2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Párizsi élet tájékoztató képei
Kapcsolatok
Budapesti Operettszínház
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Párizsi élet - bemutató előadás
[2007. február 22.
csütörtök 19:00]

Erotikus bemutató az Operettben - középpontban a Párizsi élet

A Noir et l’or francia étterem és kávézó szolgált helyül a Budapesti Operett Színház új erotikus, zenés darabjának sajtótájékoztatójához, ahol Kerényi Miklós Gábor, Béres Attila (rendező), a színház neves művészei és az előadás egyéb közreműködői is megjelentek.

- Ilyenkor úgy érzi az ember, a Világ Szép, a Világ Nagyszerű, az Élet Gyönyörű, az Élet Párizsi. - vezette fel Kerényi Miklós Gábor az új zenés darab sajtótájékoztatóját.

- Ez egy nagy operett. Offenbach Magyarországon valamilyen okból kifolyólag nem olyan sikeres, mint azt mi szeretnénk. Ő egyfajta szellemességgel, egyfajta fanyarsággal, egyfajta korszerűsséggel közeledett az akkori világ felé. - méltatta az előadás atyját.

Bátorság bemutatni a darabot

Jacques Offenbach Kölnben született, majd az 1830-as évek elején, 14 évesen Párzsiba költözött, hogy ott tanulhasson, és 1860-ban megkapta a francia állampolgárságot. Tevékenysége kezdettől fogva a zenés színházhoz köthető: egykoron csellista volt, majd karmester lett belőle, míg nem saját társulatot hozott létre és a Théâtre des Bouffes-Parisiens vezetője lett. Az első nagyobb szabású, egész estét betöltő Offenbach-operett, sőt, mai fogalmaink szerint az első igazi operett, az Orfeusz az alvilágban.

A Budapesti Operett Színházban 2007. február 22-én bemutatandó remekműve „a 19. század végének Párizsába kalauzolja a nézőket, a szórakozás és a művészet fellegvárába, ahová akkoriban - ahogyan manapság is - a kíváncsi, élményekre vágyó turisták százezrei vándoroltak. Ide érkezik látogatóba egy svéd báró és felesége is, de a tervezett kirándulás meglepő fordulatot vesz. Még a pályaudvaron eltéríti őket eredeti céljuktól egy kalandra éhes párizsi fiatalember, aki barátjával szövetkezve rendhagyó bemutatót tart nekik a könnyed, kissé felszínes, de épp ezért nagyon is vonzó párizsi életstílusból.

Csalás és megtévesztés

Csalás, megtévesztés, flört, pezsgő és kánkán minden mennyiségben - ez a Párizsi élet. A darab nagyszerű karaktereket és a francia bohózat hagyományának megfelelő fergeteges helyzeteket vonultat fel, humorral teli, sodró lendületű, nagyvonalú és elegáns zenével, melyben szellemes duettek-tercettek váltakoznak impozáns kórusrészekkel, nagy tömegeket megmozgató párizsi életképekkel. Offenbach darabja önfeledt szórakozást és emlékezetes zenei-színházi élményt nyújt minden nézőnek.” - olvasható a színház honlapján.

A kávézóban egybegyűltek két dalt hallhattak az előadásból, az egyiket Szabó P. Szilveszter és Homonnay Zsolt, míg a másikat Fischl Mónika, Vadász Dániel és Vadász Zsolt előadásában, Silló István által zongorán kísérve.

- Ezt a darabot ma bemutatni a Budapesti Operett Színházban egyrészt bátorság, másrészt kísérlet. Ha bejön, akkor nagyon bejön. Hiszen ez egy "piéce bien faite", vagyis egy "jól megcsinált mű". - nyilatkozta az előadás rendezője, Béres Attila.

- Szabó Melinda Gertrúd  -

Párizsi élet – színlap a következő oldalon

[2007.02.12.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még