2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
100 Tagú Cigányzenekar
Abrakazabra
Back II Black (Back to Black)
Charlie (Horváth Károly)
Hot Chocolate
Kossuth tér, Debrecen (Debrecen főtere)
Old Boys
Kapcsolódó események
Karneváli koncertek
[2006. augusztus 15. - 20. ]

Debreceni virágkarnevál a zene és a tánc jegyében

Idén közel félmillió érdeklődő várható a népszerű eseményre augusztus 15-21. között.

A százéves múltra visszatekintő, ingyenes rendezvénysorozat idén ünnepli „újkori” történelmének 40. születésnapját. A cívisvárosba látogató közönséget a virágos programokon kívül színvonalas karneváli és zenei produkciók várják egy héten keresztül. Az államalapítás ünnepén hagyományosan virágkocsi-felvonulás, tűzijáték és utcabál zárja a Debreceni Virágkarnevált.

Magyarország egyik legismertebb rendezvényére közel félmillióan érkeznek határon innen és túlról Debrecenbe azért, hogy megcsodálják az idén 16 virágkocsi, több mint húsz hazai és külföldi (többek között izraeli, portugál, szerb, spanyol és olasz) művészeti csoport, táncosok, zenekarok, mazsorettek és zászlóforgatók alkotta színpompás felvonulást, és hogy részesei legyenek a karneváli hangulatnak.

Az augusztus 20-án a városon végigvonuló karneváli menet egyedülálló élményt nyújt a nézők számára, akik évről-évre megújuló virágkompozíciókkal találkozhatnak. Közöttük mindössze két állandó – a Debrecen város címerét, és a nemzeti koronát bemutató – összeállítás szerepel, így a visszatérő résztvevők sem láthatják kétszer ugyanazt az alkotást. Az egyenként több tízezer szál virágból álló műveket egy öttagú, ismert személyekből álló zsűri – Béres Alexandra, Csapó Gábor, Bán Teodóra, Bálint György és egy meglepetés zsűritag – értékeli, és átadja a legszebb kocsikat állító cégeknek járó pénzjutalmat.

Illényi Katica nyitja a karnevált, fellép még Charlie, és a 100 tagú cigányzenekar

Az ötnapos rendezvény a virágok mellett a zene és a tánc jegyében telik, amelyet különböző bemutatók és kiállítások tesznek még színesebbé. A virágpiac, a neves virágkötők részvételével zajló virágkötészeti bemutató, a „virágok utcája”, valamint a virágkocsi-kiállítás mellett idén másodszor lehetnek aktív részesei a városba látogatók és ott élők egy virágkocsi feldíszítésének. A közösen létrehozott „virágszobor” a felvonulási menetben viszontlátható.

A Kossuth-tér ad otthont többek között a zenei produkciók számára felállított nagyszínpadnak is, ahol augusztus 15-én Illényi Katica nyitja meg az idei virágkarnevál koncertsorozatát. A a repertoár a legszebb filmslágerektől a magyar és nemzetközi örökzöldeken át egy színes, szórakoztató és könnyed program lesz, melyet kiegészít egy fantasztikus sztepp táncbetét is. Példanélküli hazai viszonylatban a 28 tagú nagyzenekari kíséret, a kamarazenekarral kiegészített 10 tagú együttes és a lassan "Hungarikum"-ként jellemezhető művésznő előadása. A hangszerelés Fekete-Kovács Kornél munkája, aki számos magyar előadó felvételének készítője.

Augusztus 16-án az Old Boys, 17-én a 100 tagú cigányzenekar, 18-án a Back II Black, 19-én a Hot Chocolate szórakoztatja a városba látogató közönséget. A Debreceni Virágkarnevál az Abrakazabra és Charlie akkordjaival zárul augusztus 20-án.

[2006.08.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még