2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Ma kezdődik a Muzsikáló udvar programja Szegeden

Igényes szórakozást kínáló, változatos műsorral várják a zenebarátokat a szegedi városháza egyedi hangulatú udvarán, ahol az idén is megrendezik a Muzsikáló Udvar címet viselő programsorozatot - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

    A Muzsikáló Udvart először 1970-ben a Szabadtéri Játékok kísérőrendezvényeként szervezték meg Vaszy Viktor kezdeményezésére azzal a céllal, hogy a kiváló akusztikájú, 250-300 főt befogadó helyszínen - a nagyszabású produkciók mellett - igényes programokat kínáljanak a nézőknek.

    Az első koncertet hétfőn a Margaret Island adja. A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó együttes különleges akusztikus felállással érkezik Szegedre. Az alapítók: Lábas Viki énekes, Füstös Bálint gitáros és Törőcsik Kristóf basszusgitáros mellett Sárkány Bertalan perkás is a Muzsikáló Udvar színpadára áll.

    A Dal 2022 című műsorban ismerhette meg a nagyközönség Koszorús Krisztinát és a Swing a la Django zenekart, amely csütörtökön koncertezik a szegedi városháza udvarán. Zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye az az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek.
    Száztíz éve született Örkény István, Egyperces novellák című kötete pedig 1968-ban jelent meg először. A rendkívül rövid, tömör, filozofikus vagy groteszk írásokból augusztus 2-án Mácsai Pál olvas fel Az élet értelme - Egypercesek száz percben című előadáson, melyen Lukács Miklós cimbalmozik.

    A sorozat zárásaként két nappal később László Boldizsár és Nánásai Helga állnak színpadra. László Boldizsár a Cotton Club Singers alapítójaként vált ismertté, majd hat évvel ezelőtt operaénekesként folytatta pályáját. Nánási Helga operaénekesként végzett a Szegedi Tudományegyetemen. A házaspár Opera-szerelem című közös műsorában az operairodalom nagy slágereit dolgozza fel, köztük Puccini, Verdi, Donizetti, Erkel Ferenc szerzeményeit, de kirándulást tesznek a könnyebb műfajokba is.


MTI

[2022.07.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még