2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rockzenészek a Rockinformért
Punk’s Not Dead!
Zenéljünk  Zeffer Andrásért
Nagy Feró titokban készül valamire
Képgalériák
MagyaRock az Arénában - Beatrice
MagyaRock az Arénában - Bikini
MagyaRock az Arénában - Boxer
MagyaRock az Arénában - Deák Bill Blues Band
MagyaRock az Arénában - Edda
MagyaRock az Arénában - Fáraó
MagyaRock az Arénában - Hobo
MagyaRock az Arénában - Korál
MagyaRock az Arénában - Lord
MagyaRock az Arénában - P. Mobil
MagyaRock az Arénában - Skorpió
Kapcsolatok
Edda Művek
Beatrice
Boxer
Bikini
Fáraó
Hobó (Földes László)
Karthago
Korál
Lord
P. Mobil (Perpetuum Mobile)
Skorpió
Kapcsolódó események
Magyar rock legendák fesztiválja - második nap
[2007. február 3.
szombat 16:00]

MagyaRock az Arénában

Az év egyik, talán a legnagyobb hazai szervezésű zenei rendezvényén a régi nagy rock legendák bebizonyították, hogy a régi zenész nem vén zenész!

Már régen nem látott nosztalgikus tömeg előtt nyitotta meg kapuit a Sportaréna. A szokásostól eltérően nem a fiatalokat, hanem inkább a 30-as, 40-es éveiben járókat röpítette az önfeledt szórakozásba a pesti csészealj.

Első megdöbbenést a színpad profi kialakítása okozta. A hatalmas pódium kellő mozgást nyújtott a zenészeknek, emellett a zenekarok átszerelését is nagyon jól megoldották, mely nem tartott tovább, mint egy cigi elszívása. Nem bízták a véletlenre, a Stadion nem éghet le még egyszer! Ezért a nikotin légutakon keresztül a tüdőbe vitelére, az épületen kívül, kissé hideg, elkerített területen adtak lehetőséget. Na, de térjünk vissza a zenéhez!

Elsőként Hobot csíptük el, aki a megszokott kicsit belassult mély borongós hangjával adta elő a tőle megszokott slágereket, és József Attila vers feldolgozásokat. Az Edda is kitett magáért, habár ők játszottak talán a legkevesebbet, de Pataki Attila még mindig fiatalosan mozogta be színpadot! A Bikinire muszáj kicsit több szót is szentelni. Egyrészt ők voltak az elsők, akik kihasználták a színpad felett és mellett elhelyezett óriási kivetítőket, és nem csak az épp játszó zenészt mutatták. Pl. A Megüssem, vagy ne üssem-re a videomegosztókon látható „Cow mátrixot” vetítették, ami elég vicces, de nagyon jó ötlet volt. Ezenkívül a zenekar új gitárosa, a European Mantrából már ismert Lukács Peta is hatalmasat alakított. A Közeli helyekent olyan szinten szétszólózta a srác, hogy az emberek leesett állal figyelték miként futkos újjaival a bundok között. Az első estét a Skorpió zárta, melyet őszintén szólva, fiatalságom okán nem volt lehetőségem eddig megismerni, és épp akkor indultunk hazafelé (sajnos), mikor pár általam is ismert számot játszottak.

Második nap kicsit későn kapcsoltunk, és már a Beatrice nyomta a talpalávalót, mikor beszálltunk a rock időgépébe! A jegyünk ülőhelyre szólt, na de Nagy Feró énekére muszáj bemozdulni. Ebben a lejáratnál álló biztonsági őr akadályozott meg bennünket, aki készségesen közölte velünk, hogy a jegyünkkel nem mehetünk be a küzdőtérre. A koncert után mégis sikerült kijátszanunk a secusokat, és a tömeggel együtt leslisszanni és közelebbről is szemügyre venni a P.Mobil-t. Schuster Lóránt továbbra is a zenekar örökmozgó belső motorja, valamint az élő megjelenés nélkülözhetetlen narrátora. Az előadást Kékesi Bajnok László és Tunyogi Péter vendégszereplése is színesítette, aki a Honfoglalást is énekelte. Következőként a Karthago dübörgött a közönség elé. Ez a zenekar is azon bandák közé tartozik, melynek rengeteg számát ismerem tudat alatt, de csak ott a koncerten tudatosult bennem, hogy hoppá, ezt is ők írták! Ezen számok közé tartozik a teljesség igény nélkül: a Requiem, az Apáink útján vagy az a szám amelyben Takáts Tamás átveszi a dobokat, Kocsándi Miklós pedig a mikrofont, és hihetetlenül jól énekel, mind igazán jól és emlékezetesen hangzottak.

Tény és való, hogy a legendák hallhatatlanok. Lehet, hogy az előző állítás nem fedi 100%-ig az igazságot, de meg van az oka, hogy miért is beszélünk rocklegendákról. Vannak olyan zenekarok melyek, megküzdtek a sikerért, időt és fáradtságot nem fecsérelve, alkalmanként a rendszerrel is szemben állva, melyek megérdemelték, hogy 25-30 év múltával is ezrek emlékezzenek és tomboljanak a zenéjükre. És vannak a mai sztárocskák, melyekbe időt és pénzt pumpáltak a managereik, melyek egy-két slágerrel jó, ha bírnak pár hónapig, és majd 25-30 év múlva talán senki nem fog rájuk emlékezni. De majd meglátjuk…

Varjú Dávid

[2007.02.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még