolf trónörökös és Vetsera Mária szenvedélyes, romantikus és tragikus véget érő kapcsolatát meséli el, drámai muzsikával, és óriási slágerekkel. A ifjú Rudolf abban a pillanatban ismerkedik meg a fiatal bárónővel, amikor minden összeomlani látszik körülötte. Apjával, Ferenc József császárral egyre nyilvánvalóbb kibékíthetetlen politikai és emberi ellentéte, mindenütt besúgók veszik körül, feleségével boldogtalan a kapcsolata, s a magyarok ráadásul tőle várják a Monarchia válságának megoldását. Rudolf csapdában érzi magát, képtelen túllépni saját korlátain – és megváltásként érkezik életébe a mindent elsöprő érzelem. A titkos viszony persze nem kerüli el a nagy manipulátor, Taaffe miniszterelnök figyelmét sem, aki ettől a perctől kezdve esküdt ellenségként igyekszik megakadályozni Rudolf politikai és magánéleti boldogulását. Hiába ismerjük a történelemkönyvekből a drámai befejezést Mayerlingben, az utolsó pillanatig úgy tűnik: a szerelem végül mégis győzni fog.

A szereplők válogatását - amelyen a szerzők személyesen is részt vettek - még tavaly decemberben kezdte meg egy nemzetközi csapat, akik Rudolf szerepére az első szereposztásban Dolhai Attilát választották. Vetsera Máriát Vágó Bernadett, Taaffegrófot Földes Tamást, az intrikus Larisch grófnőt Janza Kata, Rudolf feleségét, Stefániát pedig Polyák Lilla alakítja majd. Az előadásban közreműködik a színház Musical együttese és Zenekara valamint a Pesti Broadway Stúdió növendékei

A több éves előkészítő munka után most; nemzetközi alkotógárda és hatalmas apparátus készül arra, hogy 2006. május 26-án világszínvonalú ősbemutatót ünnepeljen a Budapesti Operettszínház, s, hogy 2006 július 28-án szabadtéri világpremiert tartson a szegedi Dóm tér monumentális színpadán, négyezer néző előtt.

A szerzők szeretnék, ha hazánk után Ausztriában is színpadra állítanák a Rudolfot, erre várhatóan 2007-ben kerül sor.

A darab szereplői és közreműködői:

[2006.04.24.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sok-sok ezren voltak a TNT együttes...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
beszámolók még